Άρης: Νίκη για να μην γκρεμίσει ό,τι έχτισε

Ο Άρης θέλει τη νίκη σήμερα (18/4, 15:00, NS1HD) στην έδρα του Παναθηναϊκού για να κρατήσει τη δεύτερη θέση και την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του


Με κόπο και μεγάλη προσπάθεια ο Άρης κατάφερε να μπει στα πλέι οφ της Super League 1 πατώντας στη δεύτερη θέση του πίνακα. Θέση, την οποία ακόμη κρατάει μετά το πέρας των τριών πρώτων αγωνιστικών της διαδικασίας, έστω κι αν γνώρισε δύο ήττες έως τώρα, από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και την ΑΕΚ εντός έδρας. Για να συνεχίσει σίγουρα, όμως, να βρίσκεται εκεί μόνος και με διαφορά έστω κι ενός βαθμού από τους άμεσους διώκτες του (τον ΠΑΟΚ και την «Ένωση») πρέπει σήμερα (18/4, 15:00, NS1HD) τουλάχιστον να μην χάσει στο «Απόστολος Νικολΐδης» κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Ακόμη καλύτερα, οι «κίτρινοι» στη σημερινή αναμέτρηση, που είναι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1, θέλουν τη νίκη. Αν τα καταφέρουν, τότε όχι μόνο θα παραμείνουν μόνοι στη δεύτερη θέση του πίνακα, αλλά θα κρατήσουν σίγουρα τη διαφορά των τριών πόντων από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και επιπλέον θα αυξήσουν τη διαφορά από τον πέμπτο στον πίνακα Παναθηναϊκό στους οκτώ.


Νίκη με πολλαπλά οφέλη, λοιπόν, γυρεύει ο Άρης στο σημερινό ματς, το οποίο ο Άκης Μάντζιος, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της κατάστασης, χαρακτήρισε στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει αυτού, ως «κομβικό». Άποψη, με την οποία συμφώνησε, επίσης μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA για τον αγώνα, ο Τζέιμς Τζέγκο, φανερώνοντας το πνεύμα που διέπει τους παίκτες του Άρη και με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζουν αυτή την αναμέτρηση.


Βεβαίως, για να καταφέρουν οι «κίτρινοι» να πετύχουν το στόχο τους, πρέπει να δείξουν τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη συνάντηση, κόντρα στην ΑΕΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Ένα ματς, στο οποίο δεν στάθηκαν όπως σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ως τώρα, αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.


Οι «κίτρινοι», δηλαδή, καλούνται να βρούνε και πάλι την ενέργεια και τη σπιρτάδα, που τους διέκρινε σε όλες σχεδόν τις άλλες αναμετρήσεις, ώστε να έχουν πιθανότητες απέναντι σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αντίπαλο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, να διεκδικήσουν με αξιώσεις το τρίποντο ή, τουλάχιστον, να μην ηττηθούν, φεύγοντας με τον έναν βαθμό. Μάλιστα, αν οι «κίτρινοι» νικήσουν σήμερα, τότε θα έχουν κάνει νέο ρεκόρ στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία, φτάνοντας στις οκτώ νίκες εκτός έδρας σε μία σεζόν!


Στον αγωνιστικό τομέα, τα προβλήματα δεν έλειψαν για τον Άκη Μάντζιο στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Άρη για τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Μπρούνο Γκάμα παρέμεινε εκτός προπονήσεων, εξαιτίας τραυματισμού που αποκόμισε πριν τον προηγούμενο αγώνα με την ΑΕΚ, και τελικώς έμεινε εκτός αποστολής εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, όπως εκτός αποστολής έμειναν και ο ανέτοιμος (προερχόμενος από μακροχρόνιο τραυματισμό) Εργκύς Κάτσε, αλλά και ο τραυματίας από καιρό Γιοάν Μπεναλουάν. Τραυματίας είναι και ο Μπρούνο Φελίπε, που επίσης δεν είναι στην αποστολή.


Η αποστολή του Άρη απαρτίζεται από τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Mateo Garcia, Sakic, Bertoglio, Rose, Lucas Sasha, Mancini, Jeggo, Matilla, Ganea, Xande Silva, Sundgren, Δεληζήση, Μήτρογλου, Μάνο, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνη, Μαρτίνη, Μαρμαρίδη.


Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Άκης Μάντζιος σκέφτεται να παρατάξει (σε σχηματισμό 4-2-3-1) τον Κουέστα στο τέρμα, τον Σούντγκρεν δεξιά στην άμυνα, τον Σάκιτς αριστερά και τους Δεληζήση και Ροζ στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών. Αμυντικούς μέσους προορίζει τους Τζέγκο και Σάσα, επιτελικό μέσο τον Μπερτόγλιο, τον Μαντσίνι σε θέση φορ και τους Σίλβα και Ματέο Γκαρσία στις πτέρυγες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.