Με ενδιαφέρον περιμένει την τοποθέτηση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Με ενδιαφέρον περιμένει την τοποθέτηση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας και μέλος του ΔΣ της «πράσινης» ΠΑΕ αναφέρθηκε και στους Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλο. Ο Κωνσταντίνου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το τι περιμένει να ακούσει από τον Ανδρέα Βγενόπουλο στην αυριανή συνέντευξη Τύπου: “Περιμένω να τρέξει τα ζητήματα του Παναθηναϊκού και επειδή δεν θέλει ή δεν μπορεί να ασχοληθεί αποκλειστικά ο ίδιος, να ψάξει να βρει συνεργάτες από το δικό του περιβάλλον, από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Δεν είναι εύκολο. Ό,τι και να πει θέλει πίστωση χρόνου. Πρέπει να σταθούν δίπλα του αυτοί που είναι τώρα στον Παναθηναϊκό αλλά και ο κόσμος της ομάδας. Πρέπει να τον στηρίξουν και να δούμε πώς θα βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο”.

Για το αν υπάρξει στήριξη στον Βγενόπουλο από την οικογένεια Βαρδινογιάννη ή τους αδερφούς Γιαννακόπουλους: “Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή οι οικογένειες Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου μπορούν να σταθούν δίπλα στον κύριο Βγενόπουλο. Δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί του”.

Για τη διάψευση του Νικόλα Πατέρα στα δημοσιεύματα που τον θέλουν μαζί με τον πρώην παράγοντα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Νίκο Καραχάλιο, να σχεδιάζει τη δημιουργία εταιρεία λαϊκής βάσης για τον Παναθηναϊκό: “Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πατέρας να συνεργαστεί με οποιονδήποτε αντιπαναθηναϊκό, με παράγοντες ή φίλαθλους του Ολυμπιακού. Ο Νίκος Πατέρας ταυτίστηκε με τον Παναθηναϊκό. Ούτε καν το λαμβάνω υπόψη μου. Είναι σαν να μην το άκουσα το συγκεκριμένο δημοσίευμα”.

Για το ρόλο των παλαιμάχων: “Από την μεριά των παλαιμάχων οι Δομάζος και Αντωνιάδης έχουν μια άλλη τοποθέτηση στο ΔΣ του Παναθηναϊκού ως προς τη διοίκηση της ομάδας. Είναι εξουσιοδοτημένοι από κάποιους μετόχους που θέλουν να περάσουν τα δικά τους θέματα. Εμένα δεν με έχει διορίσει κανένας. Τους παλαίμαχους δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο πρόεδρος. Μας νοιάζει να διατηρήσει η ομάδα την αίγλη που είχε όταν παίζαμε εμείς και να υπάρχει συνεργασία με τον κόσμο. Θέλουμε να υπάρχει ηρεμία. Έτσι μπορεί να προχωρήσει μια ομάδα ώστε η διοίκηση να προφυλάσσει την ομάδα του Παναθηναϊκού. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει εκπρόσωπος των παλαιμάχων στη διοίκηση. Αν οι Δομάζος και Αντωνιάδης μιλούσαν ως παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Οι παλαίμαχοι όλων των ομάδων μπορούν να βοηθήσουν στα αποδυτήρια και στον πάγκο. Όχι όμως με υποδείξεις στον προπονητή. Να βοηθούν στην προσαρμογή των νέων παικτών και στην ομοιογένεια της ομάδας. Πρέπει όλοι στην ομάδα να ξέρουν ότι ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι ο πρωταθλητισμός. Αυτό το ρόλο των παλαιμάχων η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν το κατάλαβε και γι’ αυτό υπάρχουν αυτά τα αγωνιστικά προβλήματα. Αν υπήρχε ένας γενικός αρχηγός στον Παναθηναϊκό η διαφωνία του Σιμάο με τον Φερέιρα θα είχε λυθεί πριν ακόμη δημιουργηθεί”.

Για την οικογένεια Βαρδινογιάννη: “Την εποχή που πήρε την ομάδα η οικογένεια Βαρδινογιάννη όλοι είπαν επιτέλους θα κάνει τον Παναθηναϊκό μεγαλύτερο από ότι ήταν. Ο Παναθηναϊκός και πριν την περίοδο Βαρδινογιάννη είχε διακρίσεις. Η ομάδα περνάει μια κακή περίοδο τώρα. Έχει περάσει κι άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη πρόσφερε στον Παναθηναϊκό. Όμως με τον δικό της τρόπο. Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου ώστε με τον όνομά της να προφυλάξει την ομάδα από τα προβλήματα και τους αντιπάλους που ήθελαν να της κάνουν κακό. Μέχρι να φύγει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης υπήρχε μια συνεργασία και μια αρμονία στις σχέσεις με τον κόσμο. Όμως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν άλλος χαρακτήρας. Πίστευε ότι με τον δικό του τρόπο θα μπορούσε να έρθει αυτή η αρμονία κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Το κακό με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν πως ήθελε από την δεκαετία του ’80 να κάνει εξυγίανση του ποδοσφαίρου μόνη της, κάτι που δεν γινόταν. Μετά έγιναν πολλά λάθη. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους σε λάθος θέσεις ή τους σωστούς ανθρώπους τους οποίους όμως έβαλε σε λάθος θέσεις. Τους έβαλε να κάνουν μια δουλειά που δεν ήξεραν. Οι προθέσεις του ήταν καλοπροαίρετες, απλά δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Βορδινογιάννης ήθελε να έχει μια ομάδα που δεν χρωστάει αλλά δεν προφύλαξε την ομάδα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με το σκεπτικό ότι δεν ήθελε να επηρεάσει κανέναν. Όμως στην Ελλάδα τα παιχνίδια δεν κερδίζονται εντός γηπέδου. Κερδίζονται εκτός γηπέδου, κάτι που δεν ήθελε να δει η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ο Γιάννης Βαρδινογάννης δεν μπόρεσε να θωρακίσει την ομάδα και να εξασφαλίσει την ισότητα του Παναθηναϊκού απέναντι στις άλλες ομάδες”.

Για το θέμα του γηπέδου: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε ένα από τα θέματα στα οποία οι φίλαθλοι κατηγορούν την οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έφτιαξε γήπεδο κι όταν ξεκίνησε τις διαδικασίες δεν κατάφερε να λύσει τα προβλήματα. Όμως οι πρώτοι που έκαναν αθλητικό κέντρο ήταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη στην Παιανία. Για τις μεγάλες ομάδες δεν μετράει τόσο πολύ το γήπεδο. Αν έχεις αστέρια στο ρόστερ και προγραμματισμό παίρνεις τίτλους όπου και να παίζεις. Αν ήθελαν οι παράγοντες του Παναθηναϊκού θα μπορούσαν να αγοράσουν το ΟΑΚΑ, να το διαμορφώσουν με λιγότερα λεφτά από αυτά που χρειάζονται για το γήπεδο στον Βοτανικό και να το κάνουν ποδοσφαιρικό γήπεδο. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχασε βαθμούς στο ΟΑΚΑ όταν είχε τον Σισέ, τον Σίλβα, τον Ζάετς, τον Σαραβάκο; Τώρα δεν παίρνει τίτλους γιατί δεν έχει την ομάδα που προσδοκούσε ο κόσμος με τον Βαρδινογιάννη”.

Για το γεγονός πως στην οικογένεια Βαρδινογιάννη χρεώνουν τη διάλυση της ομάδας που έχασε το πρωτάθλημα στο ντέρμπι της Ριζούπολης με τον Ολυμπιακό το 2003: “Η οικογένεια Βαρδινογιάννη λέει πως δεν έδιωξε κανέναν μετά τη Ριζούπολη, εκτός από τον Αντώνη Νικοπολίδη προς τον οποίο θεωρώ δεν υπήρξε σωστή συμπεριφορά. Για παράδειγμα ο Καραγκούνης πήγε στην Ίντερ και ο Φύσσας στην Πορτογαλία. Ότι έγιναν λάθη είναι μια πραγματικότητα. Από το ’79 μέχρι που έφυγε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης υπήρχε κάθε Τρίτη συμβούλιο με τους Βαρδή, Θοδωρή, Γιώργο, τον αρχηγό της ομάδας και τον γενικό αρχηγό στο οποίο αποφασίζονταν πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Όμως στην εποχή μετά τον Γιώργο Βαρδινογιάννη δεν γινόταν κάτι τέτοιο”.

Για την πολυμετοχικότητα: “Το παιχνίδι χάθηκε μετά το 2008. Το σκεπτικό της πολυμετοχικότητας ήταν θετικό. Αν και οι 4, 5 κάθονταν στο ίδιο τραπέζι και είχε ο καθένας συγκεκριμένες αρμοδιότητες ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάει καλά. Όμως οι Βγενόπουλος, Πατέρας, Γιαννακόπουλος και Βαρδινογιάννης είναι μεγάλες προσωπικότητες στον επαγγελματικό τους χώρο και θέλει ο καθένας να έχει τον πρωταρχικό ρόλο. Μετά το 2003 της Ριζούπολης ο κόσμος ήθελε μια αλλαγή. Όμως η πολυμετοχικότητα ήρθε καθυστερημένα. Ο Δημήτρης Γόντικας τώρα τρέχει τον Παναθηναϊκό, τον πηγαίνει καλύτερα και είναι μόνος του. Η τετραμελής επιτροπή που διοικεί τον Παναθηναϊκό πρέπει να περιλαμβάνει κι έναν παλαίμαχο από αυτούς που είναι μέλη του ΔΣ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να οργανωθεί από την αρχή με σωστές βάσεις”.