Μικρά – μικρά από τον αγώνα

Αποστολή στο Καζακστάν- Κωστής Μπότσαρης: Οι άνθρωποι της UEFA ήταν βέβαιοι πως η Σαχτέρ Καραγκαντί θα σκοράρει, αφού το είχε κάνει σε κάθε έναν από τους άλλους αγώνες που έδωσε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην έδρα της, αλλά έκριναν πως η έλλειψη εμπειρίας στοίχισε περισσότερο από κάθε τί άλλο στην ομάδα από το Καζακστάν.

Αποστολή στο Καζακστάν- Κωστής Μπότσαρης
Οι άνθρωποι της UEFA ήταν βέβαιοι πως η Σαχτέρ Καραγκαντί θα σκοράρει, αφού το είχε κάνει σε κάθε έναν από τους άλλους αγώνες που έδωσε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην έδρα της, αλλά έκριναν πως η έλλειψη εμπειρίας στοίχισε περισσότερο από κάθε τί άλλο στην ομάδα από το Καζακστάν.

* Οι προσδοκίες των ανθρώπων της Σαχτέρ ήταν η παρουσία άνω των δέκα χιλιάδων φιλάθλων τους στο γήπεδο, όμως ο τελικός, συνολικός αριθμός μετά βίας ξεπερνούσε τις έξι – επτά χιλιάδες. Οι πλέον φανατικοί βρίσκονταν στην απέναντι κερκίδα από τους πάγκους των ομάδων, στο κάτω διάζωμα, στο κέντρο με την αμφίεση των ανθρακωρύχων να ξεχωρίζει.

* Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία των δυο Ρώσων φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έκαναν 1.020 χιλιόμετρα για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει και σχετικό πανό, ενώ θα καλύψουν άλλα τόσα για να επιστρέψουν σπίτι τους. Η γνωριμία τους με τον «Δικέφαλο» έγινε στον εντός έδρας αγώνα με τη Φενέρμπαξε. Είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και μαθαίνοντας πως η παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη συνέπιπτε με τον εν λόγω αγώνα αποφάσισαν να τον παρακολουθήσουν. Βρέθηκαν στις κερκίδες της Τούμπας κι η ατμόσφαιρα που έζησαν τους πέρασε το . «μικρόβιο». Σε ερώτηση για το τί ομάδα ήταν πριν ή ποιά ομάδα της πατρίδας τους υποστηρίζουν η απάντηση είναι η ίδια: «Μόνον ΠΑΟΚ»! Οι ίδιοι είχαν βρεθεί και στο Ισραήλ για να δουν το νεόκοπο έρωτά τους ν’ αγωνίζεται κι όπως έλεγαν σε όσους βρέθηκαν κοντά τους: «Είναι μεγάλη η απόσταση από τα σπίτια μας αλλιώς θα βρισκόμασταν κοντά στην ομάδα πιο συχνά». Τα σχόλια περιττεύουν . 

* Ούτε η μασκότ των γηπεδούχων έδειξε ικανή να συγκινήσει τους θεατές της αναμέτρησης. Αυτό το κάτι σαν . πιγκουίνος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχει, δίχως όμως να τα καταφέρει.

* Ο εκνευριστικός θόρυβος που ακούγονταν στο γήπεδο ήταν προϊόν των διπλωμένων χαρτονιών που είχαν στα χέρια τους οι θεατές, χρησιμοποιώντας τα αρχικά ως μέρη ενός άχαρου κορεό.

* Στις 19.15 (τοπική ώρα) ξεκίνησε η αποστολή του ΠΑΟΚ από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει και δέκα λεπτά μετά έφτασε στο γήπεδο με τη συνοδεία ενός και μόνον περιπολικού. Ωστόσο, αυξημένη ήταν η παρουσία της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας εντός και περιμετρικά του γηπέδου, που εξωτερικά παραπέμπει σε . διαστημόπλοιο.

* Μια λευκή μακρυμάνικη μπλούζα με το υποκοριστικό του γιου του «Τσίλιας» φορούσε ο Κώστας Κατσουράνης κάτω από την επίσημη εμφάνιση. Ολοι οι ποδοσφαιριστές, με τη λήξη της αναμέτρησης πέταξαν τις φανέλες τους στον κόσμο ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για τα μακρινά ταξίδια που έκαναν προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.

* Ολιγόλεπτη συνομιλία είχαν Βούκιτς και Τζίτζιτς έξω από τα αποδυτήρια των δυο ομάδων μετά τη λήξη του αγώνα. Είναι δε χαρακτηριστικό πως όποιος ποδοσφαιριστής της Σαχτέρ περνούσε χαιρετούσε με σεβασμό τον Σέρβο μεσοεπιθετικό του «Δικεφάλου». Μεγάλο το ενδιαφέρον από τους τοπικούς δημοσιογράφους για τον Λίνο αλλά και τον Τόμας Νέτσιντ. Ειδικά τον Τσέχο, τον αναζήτησαν αφού είχε ανέβει στο λεωφορείο, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που ζήτησαν και φωτογραφήθηκαν με τον Σέκου Ολίσε.

* Η αποστολή θ’ αναχωρήσει στις 11.00 (τοπική ώρα) από την Αστάνα κι αναμένεται ν’ αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη έπειτα από πτήση πεντέμισι ωρών. Σχεδόν δυο ώρες μετά άπαντες έχουν ραντεβού στο γήπεδο της Τούμπας για την καθιερωμένη προπόνηση την επομένη κάθε αναμέτρησης. Ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα την προσεχή Δευτέρα και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, αν κι αυτοί που αγωνίστηκαν χτες θ’ ακολουθήσουν πρόγραμμα αποφόρτισης.

* Αυτός ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας είτε εντός είτε εκτός έδρας τη φετινή σεζόν κατά τον οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ. Επίσης, ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη σ’ ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά την αντίστοιχη περυσινή στο Ισραήλ επί της Μπνέι Γιεχούντα, αν κι εκείνος ο αγώνας ήταν σε προκριματική φάση, ενώ στη φάση των ομίλων η πρώτη μετά το ιστορικό 1-2 επί της Τότεναμ. Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος για ένατη διαδοχική αναμέτρηση στο Europa League στη φάση των ομίλων. Αυτή ήταν κι η πρώτη εντός έδρας ήττα για τη Σαχτέρ έπειτα από οκτώ διαδοχικούς ευρωπαϊκούς αγώνες ανεξαρτήτως διοργάνωσης.  

* Ιδιαίτερης σημασίας ήταν ο αγώνας και για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που πέρασε ως αλλαγή στην επανάληψη καθώς με τη χτεσινή του παρουσία συμπλήρωσε τις εξήντα πέντε συμμετοχές κι «έπιασε» τον Εντσο Σιφο στην πέμπτη θέση της σχετικής στατιστικής κατηγορίας για τις διοργανώσεις στο Κύπελλο UEFA και Europa League.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.