Superleague: Ο τελικός του Αγρινίου

Παναιτωλικός και Απόλλων κοντράρονται στον τελικό του Αγρινίου με επιμέρους στοιχεία να δίνουν τον τόνο της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Αγρινίου είναι πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος θα είναι τελικός παραμονής στην κατηγορία. Οι παίκτες του Δέλλα δεν πήραν τρίποντο στα τελευταία 4 παιχνίδια τους και έρχονται από την ήττα στο Βόλο, τη στιγμή που ο Απόλλων νίκησε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 14 Μαρτίου κόντρα στον Παναιτωλικό, που θα βρει και πάλι απέναντι σε αυτή την αγωνιστική. Η ομάδα της Ριζούπολης έχει πάρει… τον αέρα των αντιπάλων της επικρατώντας στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν στη διάρκεια της σεζόν.
Οι γηπεδούχοι έχουν τη χειρότερη επίθεση στη διάρκεια της σεζόν με 15 γκολ (12 λιγότερα από τον Απόλλωνα). Στην άμυνα η διαφορά δεν είναι μεγάλη αφού ο Απόλλων έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ λιγότερο από τον Παναιτωλικό (38 έναντι 39). Υπάρχουν όμως και κάποια επιμέρους ενδιαφέροντας στοιχεία.

Η σκληράδα του Απόλλωνα
Στη διαδρομή των 29 αναμετρήσεων μέχρι τώρα σε κανονική περίοδο και αγώνων κατάταξης, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι η 3η ομάδα σε κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα με 84, έχοντας και μια κόκκινη.
Ο Παναιτωλικός από την άλλη πλευρά δεν βγάζει την ίδια σκληράδα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας δει μόλις 56 κίτρινες κάρτες, τις λιγότερες στο πρωτάθλημα όσες και ο πρωταθλητής εδώ και λίγες μέρες Ολυμπιακός. Η ομάδα του Δέλλα έχει τρεις κόκκινες κάρτες (δύο περισσότερες από τον Απόλλωνα).

Αδυνατούν να ανατρέψουν καταστάσεις
Τόσο η ομάδα του Αγρινίου όσο και αυτή των Αθηνών, παρουσιάζουν αδυναμία στην ανατροπή αποτελεσμάτων. Ο Παναιτωλικός βρέθηκε να δέχεται πρώτος γκολ σε 19 από τα 29 παιχνίδια του στο πρωτάθλημα και έχει απολογισμό μόλις 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 15 ήττες. Ανάλογη είναι και η εικόνα του Απόλλωνα σε αυτό το κομμάτι αφού δέχθηκε πρώτος γκολ 17 φορές στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν και έχει απολογισμό μόλις 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 15 ήττες.

Ο σταθερός κορμός του Απόλλωνα
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχτισε το ρόστερ της με βάση την εμπειρία των παικτών στη Σουπερλίγκ, ενώ στηρίχθηκε σε συγκεκριμένους παίκτες που εμπιστεύθηκε ο Παράσχος (πλέον ο Μάκης Χάβος έχει τα ηνία) στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην πρώτη 12αδα των ποδοσφαιριστών σε λεπτά συμμετοχής στο εφετινό πρωτάθλημα υπάρχουν τέσσερις παίκτες του Απόλλωνα. Πρόκειται για τον κορυφαίο του πρωταθλήματος σε λεπτά συμμετοχής Ντομίνγκες, καθώς και τους Μπαξεβανίδη, Βερούλστ, Λισγάρα. Στη συγκεκριμένη λίστα των παικτών βρίσκεται από πλευράς Παναιτωλικού ο Χόρχε Ντίας – 8ος στη συνολική κατάταξη του πρωταθλήματος στους παίκτες με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Η ιδιαίτερη επίσκεψη του Μάκη Χάβου
Ο Έλληνας τεχνικός του Απόλλωνα έχει τρεις διαφορετικές θητείες στο Αγρίνιο και η τελευταία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του 2020 για να τον αντικαταστήσει λίγες ημέρες αργότερα ο Τραϊανός Δέλλας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.