Βόλος-Παναιτωλικός 3-1: Ο ένας τα’βαζε, ο άλλος τα’χανε

Ο Βόλος νίκησε τον Παναιτωλικό και τον έστειλε να ψάξει αλλού βαθμούς παραμονής. Πιο αποτελεσματική η ομάδα του Βόλου στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε με Ριένστρα, Μπουένο και Μήτογλου, είχε μειώσει προσωρινά ο Βέργος.

Ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε το “άγχος” με το οποίο μπήκε ο Παναιτωλικός στο ματς και προηγήθηκε με σουτ του Ριένστρα μόλις στο 3ο λεπτό για να κάνει το 2-0 ο Μπούνεο με πέναλτι στο 13′. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα τα “καναρίνια” προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς, μείωσαν με τον Βέργο, αλλά πριν βγει το ημίχρονο ο Μήτογλου έκανε το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τραϊανός Δέλλας έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, ο ρυθμός άνοιξε πολύ, αλλά οι Αγρινοώτες έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να ξαναμπούν στο ματς και αυτό στοίχισε μια ακόμα ήττα που “βυθίζει” κι άλλο την ομάδα, η οποία καλείται να ψάξει στα τελευταία τέσσερα ματς βαθμούς παραμονής στην κατηγορία. Ο Βόλος από την άλλη έφτασε στους 38 βαθμούς και φγουράρει μόνος πρώτος στα playout.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Άνχελ Λόπεθ είδε τον Δουβίκα με πρόβλημα να μένει εκτός την τελευταία στιγμή και αποφάσισε να ξεκινήσει την ομάδα του με τους Κλέιμαν, Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Νίνη, Μπαρτόλο, Κρητικό, Μπουένο και Περέα.

Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας με επτά σημαντικές απουσίες επέλεξε τους Κνετ, Μεντίνα, Κασαραλίδη, Τσότσαλιτς, Περέιρα, Εντινγκά, Ταχάρ, Ντίας, Αριγίμπι, Μεντόσα και Βέργο.

Εντυπωσιακό πρώτο μέρος με τέσσερα γκολ

Πριν καλά καλά προλάβουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης οι δύο ομάδες, ο Βόλος μπήκε μπροστά στο σκορ. Ήταν στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης όταν από μια σέντρα του Νίνη, η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε κοντά στην περιοχή, με τον Ριένστρα έξω από την περιοχή να πιάνει ένα δυνατό σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κνετ.

Το 1-0 έκανε ακόμα πιο νευρικό τον Παναιτωλικό που “καιγόταν” για βαθμούς και στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν σε σουτ του Νίνη εκτός περιοχής η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ταχάρ ο οποίος, και με τη βοήθεια του VAR, ήταν εντός περιοχής, πέναλτι για τον Βόλο.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπουένο και στο 13ο λεπτό ο φωτεινός πίνακας έγραφε ήδη 2-0. Μια πρώτη προσπάθεια αντίδρασης από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 15ο λεπτό όταν ο Ταχάρ με μακρινό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Από το σημείο αυτό και μετά ο Βόλος έλεγξε το παιχνίδι, ενώ ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να αυξήσει την επιθετικότητά του.

Πάντως για περίπου 15 λεπτά η αναμέτρηση εξελίχθηκε στο χώρο του κέντρου και επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 31′ και πάλι για τον Βόλο όταν από σέντρα του Φεράρι, ο Περέα έπιασε τη δύσκολη κεφαλιά με τη μπάλα να φέυγει εκτός εστίας. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι όταν μετά από κόρνερ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Περέα (έγινε αντιληπτό και μετά από εξέταση VAR).

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βέργος για να ξαναβάλει τον Παναιτωλικό στο ματς με το τέταρτο φετινό του γκολ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, πολύ ωραία ενέργεια από αριστερά με τον Αριγίμπι ο οποίος έκανε και το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα πέρασε από τον Κλέιμαν αλλά δεν βρέθηκε κανείς εκεί για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η μείωση του σκορ σα να “ξυπνησε” τον Βόλο, ο οποίος μέσα σε ένα “καταιγιστικό” πεντάλεπτο κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων. Πρώτα στο 41′ ο Νίνης είχε ευκαιρία με σουτ μέσα από την περιοχή να σταματά στα σώματα, ένα λεπτό μετά ο Κνετ νίκησε τον Μπαρτόλο σε τετ α τετ και από το κόρνερ ήρθε το γκολ.

Μετά το κόρνερ του Μπουένο, ο Γκρίλο έπιασε την κεφαλιά στέλντοντας τη μπάλα στον Μήτογλου που ήταν στο δεύτερο δοκάρι και αφού κοντρόλαρε εκτέλεσε για να κάνει το 3-1. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Έχασε τα “άχαστα” και τώρα τρέχει ο Παναιτωλικός

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός θέλησε από την αρχή να είναι επιθετικός, πέτυχε ένα γκολ με τον Ντίαζ που ορθώς ακυρώθηκε καθώς ο ασίστμαν Εντίν Τσότσαλιτς ήταν οφσάιντ. Ο Δέλλας στο 53΄αποφάσισε να κάνει τρεις αλλαγές κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του με τους Καρέλη, Μανθάτη και Ντάλσιο αντί των Καρασαλίδη, Μεντίνα και Μεντόσα.

Ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε μετά το 65ό λεπτό και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να σκοράρουν ξανά. Πρώτα ο Παναιτωλικός με ένα σουτ του Καρέλη που κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Βόλος έβγαλε ένα γρήγορο transition που έφερε τον Περέα στην περιοχή για να κάνει το σουτ και να μπλοκάρει σταθερά ο Κνερ στο 66′.

Στο 67′ και πάλι ο Βόλος που βρήκε χώρους αναπτύχθηκε από αριστερά με τον Φεράρι να κάνει τη σέντρα, τον Σάντος να κάνει την προβολή και τον Κνετ να κάνει τρομερή ενστικτώδη επέμβαση αποσοβώντας ένα ακόμα γκολ. Το φάουλ του Αριγίμπι στο 69′ δεν ανησύχησε τον Κλέιμαν, ενώ εκείνο του Καρέλη στο 71′ έστειλε τη μπάλα ψηλά.

Στο 72′ ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς όταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι ο Ντάλστιο έκανε πλασέ στην κίνηση, από μηχανής θεός ο Φεράρι έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, και νέο σουτ του Ντάλστιο απέκρουσε ο Κλέιμαν. Ένα λεπτό μετά η σέντρα σουτ του Περέιρα έφυγε άουτ.

Στο 76′ απάντησε ο Βόλος με μια γρήγορη αντεπίθεση που είχε τελικό εκφραστή τον Σάντος και τον Κνετ να μπκοκάρει σταθερά. Στο 79′ ο Μανθάτης από δεξιά κινήθηκε ωραία έκανε το επικίνδυνο γύρισμα αλλά ο Κλέιμαν με τη βοήθεια του Μήτογλου μπλόκαρε.

Στο δίλεπτο 86′-87′ ο Παναιτωλικός έχασε νέες ευκαιρίες να ξαναμπεί στο ματς. Πρώτα ο Βέργος από δεξιά μες την περιοχή έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Φρεντ έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Γκρίλο και να φεύγει κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Φρεντ και πάλι έκανε ένα ωραίο τεχνικό σουτ με τη μπάλα να περνά μόλις έξω. Και νέο σουτ του Καρέλη μέσα από την περιοχή στο 88′ που σταμάτησε στο στέρνο του Γκρίλο. Το ματς τελείωσε με το σκορ στο 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Νίνης, Μπαρτόλο (74′ Κιάκος), Κρητικός (84′ Σάντσεζ), Μπουένο (57′ Σάντος), Περέα

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (53′ Ντάλσιο), Κασαραλίδης (53′ Μανθάτης), Τσότσαλιτς, Περέιρα (74′ Φρεντ), Εντινγκά, Ταχάρ, Ντίας, Αριγίμπι (74′ Γιάκολις), Μεντόσα (53′ Καρέλης), Βέργος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.