ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Με την “αύρα” του Ουάρντα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουάρντα, ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα, επικρατώντας 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο της ΑΕΚ.

Αυτή ήταν η 3η νίκη στα 4 τελευταία παιχνίδια (1 ισοπαλία) για την ομάδα του Γκαρσία. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ, μετράει πλέον μια νίκη στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς και θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια στα τελευταία παιχνίδια για να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη.

Πραγματικό ντέρμπι στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου
Σε χαμηλό τέμπο κινήθηκε το ντέρμπι στο πρώτο ημίωρο, με την ΑΕΚ να είναι πολύ πιεστική και να δυσκολεύει την ανάπτυξη του αντιπάλου του. Η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς ήταν το σουτ που πέρασε άουτ από τον Ανσαριφάρντ στο 6ο λεπτό και έκτοτε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 30ο λεπτό, όταν ο Κρμέντσικ, έφυγε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, αρχικά νικήθηκε στο πλασέ που επιχείρησε από τον Αθανασιάδη και σε δεύτερο χρόνο ο Τσέχος με κεφαλιά και με εξουδετερωμένο τον Έλληνα γκολκίπερ, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ, απάντησε λίγο αργότερα, όταν το σουτ του Ανσαριφάρντ κόντραρε στον Μιχαηλίδη και ο Πασχαλάκης απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ. Πάλι με σουτ απείλησε η ΑΕΚ, στο 41ο λεπτό, με τον Κρίστισιτς, αλλά η κορυφαία στιγμή για την «Ένωση» ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια ο Γαλανόπουλος, απέφυγε τον Μιχαηλίδη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πλάγια μέσα από την περιοχή, έδιωξε με το δεξί χέρι ο Πασχαλάκης.

Ο Ουάρντα άλλαξε τις ισορροπίες
Με την έναρξη της επανάληψης ο Πάμπλο Γκαρσία έβαλε στο ματς Ουάρντα και Τσιγγάρα στις θέσεις των Μούργκ και Αουγκούστο αντίστοιχα. Ο Αιγύπτιος μέσος ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για το εκπληκτικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με δύο γκολ μέχρι το 51ο λεπτό. Στο 48ο λεπτό ο Ουάρντα έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά την ωραία πάσα του Ζίβκοβιτς, ο Κρμέντσικ με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Ο Κρμέντσικ σκόραρε για 3ο σερί παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το προβάδισμα του λίγο αργότερα, όταν πάλι από αριστερά ο Ουάρντα πάσαρε στον Κρμέντσικ, ο οποίος ανατράπηκε από τον Λόπες. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Σβαμπ που με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Χιμένεθ έκανε 3 μαζεμένες αλλαγές με την είσοδο στο ματς των Βασιλαντωνόπουλου, Σιμάνσκι και Τάνκοβιτς (αντί Νταντσένκο, Γαλανόπουλου και Νεντελτσιάρου), αλλά η εικόνα της ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε. Με πέναλτι του Τάνκοβιτς μείωσε η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, με τον Τζόλη στην εκπνοή να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 1-3, αλλά ο νεαρός επιθετικός νικήθηκε από τον Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ για 4ο διαδοχικό παιχνίδι (συμπεριλαμβανομένων των αναμετρήσεων του Κυπέλλου), για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν τότε είχε νικήσει σε πέντε σερί παιχνίδια. Η ΑΕΚ έχει δεχτεί γκολ στα οχτώ από τα εννιά τελευταία ματς στην έδρα της και τώρα το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, αποκτάει χαρακτήρα τελικού για την ομάδα του Χιμένεθ, καθώς η διαφορά της από τους «πράσινους» είναι πλέον στους τρεις βαθμούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.