Παναθηναϊκός: Το 4-4-2 “διαμάντι” του Μπόλονι (vids)

Ο Λάζλο Μπόλονι φέρεται να έχει δουλέψει ένα εναλλακτικό σύστημα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει “διαβάσει” τον Ολυμπιακό και αναγνωρίζει πως η “κυριαρχία” των ερυθρόλευκων σε όλα τα παιχνίδια έγκειται στην δύναμή του στη μεσαία γραμμή, η οποία δίνει την ισορροπία στο παιχνίδι της, ελευθερώνει τους τρεις επιθετικούς και δίνει ανάσες στην άμυνα.

Ακόμα κι αν συνεχίσει να παίζει με 3-4-3 ο Μαρτίνς, όποιοι κι αν παίξουν από τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά, η “χημεία” που έχουν αποκτήσει μεταξύ τους καθιστά ως ένα πολύ δυνατό όπλο στον έλεγχο του παιχνιδιού.

Έτσι λοιπόν ο Ρουμάνος τεχνικός φαίνεται να προσανατολίζεται σε μια διάταξη 4-4-2 (διαμάντι) με τον Βέλεθ σε θέση “6”, τους Μαουρίτσιο και Νιάς “8άρια” και τον Βιγιαφάνιες σε ελέυθερο ρόλο μπροστά από τους τρεις.

Στην επίθεση Μακέντα και Χατζηγιοβάνης έχουν τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσουν. Αυτό σημαίνει πως σε φάση άμυνας θα αποτελούν τους δύο πρώτους αμυντικούς της ομάδας με σκοπό να πιέζουν τα στόπερ ώστε να μην κάνει ο Ολυμπιακός παιχνίδι από πίσω, αλλά σε φάση επίθεσης ο Χατζηγιοβάνης θα “υπερφορτώνει” τη δεξιά πτέρυγα.

Τις τελευταίες μέρες ο Μπόλονι έχει δουλέψει πολύ στο τακτικό κομμάτι και στην αντιμετώπιση του Ολυμπιακού, ώστε να παρουσιάσει μια ομάδα αναταγωνιστική όπως εκείνη του δεύτερου μέρους στο Καραϊσκάκη στο ματς του πρώτου γύρου ή εκείνη που πήρε τη νίκη στη Λεωφόρο.

Στα θετικά για τον τεχνικό του “τριφυλλιού” εκτός από την επιστροφή του Βέλεθ, είναι φυσικά κοι επιστροφές των Σανκαρέ και Αγιούμπ που δίνουν έξτρα λύσεις. Επίσης έχει δουλέψει κι άλλα συστήματα ώστε να είναι έτοιμοι οι παίκτες του να ανταποκριθούν στις συνθήκες του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.