Άρης: Η άμυνα που χάθηκε στη… σκόνη

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι αμυντικές επιδόσεις του Άρη στα πλέι οφ της Super League 1 σε σχέση με αυτές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος

Δέκα γκολ παθητικό μετράει ο Άρης στα εννιά παιχνίδια των πλέι οφ της Super League 1 που έχει δώσει μέχρι τώρα. Απολογισμός πολύ κακός για μια ομάδα που δέχτηκε μόλις 16 τέρματα σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, τουτέστιν σε 26 αγώνες, φτάνοντας να έχει τη δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση, με 3 γκολ διαφορά πίσω από τον Ολυμπιακό, που δέχτηκε 13.

Η αμυντική λειτουργία ήταν το δυνατό όπλο των “κίτρινων” στην κανονική περίοδο. Πάτησαν πάνω σε αυτήν και βρέθηκαν στη δεύτερη θέση στο τέλος των 26 αγώνων, από την οποία ξεκίνησαν στη διαδικασία των πλέι οφ, με στόχο να την κρατήσουν ως το τέλος, βασιζόμενοι και πάλι στις εξαιρετικές αμυντικές τους επιδόσεις στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος.

Το δυνατό όπλο γι’ αυτούς, όμως, έγινε η αχίλλειος πτέρνα τους, όπως φαίνεται ξεκάθαρα μετά το πέρας των εννιά αγωνιστικών της έξτρα διαδικασίας. Με εξαίρεση την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στην οποία επιβλήθηκαν με το “καθαρό” 2-0, και αυτήν με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Τετάρτη (12/5) και πάλι εντός έδρας, που τελείωσε 0-0, δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι στο οποίο να μην δέχτηκαν γκολ.

Θυμίζουμε: ήττα από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας με σκορ 1-0, ήττα από την ΑΕΚ εντός με σκορ 1-3, νίκη επί του ΠΑΟ εκτός με σκορ 1-2, ήττα από τον ΠΑΟΚ εντός με σκορ 0-1, ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός με σκορ 1-1, ισοπαλία με τον Ολυμπιακό εντός με σκορ 1-1 και ήττα από τον ΠΑΟΚ εκτός με σκορ 2-0.

Επτά αγώνες στους οποίους δέχτηκαν από ένα γκολ και πάνω, ενώ στην κανονική περίοδο είχαν 17 παιχνίδια, σχεδόν τα 2/3 δηλαδή του συνόλου, στα οποία κράτησαν την εστία τους ανέπαφη, εκ των οποίων στα 15 νίκησαν: στα 9 με σκορ 1-0, στα 3 με σκορ 2-0 και στα άλλα 3 με σκορ 3-0.

Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι στην κανονική περίοδο με τις πέντε ομάδες που αντιμετώπισαν οι “κίτρινοι” στη συνέχεια στα πλέι οφ κράτησαν το “μηδέν” σε 4 από τα 10 παιχνίδια που έδωσαν μαζί τους εντός κι εκτός έδρας: με τον Παναθηναϊκό εκτός (0-1), με τον Αστέρα Τρίπολης εντός (1-0), με τον ΠΑΟΚ εντός (1-0) και την ΑΕΚ εκτός (0-2). Οι ήττες ήταν τέσσερις συνολικά (κόντρα στην ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό εντός, αλλά και τον Αστέρα Τρίπολης εκτός), όσες είναι και στα πλέι οφ (κόντρα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ εκτός, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ εντός), αλλά σε εννιά αναμετρήσεις ως τώρα.

Γεγονός είναι ότι οι “κίτρινοι” θα μπορούσαν και καλύτερα στα πλέι οφ, ειδικά από τη στιγμή που η πορεία τους στην κανονική διάρκεια και ο τρόπος της αμυντικής λειτουργίας τους τούς είχαν δείξει το δρόμο. Δεν το έκαναν, όμως, και οι ίδιοι το αποδίδουν αυτό είτε σε έλλειψη συγκέντρωσης συνολικά, όπως δήλωσε ο Λίντσεϊ Ροζ στη NOVA μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, είτε στα ατομικά λάθη, που πάλι οφείλονται σε έλλειψη συγκέντρωσης ή σε έλλειψη δυνάμεων, όπως δήλωσε ο Χούλιαν Κουέστα επίσης στη NOVA μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Όπως και να έχει, οι “κίτρινοι” μέσα από αυτή τη διαδικασία πήραν ένα χρήσιμο μάθημα για το μέλλον και τι πρέπει να κάνουν, ώστε να μην αντιμετωπίσουν ίδια κατάσταση στο ερχόμενο πρωτάθλημα. Η σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια είναι που εξασφαλίζει μια πραγματικά καλή πορεία σε μια ομάδα κι αυτό είναι το ζητούμενο γι’ αυτούς για τη νέα σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.