Φερνάντεθ: “Αλλάζουμε την ταυτότητα της ομάδας”

Ο Φερνάντεθ, ο Λαδάκης και ο Κωστούλας, μίλησαν αποκλειστικά στη Nova για τη νέα σεζόν...

Ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Όσκαρ Φερνάντεθ, ο Αντώνης Λαδάκης και το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Θανάσης Κωστούλας, μίλησαν αποκλειστικά στη Nova και τον ρεπόρτερ Γιώργο Μαρκόπουλο, για την νέα αγωνιστική σεζόν, τις αλλαγές στην ομάδα και το φετινό στοίχημα του Αστέρα.

Όσκαρ Φερνάντεθ

Για την προετοιμασία της ομάδας και τις απαιτήσεις του για την ομάδα:
«Είμαστε σε μια φάση εξέλιξης και μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε. Είναι μια σκληρή εποχή, αυτή της προετοιμασίας. Πάμε να προχωρήσουμε σε νέο δρόμο. Σε αυτό το δρόμο παρουσιάζουμε σημάδια βελτίωσης. Κατ’ αρχή η διοίκηση της ομάδας κάνει πολύ καλή δουλειά. Το τμήμα σκάουτινγκ επίσης δουλεύει καλά και συντονισμένα βρίσκουμε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Όσο για τις ανάγκες της ομάδας, χρειαζόμαστε έναν κεντρικό αμυντικό δεδομένης απουσίας του Ορόθκο και θα κοιτάζουμε για ένα δεξιό οπισθοφύλακα δεδομένης της απουσίας του Ρούμπιλ».

Για την πολυεθνική σύνθεση της ομάδας: 

«Όλα εξαρτώνται από όσα γίνονται στο γήπεδο. Μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν εθνικότητες. Είναι καλό ότι έχουμε κάποιους Ισπανούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα που θα βοηθήσουν την ομάδα. Ήρθε όμως και ο Κωστούλας που είναι Έλληνας, ο Περόνε και ο Φορμίκα που είναι από την Αργεντινή, όλοι ήρθαν να βοηθήσουν. Μέσα στο γήπεδο θα παίζουν αυτοί που προσπαθούν και δείχνουν ότι πρέπει να παίξουν».

Για τα μειονεκτήματα της ομάδας:

«Θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη αμυντική ασφάλεια, αλλά και μεγαλύτερη επιθετικότητα όταν έχει την κατοχή της μπάλας. Βελτιωνόμαστε σε αυτό μέρα με την ημέρα. Δουλεύουμε σε αυτό και πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνά μας, κάτι που δεν έχουμε μέχρι στιγμής. Έχουμε αρχίσει να κάνουμε πολλές ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν τελειώνουμε τις φάσεις».

Για τους στόχους του Αστέρα και τις προσωπικές του φιλοδοξίες:

«Εμένα μου αρέσει να βάζω συγκεκριμένους στόχους. Αυτή τη στιγμή πρώτος στόχος είναι το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Να πάω την ομάδα έτοιμη εκεί για να νικήσει. Σταδιακά και βήμα- βήμα προχωράμε ένα δρόμο, αλλάζουμε την ταυτότητα της ομάδας και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και να βλέπουμε ότι έρχεται. Η ζωή του προπονητή είναι να δίνει κάθε μέρα εξετάσεις. Εγώ ήρθα εδώ για να κάνω κάτι σημαντικό. Να δουλεύω κάθε μέρα και δεν πρόκειται να απογοητεύσω τη διοίκηση. Εγώ θεωρώ ότι αυτή είναι η δουλειά μου και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για τον Αστέρα».

Αντώνης Λαδάκης:

Για την ετοιμότητα της ομάδας:

«Μέχρι στιγμής τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Έχουν έρθει καινούριοι παίκτες και προσπαθούν να μπουν μέσα στο σύνολο. Θα χρειαστούμε χρόνο για να δέσουμε ακόμα με την ομάδα. Υπάρχει καινούριος προπονητής, νέα φιλοσοφία, νέοι παίκτες και θα χρειαστούμε σίγουρα μεγάλο διάστημα από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω σε λίγες μέρες που ξεκινάει το πρωτάθλημα να είμαστε έτοιμοι γιατί ξεκινάει και για μας ένας μαραθώνιος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε ακόμα δουλειά, δεν είμαστε 100% έτοιμοι. Έχουν έρθει κάποια νέα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα μόλις μια εβδομάδα. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς που σίγουρα πηγαίνει λίγο πίσω την ομάδα αλλά από κει και πέρα με τις προπονήσεις που γίνονται και με το καλό κλίμα που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια, πιστεύω ότι μέσα σε μικρό διάστημα θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε για να ανταπεξέλθουμε στον πρώτο αγώνα που είναι στις επόμενες δέκα μέρες».

Για τον στόχο της νέας χρονιάς:

«Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε την περσινή πορεία που κάναμε. Ξεκινάμε από αυτό σαν δεδομένο, από κει και πέρα με τον ερχομό ενός νέου προπονητή, φιλόδοξου και διαφορετικής φιλοσοφίας από ότι έχουμε συνηθίσει, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και ποιοτικότερο ποδόσφαιρο. Ελπίζω αυτό μέσα στο γήπεδο να μας βγει και να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα γιατί όπως ξέρετε αν δεν υπάρχουν και τα αποτελέσματα σίγουρα θα υπάρχει πίεση, θα υπάρχει άγχος, τα πόδια θα είναι πιο βαριά και δεν θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε έτσι όπως πρέπει».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ξένοι παίκτες στο ρόστερ:

«Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο Αστέρας να βρίσκεται όσο το δυνατόν ψηλότερα. Να κάνει μια καλή πορεία. Τώρα αν η ομάδα αποτελείται από ξένους ή Έλληνες ποδοσφαιριστές αυτό είναι θέμα της διοίκησης, δεν είναι δικό μου θέμα. Από κει και πέρα αν ρωτάτε την άποψή μου, εγώ σίγουρα θα ήθελα περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ομάδα αλλά από κει και πέρα όποιο παιδί έρχεται στην ομάδα και αξίζει να έχει μια θέση στην ενδεκάδα, είναι ευπρόσδεκτο. Εμείς όλοι οι παλιότεροι παίκτες θα τον αγκαλιάσουμε για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό»
.
Για τον κόσμο του Αστέρα:

«Θα προσπαθήσουμε πέρα από τα αποτελέσματα και την αγωνιστική μας συμπεριφορά, η οποία θέλουμε να είναι θετική και ευχάριστη για τον κόσμο μας να έρχεται στο γήπεδο και να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να κάνουμε και κάποια άλλες εκδηλώσεις προκειμένου να έρθουμε κοντά στον κόσμο και να του απλώσουμε το χέρι για να έρθει στο γήπεδο και να μας δει. Ελπίζω σιγά σιγά μέσα από τα παιχνίδια και το διάστημα που απομένει, ο κόσμος της Τρίπολης να έρθει να αγκαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια γιατί κάθε χρόνο γίνεται μια νέα προσπάθεια και από τη διοίκηση και από όλους εμάς που πλαισιώνουμε τον Αστέρα Τρίπολης. Να την αγκαλιάσει γιατί είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται η ομάδα του Αστέρα Τρίπολη στην Superleague. Είναι σημαντικό για την πόλη της Τρίπολης».

Τα προγνωστικά του για το νέο πρωτάθλημα:

«Όπως φαίνεται θα είναι όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Δύο, τρεις ομάδες που θα διεκδικούν το πρωτάθλημα και όλες οι άλλες ομάδες είτε θα κυνηγάνε την είσοδό τους στην πεντάδα είτε την παραμονή τους στην κατηγορία»
.
Για τους δικούς του στόχους:

«Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με της ομάδας. Θέλω να έχω την υγεία μου πρώτα από όλα. Να είμαι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή όποτε με χρειαστεί ο προπονητής και η ομάδα μου και να έχω ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που είχα την προηγούμενη χρονιά».

Θανάσης Κωστούλας

Για την πρόοδο που έχει επιτελέσει ο Αστέρας τα τελευταία χρόνια:

«Η ομάδα της Τρίπολης έχει καταφέρει να κάνει κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια έχει καταφέρει να βρίσκεται στις ομάδες της Σουπερ Λιγκ και μάλιστα την πρώτη χρονιά με πολύ καλή παρουσία. Είναι μια επαρχιακή ομάδα που σου παρέχει ότι χρειάζεσαι για να δουλέψεις επαγγελματικά».

Για τα προβλήματα της προετοιμασίας:

«Φέτος γίνεται μια νέα αρχή γιατί έχουν έρθει αρκετά καινούρια πρόσωπα και όλοι μαζί θα καταφέρουμε κάτι καλό στο τέλος. Το μελανό σημείο αυτής της προετοιμασίας είναι ότι υπήρξανε πολλοί τραυματισμοί. Για μένα στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν. Ίσως εκεί χρειαστούμε ενίσχυση. Μετά από κάποια φιλικά που έχουμε δώσει επίσης παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στα τελειώματα. Από ότι θυμάμαι και έχω συζητήσει με τους ανθρώπους του Αστέρα και η περσινή χρονιά κάπως έτσι κύλησε. Ο Αστέρας έφτανε πολύ καλά στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει την μπάλα με γκολ. Ίσως και εκεί χρειαστούμε ενίσχυση. Έρχονται και νέες προσθήκες αλλά το θέμα είναι ότι όλοι εμείς χρειαζόμαστε χρόνο. Χρόνο χρειάζεται ο προπονητής για να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα, χρόνο χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές προκειμένου να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον. Ξεκινάμε σε λίγες ημέρες και θα πρέπει παράλληλα να παίρνουμε και τα αποτελέσματα για να μπορέσουμε να έχουμε και χρόνο όλοι γιατί εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι».

Για τις διαφορές που έχουν οι ομάδες:

«Όπως έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουνε για το αν θα πας λίγο παραπάνω ή αν θα παίξεις για την κατηγορία. Η ψαλίδα έχει μικρύνει πάρα πολύ και είναι αρκετές αυτές οι ομάδες που ή θα κυνηγάνε πεντάδα ή θα παίζουν ακόμα για την κατηγορία. Θέλω να πιστεύω ότι αν σταθούμε τυχεροί στην αρχή παίρνοντας κάποια αποτελέσματα, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει και κάτι παραπάνω. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα προέρχεται από μια δύσκολη σεζόν, την περσινή και σίγουρα είχαν γίνει κάποια λάθη, πιστεύω να τα έχουμε συνειδητοποιήσει και εμείς και να τα διορθώσουμε στη συνέχεια».

Για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ομάδας:

«Δυνατό σημείο θα έλεγα ότι είναι το ρόστερ της ομάδος. Υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που αν καταφέρουνε στην πορεία και ξεπεράσουνε τα προβλήματα τραυματισμών πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο που θα προσφέρει ποιοτικό, ελκυστικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο για τους θεατές.
Αν καταφέρουμε και αποκτήσουμε ρυθμό στο βαθμό που ζητάει ο προπονητής στο παιχνίδι, πιστεύω ότι θα είναι το δυνατό μας σημείο. Πολύ δύσκολα θα υπάρξουν ομάδες για να αντισταθούν σε αυτό το ρυθμό που προσπαθούμε να επιβάλουμε στο παιχνίδι μας. Αδύνατα σημεία για μένα θα είναι τα εξής θα πρέπει να προσαρμόσουμε αυτά τα παιδιά που ακόμα και ο προπονητής χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και στα ελληνικά δεδομένα γιατί ο ρυθμός αυτός που προσπαθούμε εμείς να αποκτήσουμε σίγουρα δεν παίζεται από ελληνικές ομάδες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.