ΑΕΚ: Πόνσε-Λιβάια το πιο παραγωγικό δίδυμο (vids)

Από το 2016 μέχρι και τη φετινή σεζόν έχουν περάσει πολλοί επιθετικοί από την ΑΕΚ, όμως μακράν ο πιο παραγωγικός είναι ο Έκι Πόνσε!

Το γκολ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα σε μια ομάδα, γι’ αυτό και όσο συχνότερη είναι η επαφή του βασικού επιθετικού με τα αντίπαλα δίχτυα τόσο περισσότερο απλοποιείται η κατάσταση στο σκοράρισμα.

Αν ρωτήσεις τους φιλάθλους της ΑΕΚ για το αγαπημένο δίδυμο στην επίθεση της ομάδας την τελευταία πενταετία, η πλειοψηφία το πρώτο που θα σου απαντήσει είναι αυτό που οδήγησε την Ένωση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. ΑραούχοΛιβάια δηλαδή. Είναι όμως και το πιο παραγωγικό την τελευταία πενταετία; Όχι είναι η απάντηση.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Ο Πέκχαρτ και το πρώτο πέρασμα Αραούχο

Τη σεζόν 2016-17 οι επιθετικοί με τα περισσότερα γκολ στην Ένωση ήταν οι Τόμας Πέκχαρτ και Σέρχιο Αραούχο, με τον Αργεντινό να αγωνίζεται στο δεύτερο μισό. Ο Τσέχος επιθετικός πέτυχε 12 γκολ σε 31 ματς και ο Αραούχο 9 γκολ σε 21. Όσα δηλαδή ήταν και τα συνολικά τους τέρματα.

Οι Διόσκουροι που έσμιξαν ξανά

Η επόμενη χρονιά ήταν αυτή που συνοδεύτηκε με την επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάια πέτυχαν 24 γκολ συνολικά με τον Αργεντινό να σημειώνει 14 σε 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και τον Κροάτη 10 σε 42.

Ο “κανονιέρης” Πόνσε

Ο Αραούχο αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018 και ένας άλλος Αργεντινός ήρθε να καλύψει το κενό του. Ο Έκι Πόνσε. Ο δανεικός από τη Ρόμα επιθετικός κατάφερε να ξεχωρίσει αμέσως με την παρουσία του, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 43 ματς και 21 γκολ και τον Λιβάια να ακολουθεί με 12 γκολ σε 38 ματς. 33 τέρματα πέτυχαν συνολικά οι δυο τους που είναι και τα περισσότερα τα τελευταία χρόνια από δύο παίκτες της Ένωσης.

Ο Ολιβέιρα που εντυπωσίασε με τον Λιβάια που ακολούθησε

Την περυσινή χρονιά η ΑΕΚ ενισχύθηκε στη γραμμή κρούσης με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος ερχόταν από την Premier League. Ο Πορτογάλος επιθετικός, παρά τους τραυματισμούς που τον κράτησαν εκτός για αρκετά ματς, πέτυχε 16 γκολ σε 34 ματς, με τον Λιβάια να έχει ένα λιγότερο σε 42 παιχνίδια. Οι δύο τους σημείωσαν συνολικά 31 γκολ που συνθέτουν την δεύτερη καλύτερη επίδοση.

Ο Ανσαριφάρντ και ο Ολιβέιρα

Πάμε και στη φετινή σεζόν, η οποία δεν είναι και η καλύτερη για την ΑΕΚ, με τους ΑνσαριφάρντΟλιβέιρα να αποτελούν τους δύο φουνταριστούς επιθετικούς της. Ο Ιρανός επιθετικός έχει 13 γκολ σε 40 ματς και ο Πορτογάλος 10 σε 35. 23 γκολ συνολικά, ωστόσο υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος στα Play Off με έξι αγωνιστικές να απομένουν και ένα (τουλάχιστον) ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη επίδοση θα βελτιωθεί δεδομένα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.