Από την πρώτη στιγμή που η ΑΕΚ κινήθηκε για την απόκτηση τερματοφύλακα, το όνομα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλο ήταν το πρώτο που ...έπεσε στο "τραπέζι". Αποτέλεσε άλλωστε προσωπική επιλογή του Σταύρου Αδαμίδη. Ο έμπειρος γκολκίπερ μίλησε στο Τόπλιτσε για τις πρώτες μέρες του στην Ένωση, για την Εθνική, ακόμα και για τατουάζ που έχει...
* Τα δωμάτια των παικτών στο Τόπλιτσε
* Την Τετάρτη στη Σλοβενία ο Γκούντγιονσεν

Αποστολή: Μανώλης Βογιατζάκης
Από την πρώτη στιγμή που η ΑΕΚ κινήθηκε για την απόκτηση τερματοφύλακα, το όνομα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλο ήταν το πρώτο που …έπεσε στο “τραπέζι”. Αποτέλεσε άλλωστε προσωπική επιλογή του Σταύρου Αδαμίδη, αν και (έτσι κι αλλιώς), λόγω της εκπληκτικής σεζόν που πραγματοποίησε πέρυσι, “ανάγκασε” τους πάντες να τον επιβραβεύσουν για την παρουσία του. Ο πρώην πορτιέρο της Κέρκυρας, έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στην Αγγλία, γεγονός που τον κάνει να σκέφτεται …διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Ο έμπειρος γκολκίπερ μίλησε στο Τόπλιτσε για τις πρώτες μέρες του στην Ένωση, για την Εθνική, ακόμα και για τατουάζ που έχει…

-Δύο λόγια για τη μεταγραφή σου στην ΑΕΚ και πως είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου.
 “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ. Είναι μία μεγάλη ομάδα, που έχει υψηλές απαιτήσεις, με ιστορία, πολύ κόσμο πίσω της και είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Έχω πει και στο παρελθόν ότι ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω και εφόσον αυτό είναι στην ΑΕΚ, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Όσο για την προετοιμασία, πάμε πολύ καλά, δουλεύουμε από την πρώτη μέρα αρκετά, ξεκινήσαμε σε καλούς ρυθμούς, όλα τα παιδιά δουλεύουμε σκληρά. Υπάρχει ποικιλία ασκήσεων για όλα τα παιδιά, τόσο με μπάλα, όσο και με φυσική κατάσταση και εμείς οι τερματοφύλακας κάνουμε πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα”.
 
-Νομίζεις ότι άργησε η επιβράβευση στην καριέρα σου, με την έννοια ότι έρχεσαι λίγο πιο μεγάλος στην ΑΕΚ;
 “Στο ποδόσφαιρό είναι κάλλιο αργά παρά ποτέ. Δεν έχει σημασία πότε θα έρθει. Στην καριέρα σου, φυσικά θέλεις  απ’ την αρχή να πάνε όλα καλά και να έρθεις σε μία μεγάλη ομάδα. Δεν έγινε από την αρχή, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο. Εχω περάσει από συλλόγους με ιστορία, στην Αγγλία κυρίως, έχω δουλέψει με αρκετά καλούς ανθρώπους, αλλά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ”.
 
-Έχεις μετανιώσει που δεν επέλεξες να φύγεις και πάλι για το εξωτερικό, μετά από όλα όσα ακούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα όσα συμβαίνουν με αυτό;
 “Σίγουρα είναι περίεργα τα πράγματα. Βρισκόμαστε σε άσχημη περίοδο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω και θέλω να ελπίζω ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για να βγούμε από το σημείο που είμαστε. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα είναι πολύ καλύτερο.

-Είσαι έτοιμος να δεχτείς μία παρόμοια -αμφίρροπη- κριτική όπως ο προκάτοχός σου, ο Σάχα;
“Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα που έχει υψηλές απαιτήσεις και φυσικά αν δεν ένιωθα έτοιμος δεν θα ήμουν εδώ.
Όταν μια ομάδα έχει πίσω της πολύ κόσμο και είναι και αυτό μέσα στη δουλειά μας, είναι λογικό σε κάποιους να αρέσει και σε κάποιους άλλους, όχι Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος από τη δουλειά σου, βοηθάς την ομάδα και ο προπονητής είναι ευχαριστημένος από σένα, τότε δεν υπάρχει κάτι παραπάνω.

-Ποιο το δυνατό και ποιο το αδύνατο σημείο;
“Το να περιαυτολογώ δεν είναι και το καλύτερο. Πιστεύω, απ’ ότι μου λένε, ότι βγάζω μια ψυχραιμία πίσω που αυτό βοηθάει. Ίσως έχει παίξει ρόλο και η θητεία μου στην Αγγλία, ότι έχω βελτιωθεί πολύ στα πόδια. Επειδή είμαι ψηλός και ο σωματότυπος μου είναι έτσι, δεν είμαι τόσο γρήγορος όσο άλλοι τερματοφύλακας, αλλά αυτό καλύπτεται με διαφορετικό τρόπο. Και φυσικά συνεχίζουμε να δουλεύουμε και σε αυτόν τον τομέα γιατί όσο και να μεγαλώνεις και ιδιαίτερα στη θέση μας και από θέματα εμπειριών πρέπει συνεχώς να προσπαθείς να βελτιώνεσαι.

-Η άποψή σου για τον προπονητή τερματοφυλάκων;
“Πολύ καλή. Με τον Κώστα (Καμπόλη) από την πρώτη ημέρα που συστηθήκαμε, όλα ήταν πολύ καλά. Δείχνει άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει που ξέρει πράγματα και προσπαθεί να βελτιώνεται. Μέχρι τώρα είναι όλα σούπερ. Και με τον Κώστα και με τα παιδιά”.

-Κλήθηκες στην Εθνική, υπάρχει και η πρόκληση του Euro. Είναι στόχος για εσένα αυτό;
“Φυσικά θέλεις και σκέφτεσαι, όταν είσαι Έλληνας ποδοσφαιριστής, ότι θα ήθελες να είσαι εκεί. Φυσικά είναι σε έναν χρόνο από τώρα και καλύτερα να τα πάρουμε τα πράγματα όπως έρχονται. Στόχος μου είναι να τα πάμε καλά τώρα στην προετοιμασία, να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, να έχουμε μία καλή πορεία και από εκεί και πέρα όλα έρχονται. Φυσικά και ο στόχος του βασικού. Όταν έρχεσαι σε μία μεγάλη ομάδα δεν σου λέει κανείς πάρε τη φανέλα και φύγε. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη, των συμπαικτών σου, του προπονητή σου, ανεξάρτητα σε ποια ομάδα είσαι”.

-Στην ΑΕΚ, τόσο καιρό, κρατούσαν χαμηλά τους τόνους. Εσύ από την πρώτη μέρα έκανες λόγο για πρωταθλητισμό.
“Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος στόχος εκτός απ’ αυτόν, όταν είσαι σε μία ομάδα σαν την ΑΕΚ. Άσχετα με τα  προβλήματα και τι καταστάσεις που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Όταν είσαι στην ΑΕΚ δεν μπορείς να πεις ότι πας για κάτι λιγότερο από αυτό. Βέβαια, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε σταδιακά και από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας”.

-Πρέπει, αλλά είναι εφικτός στόχος;
“Αν δεν το πιστεύαμε και δεν το πίστευε και ο προπονητής, τότε θα ήμασταν σε πολύ άσχημη θέση. Αλλά νομίζω ότι  από τη δουλειά που γίνεται μέχρι τώρα, αλλά και από την εμπειρία  μου απ’ τις άλλες ομάδες και φυσικά από πέρσι, στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί όχι;

-Πέρυσι έκανες μία πολύ καλή χρονιά με την Κέρκυρα. Και ο Γιάννης (Αραμπατζής) όταν πήρε ευκαιρίες πήγε πολύ καλά. Πιστεύεις ότι αυτός ο ανταγωνισμός είναι ότι καλύτερο για την ΑΕΚ;
“Μόνο καλό μπορεί να κάνει. Σε οποιαδήποτε θέση, όχι μόνο στη δική μας. Το να υπάρχει ανταγωνισμός, για δύο ή για τρεις παίκτες σε μία θέση, είναι καλό γιατί κρατάει τον καθένα σε εγρήγορση και τον κάνει να προσπαθεί περισσότερο και αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο εμένα και τον Γιάννη, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά.
 
– Τα τατουάζ που έχεις τι συμβολίζουν;
 Το ένα είναι ένας άγγελος που πέφτει και είναι κάτι προσωπικό που δεν θέλω να πω. Το άλλο είναι το όνομα της γυναίκας μου και σε λίγο θα κάνω ένα με το όνομα της κόρης μου”.