Δώνης: Ναι, υπάρχει συναίσθημα στον επαγγελματισμό (vid)

Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα της NOVA και τον Αποστόλη Λάμπο ο Γιώργος Δώνης δεν κρύβει τα συναισθήματα για το παρελθόν του, αλλά ούτε και το πάθος του για το παρών και το μέλλον.

Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα της NOVA και τον Αποστόλη Λάμπο ο Γιώργος Δώνης δεν κρύβει τα συναισθήματα για το παρελθόν του, αλλά ούτε και το πάθος του για το παρών και το μέλλον. Ξεκαθάρισε πως τα προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν τους παίκτες των πρασίνων, ενώ τόνισε πως θεωρεί κλειδί της αναμέτρησης τον περιορισμό των σημαντικών παικτών του αντιπάλου.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του προπονητή του Ατρόμητου και τα όσα είπε για:

Την αρχή του πρωταθλήματος και το ματς με τον Παναθηναϊκό:
Ξέραμε από την αρχή του πρωταθλήματος ότι θα έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ειδικά τις έξι πρώτες αγωνιστικές. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας κι ένα από τα δύο εντός είναι με τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό που έχουμε καλή συγκομιδή στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια και τώρα περιμένουμε να έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο οποίο φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι μία από τις ομάδες που διεκδικούν πάντα το πρωτάθλημα.

Για το κλειδί της αναμέτρησης με τους πράσινους:
Εμείς είμαστε μία ομάδα που θέλουμε να βλέπουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι τις δυνάμεις μας και να βλέπουμε που θα μας οδηγήσει στο τέλος του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι θα έχουμε ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι, από την άποψη ότι και οι δύο ομάδες θέλουν να διεκδικήσουν τη νίκη και αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι η έδρα μας. Την πρώτη χρονιά που ήρθα στον Ατρόμητο είχαμε μια πολύ δυνατή έδρα και είχαμε κάνει οκτώ νίκες και για να μπορείς να ζητάς μία διάκριση στο πρωτάθλημα ή να ανέβεις ψηλά στη βαθμολογία πρέπει να έχεις αρκετούς πόντους στην έδρα σου. Αυτό νομίζω είναι το κομμάτι κλειδί που πρέπει να βελτιώσουμε αυτή τη σεζόν.

Υπάρχουν παιχνίδια που μπορείς να έχεις μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας και σε άλλα να μην το έχεις. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν παίζεις απέναντι στον Παναθηναϊκό ή απέναντι στον Ολυμπιακό δε μπορεί να έχεις τα ίδια ποσοστά στην κατοχή μπάλας. Άρα θα πρέπει να είσαι καλός κι όταν είσαι πίσω από τη μπάλα, όταν είσαι σε ανασταλτική λειτουργία είτε πρεσάροντας ψηλά, είτε περιμένοντας τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο κι είναι πράγματα τα οποία δουλεύουμε αυτές τις μέρες, κάποιες λεπτομέρειες και το τί έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε είναι πράγματα τα οποία δεν είναι κρυφά ούτε για τη μία ούτε για την άλλη ομάδα και οι δύο παίζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Νομίζω ότι πάντα τα αποτελέσματα κρίνονται από το ποιος θα είναι στην καλύτερη του μέρα και ποιος θα μπορέσει να περιορίσει κάποιους παίκτες κλειδιά.

Για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Παναθηναϊκό:
Δε θεωρώ ότι τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός τον κάνουν πιο ευάλωτο ή πιο επικίνδυνο. Νομίζω ότι σε μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός πάντα βρίσκονται λύσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δεν αποπροσανατολίζεται από το στόχο. Πιστεύω ότι αυτό που είναι να κάνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, είτε όταν είναι καλά πράγματα είτε τώρα που υπάρχει μια διοικητική αστάθεια, αυτό θα κάνουν όπως και να έχει η κατάσταση. Άρα λοιπόν περιμένω έναν Παναθηναϊκό πολύ δυνατό, συγκεντρωμένο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο οποίο θα πρέπει να παρουσιαστούμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και πάρα πολύ καλοί για να έχουμε πιθανότητες να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Για το πώς προετοιμάζει τους παίκτες του πριν από τόσο μεγάλα παιχνίδια:
Νομίζω ότι απέναντι σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Είναι πολύ διαφορετικό να υπάρχει σεβασμός από το να υπάρχει φόβος. Εμείς θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα που να έχει νοοτροπία μεγάλης ομάδας, νοοτροπία παικτών που θα μπαίνουν μέσα σε κάθε παιχνίδι, ανάλογα με την τακτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε, να διεκδικούμε το ματς, να προσπαθούμε να δημιουργούμε και να προσπαθούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Άρα λοιπόν πάνω απ’ όλα να μην υπάρχει φόβος, να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και ξέρουμε ότι ένα παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες, άλλες φορές κερδίζει ο καλύτερος και άλλες όχι. Άρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για το αν υπάρχει συναίσθημα στον επαγγελματισμό:
Φυσικά και υπάρχει συναίσθημα στον επαγγελματισμό. Και δεν αφορά μόνο τα χρόνια που έχω περάσει εγώ στον Παναθηναϊκό γιατί είναι σημαντικό να έχεις γεμάτο παρελθόν και το παρελθόν πρέπει να είναι με χαρές. Εγώ μεγάλωσα μες τον Παναθηναϊκό πολλά χρόνια, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι δεδομένο ότι απέναντι σε ομάδες στις οποίες έχεις ανδρωθεί, θα βρεθείς αντίπαλος. Και στο άλλο κομμάτι για το συναίσθημα ότι όταν ασχολείσαι  με το ποδόσφαιρο δε γίνεται εκεί που δουλεύεις να μη δένεσαι συναισθηματικά. Αν το δεις μόνο επαγγελματικά πιστεύω ότι είσαι χαμένος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.