“Θέλω να παίξω στην ΑΕΚ”

Τον τελευταίο χρόνο, το όνομα του Λεονάρντο αποτελεί διαπραγματευτικό "χαρτί" της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη μεταγραφή κάποιου ποδοσφαιριστή.

Αποστολή: Μανώλης Βογιατζάκης
Τον τελευταίο χρόνο, το όνομα του Λεονάρντο αποτελεί συνεχώς διαπραγματευτικό “χαρτί” της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη μεταγραφή κάποιου ποδοσφαιριστή. Ο Βραζιλιάνος, αν και πέρυσι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αγωνίστηκε ελάχιστα, όποτε πήρε ευκαιρίες, τις εκμεταλλεύθηκε, αλλά ο Χιμένεθ δεν τον διατήρησε στη βασική ενδεκάδα. Φέτος, ακούγονται και πάλι πολλά σχετικά με το μέλλον του στην Ένωση, αλλά ο ίδιος τα αφήνει στην άκρη και δηλώνει έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα του δικεφάλου. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο “Λεό” από το Μοράβσκε Τόπλιτσε και δείτε όλη τη συνέντευξή του στο βίντεο που εξασφάλισε το Novasports.gr.

Εχεις κάνει κάποια κουβέντα για το μέλλον σου στην ομάδα;
 
Αυτά τα θέματα που είναι εκτός γηπέδου τα χειρίζεται ο μάνατζέρ μου, αυτός τα κανονίζει εγώ κάνω απλά τη δουλειά μου. Θέλω να δουλέψω σωστά, να προπονηθώ καλά, να κάνω καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος όταν αρχίσουν τα παιχνίδια.
 
Εχεις επηρεαστεί καθόλου όμως από όσα ακούγονται για σένα;
 
Αυτά συμβαίνουν είμαι ποδοσφαιριστής και τα ξέρω, δεν συμβαίνουν μόνο σε μένα, σε όλους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Όταν βέβαια ακούς ότι πας από δω και πας από εκεί σίγουρα σε επηρεάζει και σε νευριάζει αλλά πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου για να κάνω καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος.
 
Η δική σου επιθυμία ποια είναι;
 
Εγώ έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ είμαι όμως ανοιχτός για όλα. Οποιος δεν είναι ευχαριστημένος από μένα να έρθει να μου το πει για να βρούμε μία λύση. Εγώ έχω συμβόλαιο όμως και δεν μπορώ να φύγω έτσι. Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ. Πέρυσι δεν ήταν τόσο καλή χρονιά για μένα, αλλά φέτος θα δουλέψω πιο σκληρά για να βοηθήσω την ΑΕΚ.
 
Στα περσινά πλέι οφ ξεκίνησες καλά, έβαλες γκολ και ξαφνικά εξαφανίστηκες. Τι συνέβη;
 
Ηταν επιλογή του προπονητή. Εγώ ήμουν για πολλά παιχνίδια εκτός, με έβαλε στα πλέι οφ, έβαλα δυο γκολ και μετά αποφάσισε να βάλει άλλους παίκτες και κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ αλλά εγώ όπως είπα είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και το έκανα και πέρυσι πολύ καλά. Το είχε πει άλλωστε και ο ίδιος ο προπονητής σε συνέντευξή του ότι δουλεύω πολύ καλά. Αυτό θέλω να κάνω και φέτος για να είμαι έτοιμος ότι κι αν χρειαστεί.
 
Σου έχει πει ο Χιμένεθ τι θέλει από σένα;
 
Μετά το ματς με την Ξάνθη άλλαξε σύστημα, έπαιξε με δυο επιθετικούς και αυτή ήταν επιλογή δική του. Δεν μπορώ να μπω σε κόντρα με τον προπονητή. Από τη στιγμή που επέλεξε να παίξει με 2 επιθετικούς ήταν δύσκολο για μένα να παίξω. Υπήρχαν οι Μπλάνκο, Σκόκο, μετά Μπάχα, υπήρχε ο Λυμπερόπουλος, το κατάλαβα κι εγώ. Γι αυτό δούλεψα στην προπόνηση ώστε όταν θα μου ‘ρχοταν η ευκαιρία να ήμουν έτοιμος.
 
Το 4-2-3-1 που δουλεύετε εδώ σου ταιριάζει;
 
Όταν παίζουμε 4-2-3-1 που υπάρχουν ακραία χαφ σίγουρα είναι καλύτερο για μένα επειδή παίζω και δεξιά κι αριστερά. Αλλά και πάλι είναι θέμα του προπονητή να αποφασίσει ποιους παίκτες θα βάλει στα άκρα. Θέλω μια θέση στην ενδεκάδα και θα παλέψω γι’ αυτήν.
 
Σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις καλύτερα και θεωρείς ότι σου ταιριάζει; Στα άκρα ή πίσω την από τον επιθετικό;
 
Στον Λεβαδειακό έπαιζαν περισσότερο αριστερό χαφ, στην γραμμή. Στον Θρασύβουλο έπαιζα πίσω από τον επιθετικό. Δεν έχω όμως πρόβλημα να παίξω εκεί. Στον Λεβαδειακό δυο χρονιά έπαιξα πολύ καλά ως αριστερό χαφ. Μου αρέσει περισσότερο αριστερά γιατί κλείνω περισσότερο και τελειώνω με σουτ, ή με πάσα.

Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα και μικρό χρονικό διάστημα για να δέσουν μεταξύ τους. Θα προλάβει η ομάδα να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα;
 
Πιστεύω πως ναι. Γι’ αυτό κάνουμε πολλά φιλικά, μετά πάμε Κύπρο για ένα τουρνουά και αυτό θα βοηθήσει να βρει ο προπονητής μία 11άδα για να είμαστε έτοιμοι στα πρώτα ματς για το Europa League.
 
Πώς είναι να έχεις συμπαίκτη τον Γκούντγιονσεν;
 
Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για τον Γκούντγιονσεν. Η καριέρα του τα λέει όλα, τον ξέρει όλη η Ευρώπη. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω μαζί του, με έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι. Εχει έρθει για να μας βοηθήσει και στο πρωτάθλημα, και στο Κύπελλο και στο Europa League. Αυτός μπορεί να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα. Από τους έμπειρους παίκτες που έχουμε στην ομάδα κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι. Πέρυσι ήταν ο Καφές, ο «Λύμπε», ο Γεωργέας, ο Δέλλας και κάθε μέρα μαθαίναμε κάτι από αυτούς και τώρα υπάρχει και ο Γκούντγιονσεν και ότι πει θα πρέπει να το ακούμε και να το κάνουμε.
 
Είσαι δωμάτιο με τον Γκερέιρο ο οποίος επίσης είναι στην υπό παραχώρηση λίστα παικτών. Πώς βιώνει ο ίδιος την κατάσταση αυτή;
 
Όπως είπα και πριν για μένα αυτά είναι θέματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, είναι έξω από το γήπεδο και μ’ αυτά ασχολούνται οι μάνατζερ και αυτοί πρέπει να κάνουν τη δουλειά. Όπως βλέπετε κι εσείς ο Ρότζερ δουλεύει πολύ καλά και σωστά στις προπονήσεις για να είναι έτοιμος κι εκείνος για την ΑΕΚ είτε για οτιδήποτε προκύψει νέο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.