ΑΕΚ: Η καθοριστική συμβολή των Σιμάνσκι-Κρστιτσιτς (pic)

Νέναντ Κρστιτσιτς και Ντάμιαν Σιμάνσκι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα καθοριστικοί στη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Η… μάχη του κέντρου, τα πολλά τρεξίματα, οι δεύτερες μπάλες και οι κερδισμένες μονομαχίες ήταν ουσιαστικά τα “κλειδιά” της νίκης της ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι και Νέναντ Κρστιτσιτς, όπως καταγράφουν τα στατιστικά της Opta, είχαν κομβικό ρόλο στην κυριαρχία της Ένωσης στη μεσαία γραμμή.

Από τα πόδια του Πολωνού χαφ δημιουργήθηκαν τρεις ευκαιρίες της ΑΕΚ, ενώ σ’ αυτές συγκαταλέγεται και η ασίστ στον Βασιλαντωνόπουλο. Ο Σιμάνσκι είχε επίσης 34 πετυχημένες πάσες, 4 σωστές μακρινές μεταβιβάσεις, 2 κερδισμένα τάκλιν, 2 πετυχημένες ντρίμπες και 4 ανακτήσεις μπάλας.

Από την άλλη πλευρά ιδιαίτερα καθοριστική (κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι) ήταν η συνεισφορά του Σέρβου μέσου, ο οποίος είχε 32 πετυχημένες πάσες, ήταν πρώτος σε κερδισμένα τάκλιν μετρώντας 5, ενώ είχε τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (6) μετά τον Σβάρνα (8).

Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να τονίσουμε και την αξιοπρόσεκτη δουλειά που γίνεται από τον Κώστα Γαλανόπουλο, με την επιστροφή του διεθνούς χαφ να προσφέρει πολλές λύσεις στη μεσαία γραμμή.

Είναι ξεκάθαρο πως με τρια χαφ, τα συγκεκριμένα ή με την προσθήκη Σάκχοφ, η ΑΕΚ έχει μια μεσαία γραμμή πολύ δυνατή και ικανή να κλείσει όλους τους χώρους στον άξονα και παράλληλα να βοηθήσει σημαντικά με τα κλεψίματα στον άξονα.

Το θέμα είναι τι γίνεται όταν πρέπει να δημιουργήσει, εκεί όπου αποδεδειγμένα έχει πρόβλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.