Αυτά χάνει η ΑΕΚ με την απώλεια Γκαρσία (pic, vids)

Ο Λιβάι Γκαρσία πονάει και μαζί του "πονάει" ολόκληρη η ΑΕΚ, η οποία χάνει πολλά στοιχεία απ' αυτά που της πρόσφερε ο 23χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο μεγάλος άτυχος της περασμένης Κυριακής, καθώς το τέλος της βραδιάς τον βρήκε με ενοχλήσεις στο γόνατο μετά την άτσαλη προσγείωσή του στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, θα ισχυριστεί κανείς πως ο εξτρέμ της ΑΕΚ είναι τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς γλίτωσε τα χειρότερα και ενδεχόμενο σοβαρότερο τραυματισμό στον χιαστό.

Όπως και να ‘χει, όμως ο Γκαρσία τίθεται εκτός μάχης στο πιο κομβικό σημείο της χρονιάς για την Ένωση, η οποία θα στερηθεί τις υπηρεσίες του στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και πιθανότατα στα υπόλοιπα Play Off, αν και ο ίδιος ευελπιστεί πως θα είναι πίσω στο ματς με τον Παναθηναϊκό στις 9 Μαϊου.

Μέχρι τότε, η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ θα στερηθούν τις υπηρεσίες του στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για Κύπελλο και πρωτάθλημα και οι αριθμοί του Γκαρσία δείχνουν πως οι απώλειες από το παιχνίδι της Ένωσης θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Καθοριστικός στη δημιουργία και στο σκοράρισμα

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει η στατιστική υπηρεσία της Opta, με την οποία συνεργάζεται το Novasports.gr ο Λιβάι Γκαρσία έχει 25 συμμετοχές και 5 γκολ που είναι τα εύκολα και τα οφθαλμοφανή. Άντε και οι πέντε ασίστ που είναι εύκολο να τις αντιληφθεί κανείς με… γυμνό μάτι.

Από εκεί και έπειτα, ο 23χρονος διεθνής εξτρέμ μετράει 14 προσπάθειες εντός εστίας, 35 συνολικά με αυτές που οι αντίπαλοι μπλόκαραν, ενώ μαζί με τις ασίστ που έχει βγάλει από τα πόδια του δημιουργήθηκαν 30 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, άσχετα αν δεν αξιοποιήθηκαν.

Πολύτιμος και στο ανασταλτικό κομμάτι

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει στα 25 παιχνίδια του 406 πετυχημένες πάσες, ενώ η μπάλα από τα πόδια του έχει περάσει 991 φορές! Αυτές είναι οι σημαντικότερες επιδόσεις στη δημιουργία του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Η συνεισφορά του εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο όμως είναι αξιοπρόσεκτη και στον ανασταλτικό τομέα, εκεί όπου έχει 129 κερδισμένες μονομαχίες, εκ των οποίων οι 33 είναι εναέριες.



Έχει βοηθήσει στο να απομακρυνθεί η μπάλα από την περιοχή της Ένωσης με 22 παρεμβάσεις του, από τις οποίες οι 16 είναι με το κεφάλι. Μετράει επίσης 80 ανακτήσεις της μπάλας και 80 κερδισμένες επαφές, ενώ έχει κερδίσει 37 φάουλ.

Δείτε αναλυτικά τους αριθμούς του Λιβάι Γκαρσία στη φετινή Super League:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.