ΑΕΚ-Αστέρας 3-1: Ξανάνοιξε τα φτερά της

Δεύτερη σερί νίκη στα playoffs για την "Ένωση", χάρη στο δυναμικό της "σπριντ" στο τέλος.

Δεν ήταν μονάχα η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία, για μια ΑΕΚ που μέχρι πριν από λίγο καιρό έμοιαζε έτοιμη να καταρρεύσει στο επόμενο χτύπημα. Για να… δέσει το γλυκό πρέπει να προσθέσουμε στην εξίσωση τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του Χιμένεθ έκαναν δικό τους το πολυπόθητο τρίποντο.

Απέναντι σε μία πάντα σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, τον Αστέρα Τρίπολης, που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έλεγξε τον ρυθμό (αφήνοντας στους γηπεδούχους την κατοχή, με στόχο να χτυπήσει αστραπιαία στην κόντρα) και με τις “κιτρινόμαυρες” μηχανές να δουλεύουν στο φουλ στα τελευταία 10 λεπτά.

Όταν δηλαδή πάτησαν, υπό πίεση χρόνου (κι όχι μόνο), τέρμα το γκάζι, για να μετατρέψουν το 1-1 σε 3-1, δίνοντας εν τέλει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους.

Το παιχνίδι είχε λοιπόν μπόλικο σασπένς στο φινάλε, με τα τρία πανέμορφα γκολ που σημειώθηκαν να αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

Με ηγέτη τον Μάνταλο (που μοίρασε δυο ασίστ) και λυτρωτή τον σκόρερ του 2-1 στο 85΄, τον εξαιρετικό Λόπες, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Παναθηναϊκού.

Καθοριστικός ήταν και ο Γαλανόπουλος, που έκανε το 1-0, αλλά και ο Αλμπάνης που μπήκε αλλαγή και σφράγισε τη νίκη (3-1) στις καθυστερήσεις.

Κάτι παραπάνω από μαχητικοί και πάλι οι Αρκάδες, ισοφάρισαν με υπέροχο του Ριέρα και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει με σουτ του Ιγκλέσιας στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς (84’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (53’ Αλμπάνης)
Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Νεντελτσιάρου, Μιτάι, Μαχαίρας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρες, Καστάνιο (88’ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (88’ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (88’ Κρεσπί), Ριέρα (76’ Γκόμες), Σίτο (61’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες
Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Τασουλής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου

VAR: Παπαδόπουλος, Σαμοΐλης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.