Ο σκοπός αγιάζει τα (πανιώνια) μέσα (video)

Το γκολ του Ντούνη στο 37', ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανιώνιο (0-1), με τους «κυανέρυθρους» μα κλείνονται σε όλο το δεύτερο ημίχρονο για να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Δοκάρι ο Μαρουκάκης στο φινάλε, στοίχισαν στον ΠΑΣ οι απουσίες των Τσάβες, Ντε Βινσέντι.

Το γκολ του Ντούνη στο 37′, ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανιώνιο (0-1), με τους «κυανέρυθρους» μα κλείνονται σε όλο το δεύτερο ημίχρονο για να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Δοκάρι ο Μαρουκάκης στο φινάλε, στοίχισαν στον ΠΑΣ οι απουσίες των Τσάβες, Ντε Βινσέντι.

Οι Γιαννιώτες είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και ολοκληρωτικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Πόνταρε στην άμυνά του και δικαιώθηκε ο Παντελής, που θα μπορούσε να δει την ομάδα του να διπλασιάζει τα τέρματά της, αν η μπάλα από το σουτ του Μαρουκάκη στο 90’+2′, κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι του Βελλίδη.

Στους 9 βαθμούς και την 11η θέση ανέβηκαν οι Νεοσμυρνιώτες, στους 10 και μία θέση παραπάνω έμεινε ο ΠΑΣ.

Πως έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Σάββας Παντελίδης. Ο Βελλίδης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Μιχαήλ και Ντάσιο να είναι στα αριστερά και δεξιά της άμυνας αντίστοιχα. Κολοβέτσιος και Τζημόπουλος ήταν το δίδυμο των στόπερ. Ο Λίλα και ο Κεϊτά κρατούσαν τον άξονα του ΠΑΣ, με τον Τσουκαλά να κινείται πίσω από τον Ίλιτς, που πλαισιωνόταν από τους Κοροβέση (αριστερά) και Βίλα (δεξιά).

Το ίδιο σύστημα και για τον Νίκο Παντελή, με διαφορετική όμως φιλοσοφία. Ο Γιαννακόπουλος έπαιξε κάτω από τα δοκάρια, ενώ την άμυνα απάρτιζαν από αριστερά προς τα δεξιά, οι Κούρος, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης και Κούρντι. Ο Μητρόπουλος με τον Καλτσά ήταν τα κεντρικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Μενδρινό. Αριστερά αγωνίστηκε ο Γιάννου, δεξιά ο Ντούνης, ενώ μόνος στην κορυφή έπαιξε ο Αραβίδης. Παρόλα αυτά, οι προθέσεις των «κυανέρυθρων» ήταν αμυντικογενείς και συνέχισαν να είναι τέτοιες, πολύ περισσότερο μετά το γκολ του Ντούνη.

Πλήρωσε το ένα και μοναδικό λάθος

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς για να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καλές φάσεις. Αιτία αυτού ήταν πως αμφότερες οι ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές στο χώρο του κέντρου, προσέχοντας πολύ τα νώτα τους.

Οι παίκτες του Παντελίδη αναπτύσσονταν καλύτερα με κύριους εκφραστές τους Βίλα, Κοροβέση και Λίλα αλλά όλα αυτά μέχρι την περιοχή του Γιαννακόπουλου. Η άμυνα των «κυανέρυθρων» δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να ολοκληρώσουν τις ενέργειές τους, ενώ αντίστοιχη εικόνα επικρατούσε και στην απέναντι περιοχή.

Εκεί τα πράγματα ήταν ελαφρώς διαφορετικά, αφού ο Πανιώνιος ήταν πιο προβλέψιμος στην ανάπτυξή του, με τη μπάλα να περνάει συνέχεια από τα πόδια του Μενδρινού.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου μέχρι το γκολ, ήταν ένα σουτ του Βίλα στο 30′, το οποίος έδιωξε σε κόρνερ ο θετικός Γιαννακόπουλος.

Ο Μενδρινός απάντησε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων πέντε λεπτά αργότερα, αλλά ήταν η σειρά του Βελλίδη να φωνάξει «παρών» διώχνοντας τη μπάλα.

Το γκολ ήρθε λίγο αργότερα (37′), από μία κακή στιγμή στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ. Κολοβέτσιος και Τζημόπουλος μπερδεύτηκαν προσπαθώντας να διώξουν τη μπάλα σε μια κάθετη μπαλιά των «κυανέρυθρων», ο Ντούνης επωφελήθηκε και νίκησε με δυνατό σουτ από την περιοχή τον Βελλίδη για το 0-1.

Το «πάγωμα» των Ηπειρωτών μετά το γκολ κράτησε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. 

Μονόλογος χωρίς αντίκρισμα

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, έδειχνε τον ΠΑΣ να είναι συνεχώς στην επίθεση προσπαθώντας (χωρίς αποτέλεσμα) να απειλήσει και τον Πανιώνιο να κρατάει σχετικά εύκολα το προβάδισμά του.

Ο Παντελίδης πέρασε στο ματς τον Βισέντο με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, με σκοπό να πιέσει κι άλλο επιθετικά.

Φευ! Οι απουσίες των Τσάβες και Ντε Βινσέντι στοίχισαν πάρα πολύ στην επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων, που δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν.

Οι καλές στιγμές ήταν είδος προς εξαφάνιση, με την καλύτερη εξ αυτών να είναι στο 66ο λεπτό, όταν ο Βισέντο βγήκε μπροστά από τον Γιαννακόπουλο, με τον τερματοφύλακα όμως του Πανιωνίου να προλαβαίνει και να διώχνει.

Οι Γιαννιώτες άρχισαν να σουτάρουν από μακριά μετά το 70′, μην έχοντα άλλη λύση για να απειλήσουν την εστία των παικτών του Παντελή, που αμύνονταν υποδειγματικά.

Η τελευταία καλή στιγμή ήταν η κεφαλιά του Ίλιτς στο 74′, με τον Γιαννακόπουλο να είναι ξανά σε ετοιμότητα και να διώχνει σε κόρνερ.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Πανιώνιος δεν έφτασε ούτε μία φορά στην αντίπαλή περιοχή, αν και στη μοναδική στιγμή που τα κατάφερε, μπορούσε να διπλασιάσει το προβάδισμά του. Ήταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μαρουκάκης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις, με τον Πανιώνιο να φεύγει με τρεις πολύτιμους βαθμούς από τους «Ζωσιμάδες» και τον ΠΑΣ να γνωρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (Στρούνα 64′), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Κεϊτά (Βισέντο 46′), Βίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης (Κρητικός 79′), Ίλιτς

Πανιώνιος (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης Κουλουχέρης, Κούρος, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Ντούνης (Κολοβός 65′), Μενδρινός (Λαμπρόπουλος 79′), Αραβίδης, Γιάννου (Μαρουκάκης 87′)

Επιμέλεια: Αλέξης Περδίκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.