Ολυμπιακός – Αστ. Τρίπολης 1-0: Το πρώτο του Σωκράτη

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπήκε στο γήπεδο στο 22ο λεπτό και σκόραρε μετά από 13 χρόνια στην Superleague. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με το 1-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Πέντρο Μαρτίνς άλλαξε εννέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με την Τούμπα. Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα για τον Ισλανδό Κρίστινσον στην εστία. Τετράδα στην άμυνα με Λαλά, Παπαδόπουλο, Σεμέντο, Ρέαμπτσουκ. Στο κέντρο τετράδα με Βαλμπουενά, Καμαρά, Σίλβα, Βρουσάι και τους Κάιπερς και Χασάν στην επίθεση.

Ο Μίλαν Ράσταβατς άλλαξε επτά πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Τσιφτσής επέστρεψε στην εστία. Στην άμυνα οι Κότσιρας, Χριστόπουλος, Σουάρεθ, Τασουλής. Μπροστά τους οι Μπελόκ, Βαλιέντε. Τρεις μέσο-επιθετικοί οι Κρεσπί, Ριέρα και Αλί Μπαμπά και στην επίθεση ο Μπαράλες.

Ο καθένας τον ρόλο του

Από την αρχή του αγώνα, παρά τις πολλές αλλαγές, έγινε κατανοητό ποιοί είναι οι ρόλοι των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και ο Αστέρας Τρίπολης έψαχνε τρόπο να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Η δυναμική εκκίνηση του Ολυμπιακού μεταφράστηκε σε δύο σουτ από Χασάν (5′) και Κάιπερς (15′) αλλά και τις δύο φορές ο Τσιφτσής έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την μεγάλη ευκαιρία τους με τον Ριέρα ο οποίος έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κρίστινσον αλλά έστειλε την μπάλα άουτ (20′).

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε και οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες.

Αναγκαστική αλλαγή ο Παπαδόπουλος στο 22ο λεπτό για τον οποίο τελείωσε άδοξα το ματς νούμερο 200 με την φανέλα του Ολυμπιακού ενώ με πρόβλημα τελείωσαν το ημίχρονο και οι Μπαράλες και Λαλά που δεν βγήκαν στο γήπεδο για το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο.

Η μέρα του Σωκράτη

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αντικατέστησε στο πρώτο ημίχρονο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στην μοναδική καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου. Βρέθηκε, από στημένη μπάλα, μπροστά στον Τσιφτσή και σκόραρε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα στο 52ο λεπτό.

Τελευταίο του γκολ τον Απρίλιο του 2008, πριν από δεκατρία χρόνια σε ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Με χαμηλό ρυθμό, χωρίς ευκαιρίες και τον Αστέρα ακίνδυνο οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις νίκες με το τελικό 1-0.

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος μετά από δεκαπέντε εντός έδρας παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης πετυχαίνοντας την 13η νίκη του.

Οι Αρκάδες με την εμφάνιση και τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν δείχνουν να είναι και τυπικά πλέον εκτός διεκδίκησης της τέταρτης θέσης αλλά δείχνουν ότι θα παλέψουν τα παιχνίδια όλα μέχρι το τέλος.

Ολυμπιακός : Κρίστινσον – Λαλά (46′ Ντρέγκερ), Παπαδόπουλος (22′ Παπασταθοπουλος), Σεμέντο, Ρέαμπτσουκ – Βρουσάι, Καμαρά, Τ. Σίλβα, Βαλμπουενά (71′ Ραντζέλοβιτς) – Κάιπερς (81′ Εμβιλά), Χασάν (71′ Ελ Αραμπί)

Αστ. Τρίπολης : Τσιφτσής – Κότσιρας, Χριστόπουλος, Σουάρεθ, Τασουλής – Μπελόκ, Βαλιέντε (46′ Ντρούπι) – Κρεσπί, Ριέρα (46′ Ιγκλέσιας), Αλι Μπαμπά – Μπαράλες (46′ Τζίμας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.