Αστ. Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Η Τρίπολη των ισοπαλιών

Ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε πέντε εντός έδρας παιχνίδια στα Playoffs και όλα έληξαν ισόπαλα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν δύο όμορφα γκολ με το ματς να ολοκληρώνεται ισόπαλο 1-1. Δοκάρι ο Μπαράλες λίγο πριν το τέλος.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μίλαν Ράσταβατς και πάλι παρέταξε μια δυνατή ενδεκάδα. Άλλαξε τερματοφύλακα με τον Τσιφτσή να επιστρέφει αντί του Παπαδόπουλου. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Κώτσιρας, Καστάνιο, Σουάρεθ, Άλβαρες. Στο κέντρο οι Μπελόκ, Μουνάφο και οι Τιλίκα, Γκόμες, Ριέρα πίσω από τον Μπαράλες.

Αλλαγή τερματοφύλακα και από τον Μανόλο Χιμένεθ με τον Αθανασιάδη να επιστρέφει αντί του Τσιντώτα. Τριάδα στην άμυνα οι Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Μπακάκης. Τετράδα στο κέντρο από δεξιά προς αριστερά οι Βασιλαντωνόπουλος, Σάχοφ, Σιμάνσκι, Μιτάι και τριάδα στην επίθεση με τους Τάνκοβιτς, Αλμπάνη στα άκρα και στην κορυφή τον Ανσαριφάρντ.

Ένα ωραίο δεκάλεπτο

Το ματς άρχισε με τόσο χαλαρούς ρυθμούς που κάποιος θα νόμιζε ότι ήταν φιλικό. Το αντίθετο όμως. Ένα φάουλ του Μπακάκη στον Ντρούπι Γκόμες στο 13ο λεπτό ξύπνησε τους πάντες και μέσα σε ένα δεκάλεπτο θα μπορούσαν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Άλλη άποψη είχαν οι δύο τερματοφύλακες Αθανασιάδης και Τσιφτσής οι οποίοι σταμάτησαν εντυπωσιακά… το φάουλ του Ντρούπι Γκόμες (14) ο γκολκίπερ της ΑΕΚ και το τετ-α-τετ του Τάνκοβιτς (16′) ο υπερασπιστής της εστίας του Αστέρα.

Μετά από το τρελό δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε ξανά. Κάποιες τελικές προσπάθειες της ΑΕΚ που δεν ανησύχησαν τον Τσιφτσή ο οποίος εξελίσσεται σε έναν εξαιρετικά ικανό τερματοφύλακα και άλλο ένα εξαιρετικό “προϊόν” των ακαδημιών της ομάδας της Αρκαδίας.

Πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Αστέρας έφτιαξε τρεις φάσεις μέσα σε τρία λεπτά… οι Άλβαρες (44′) και Μπαράλες (45+) ήταν άστοχοι ενώ το σουτ του Μουνάφο το μπλόκαρε ωραία ο Αθανασιάδης (45′).

Δίκαιο 0-0 στο ημίχρονο.

Δύο ωραία γκολ… ξανά ισοπαλία

Από μια στημένη μπάλα του Αστέρα ήρθε και η πρώτη σπουδαία στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου αλλά και πάλι ο Αθανασιάδης κράτησε το μηδέν στην κοντινή κεφαλιά του Σίτο.

Ο Αστέρας φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι μέχρι ο Αλμπάνης να πάρει την μπάλα στην γωνία της μεγάλης περιοχής αριστερά, να αποφύγει εντυπωσιακά δύο παίκτες και να δώσει την ασίστ για να σκοράρει ο Ανσαριφάρντ το 4ο γκολ της καριέρας του σε 8 ματς απέναντι στον Αστέρα για το 0-1 της ΑΕΚ.

Στο ωραίο γκολ της ΑΕΚ απάντησε με ωραίο γκολ ο Κώτσιρας. Ο Έλληνας μπακ υποδέχτηκε την μπάλα από σαραντάρα διαγώνια μπαλιά του Μουνάφο και κρέμασε τον Αθανασιάδη για την ισοφάριση στο 63ο λεπτό. Μόλις το δεύτερο γκολ της καριέρας του.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν ενέργεια και διάθεση να κυνηγήσουν την νίκη αλλά οι αλλαγές χάλασαν την καλή κυκλοφορία και των δύο. Κάποια εύκολα σουτ αντιμετώπισαν οι δύο τερματοφύλακες.

Ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο αλλά ο Μπαράλες μετά από φάουλ του Άλβαρες έστειλε από κοντά την μπάλα στο δοκάρι (85′)… στην συνέχεια νέα κεφαλιά του Τζίμα έφυγε άουτ.

Οι δύο ομάδες πάλεψαν ως το τέλος για το τρίποντο αλλά δεν βρήκαν άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ο Αστέρας σε πέντε αγώνες στην Τρίπολη για τα Playoffs μέτρησε πέντε σερί ισοπαλίες.

Πρώτη ισοπαλία ανάμεσα στις δυο ομάδες από τον Μάρτιο του 2016. Η ΑΕΚ παραμένει αήττητη απέναντι στον Αστέρα στα τελευταία έντεκα ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Αστ. Τρίπολης : Τσιφτσής – Κώτσιρας, Καστάνιο, Σουάρεθ, Άλβαρες (86′ Τασουλής) – Μπελόκ (60′ Κανελλόπουλος), Μουνάφο – Τιλίκα (73′ Αλί Μπαμπά), Γκόμες (60′ Τζίμας), Σίτο (60′ Κρεσπί)- Μπαράλες

ΑΕΚ : Αθανασιάδης – Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Μπακάκης (63′ Γαλανόπουλος) – Βασιλαντωνόπουλος, Σάχοφ, Σιμάνσκι, Μιτάι (81΄Μαχαίρας) – Τάνκοβιτς (63′ Σαρδέλης), Αλμπάνης (76′ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (76′ Κοσίδης)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.