Η διατροφή των ποδοσφαιριστών παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και αυτό το κομμάτι εδώ στο Κιτσμπούχελ της Αυστρίας, έχει αναλάβει η διαιτολόγος της ομάδας, Τόνια Μαχαίρα.

Αποστολή: Νίκος Τζουάννης
Το “χτίσιμο” μιας ομάδας γίνεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και οι ποδοσφαιριστές είναι…αναγκασμένοι να καταπιούν ατελείωτα χιλιόμετρα, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι για τη νέα σεζόν.

Η κόπωση ακολουθεί τους παίκτες και ένα καλό γεύμα είναι πάντα …απαραίτητο για να επανακτήσουν τις δυνάμεις του.
Άλλωστε η διατροφή των ποδοσφαιριστών παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και αυτό το κομμάτι εδώ στο Κιτσμπούχελ της Αυστρίας, έχει αναλάβει η διαιτολόγος της ομάδας, Τόνια Μαχαίρα.

Την αποστολή του Τριφυλλιού στο Κιτσμπούχελ έχει ακολουθήσει και ο μάγειρας που ετοιμάζει τα γεύματα των Πρασίνων στην Παιανία, Γιώργος Κόκκορης, ο οποίος επιβλέπει την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ έχει προσθέσει και ελληνικό χρώμα στην κουζίνα του ξενοδοχείου, αφού στο μενού των “πρασίνων” θα προστεθεί τις επόμενες ημέρες η …κλασσική φασολάδα, πατάτες λεμονάτες στον φούρνο και γαριδομακαρονάδα.

Το πρωινό

Το πρόγραμμα των παικτών του Τριφυλλιού έχει εγερτήριο από νωρίς και ένα καλό πρωινό είναι πάντα…αναγκαίο, πριν αρχίσουν τα …βάσανα της προπόνησης. Από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 8:30 ένας μπουφές με φρουτοσαλάτες, ξηρούς καρπούς, γάλα, τσάι, καφέ, γιαούρτι, κουάκερ και κρέπες( με κουάκερ, γάλα και ασπράδι αυγών) περιμένει τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το μεσημεριανό και το βραδινό

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, περίπου στη 1 το μεσημέρι γευματίζουν οι Πράσινοι… Σε όλα τα γεύματα(μεσημεριανό, βραδινό) υπάρχει μπουφές με χυμούς, φρουτοσαλάτες, πράσινη σαλάτα και pasta bar(διάφορα ζυμαρικά), ενώ το μενού διαφέρει ανάλογα με την ημέρα. Κοτόπουλο, μοσχάρι πάντα ψητά και χωρίς σάλτσες, καθώς και ψάρι στον ατμό είναι τα βασικά γεύματα των παικτών του Παναθηναϊκού, με τα πιάτα να εναλλάσσονται ανά τρία γεύματα. Οι Πράσινοι έχουν και την επιλογή γλυκού για επιδόρπιο, αλλά…light( σορμπέ και ριζόγαλο).
Το βραδινό έχει οριστεί στις 20:30 σε καθημερινή βάση, λίγο μετά το τέλος και της απογευματινής προπόνησης. 

Για τη …λιγούρα

Μεταξύ πρωινής και απογευματινής προπόνησης(16:00) στο πρόγραμμα διατροφής των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού υπάρχει προαιρετικό σνακ, ενώ μετά το βραδινό, όσοι αισθανθούν …λιγούρα, μπορούν να τσιμπήσουν κάτι σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο δίπλα στο εστιατόριο, όπου υπάρχουν ελαφρά σνακ.