Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: “Πυρηνοκίνητος” για 45 λεπτά

Οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να τους αμφισβητήσει.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα πορευτεί μέχρι το φινάλε των πλέι οφς σε ρυθμό… περιπάτου. Αυτό ακριβώς υπενθύμισαν οι “ερυθρόλευκοι” απόψε το βράδυ στο Γ. Καραϊσκάκης με αντίπαλο την ΑΕΚ, την οποία έβαλαν από κάτω εύκολα κι απλά, χάρη στην εξαιρετική τους εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Η εικόνα του πρώτου 45λεπτου δεν άφηνε έστω υποψίες γι’ αυτό που θα επακολουθούσε. Η ΑΕΚ είχε το κίνητρο και μαζί και την φλόγα, με αποτέλεσμα να ζορίσει αρκετά τους γηπεδούχους. Με νωπές όμως ακόμα τις μνήμες από την ήττα (την προηγούμενη Κυριακή) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Μαρτίνς αποφάσισε κατά την 15λεπτη διακοπή πως είχε δει αρκετά.

Ο Πορτογάλος προχώρησε κατευθείαν σε τρεις αλλαγές, βάζοντας Ελ Αραμπί, Μπρούμα και Εμβιλά στο παιχνίδι και μέσα σε χρόνο μηδέν ο Ολυμπιακός ήταν μια άλλη ομάδα. Το σχέδιο ήταν απλό: οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να δίνουν χώρο στην ΑΕΚ, μονάχα που πλέον ήταν πανέτοιμοι να εκμεταλλευτούν ακαριαία κάθε ευκαιρία στην κόντρα επίθεση.

Στην “‘Ενωση” αντιλήφθηκαν αμέσως τον κίνδυνο, όμως δεν είχαν τον παραμικρό τρόπο για να αποτρέψουν αυτό που θα ακολουθούσε.

Το 1-0 ήρθε στο 50′ με τον Μπρούμα κι αφού πρώτα οι γηπεδούχοι είχαν προλάβει να προειδοποιήσουν μία-δύο φορές.

Το γκολ άνοιξε την όρεξη των παικτών του Μαρτίνς, που είχαν αρκετές ευκαιρίες για να “κλειδώσουν” τη νίκη, με σημαντικότερες εκείνες στο 56′ με τον Ελ Αραμπί και στο 74′ με τον Βαλμπουενά.

Εν τέλει το 2-0 ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Μπρούμα να σκοράρει για δεύτερη φορά, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Νεντελτσιάρου.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80′ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολεμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης (46′ Μπρούμα), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Χασάν (46′ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες (84′ Μιτάι), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70′ Σάκχοφ), Γαλανόπουλος (83′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Αλμπάνης (58′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70′ Κρίστιτσιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.