Τους οργανωμένους οπαδούς του Super 3, κατονομάζει ο Λάμπρος Σκόρδας, ως τους μοναδικούς ανθρώπους που δεν τον θέλουν στον Αρη, δημιουργώντας κλίμα εναντίον του. Παρά τις αποδοκιμασίες, παραμένει στην προεδρική καρέκλα, διότι, όπως λέει, δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση, ενώ προαναγγέλει συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Σκόρδας, στην ιστοσελίδα aris.re:
-Ποιος νομίζεις πως φταίει για τον υποβιβασμό; Ποιο είναι το δικό σου μερίδιο ευθύνης;
« Όλοι όσοι ήταν στις διοικήσεις των τελευταίων χρόνων, διοικούντες και οργανωμένοι οπαδοί με άξονα κάποιους παλιούς παράγοντες που έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Η κακή διαχείριση της ομάδας τα χρόνια αυτά δημιούργησε ευθύνες. Στόχος αυτών που μεθόδεψαν τον υποβιβασμό ήταν να καλύψουν αυτές τις ευθύνες, οι οποίες αν η ομάδα υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία θα απαλειφθούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Πέρσι όταν η ομάδα κινδύνεψε, αυτοί οι ίδιοι με φώναξαν, γιατί πίστευαν πως δεν θα έσωζα τον Άρη και θα έπαιρνα στις πλάτες μου τον υποβιβασμό. Ωστόσο εγώ τα κατάφερα, έσωσα την ομάδα και αμέσως μετά με «αντικατέστησαν» για να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Το δικό μου μερίδιο ευθύνης είναι ότι δεν κατόρθωσα να «σηκώσω» την ομάδα από την τελευταία θέση και να την σώσω αγωνιστικά, στα ματς του δεύτερου γύρου. Εμπλέχτηκα προσωπικά, έκανα την προσπάθεια μου για να σώσω την ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερα. Υπάρχει μια «συμμαχία» στη Σούπερ Λίγκα της οποίας, ο Άρης και μερικές ακόμη ομάδες, δεν αποτελούν μέρος. Για αυτό τον λόγο «κυνηγηθήκαμε» από εξωαγωνιστικούς φορείς, που με κύριο όργανο τους την διαιτησία, εμπόδισε την ομάδα μας από το να λάβει αυτά που δικαιούνταν με βάση τις επιδόσεις της στους αγωνιστικούς χώρους. Ένα άλλο μερίδιο ευθύνης που καταλογίζω στον εαυτό μου, είναι που πέρυσι έφυγα από το προσκήνιο αμαχητί. Δεν έπρεπε να παραδώσω τόσο εύκολα την διοίκηση στον Ηλιάδη, αλλά έπρεπε να φωνάξω και να αγωνιστώ για το καλό της ομάδας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Έτσι η διοίκηση Ηλιάδη ανενόχλητα αποδυνάμωσε το ρόστερ της ομάδας, καθιστώντας την μη-αξιόμαχη».
-Η επιλογή του Σούλη ήταν αποτυχημένη; Τι ήταν διαφορετικό από πέρυσι και δεν τα καταφέραμε παρότι φέτος υπήρχαν περισσότερα παιχνίδια;
«Καθόλου αποτυχημένη δεν ήταν η επιλογή του Σούλη. Ήταν ακριβώς η ίδια ιστορία και με πέρυσι, με την διαφορά ότι ο Σούλης κρίθηκε ως αποτυχημένος, έχοντας όμως μια ομάδα φοβερά αδύναμη. Η ομάδα το καλοκαίρι αποδυναμώθηκε πάρα πολύ. Να σκεφτείς πως η περσινή ομάδα ήταν δέκα φορές πιο δυνατή από την φετινή και παρόλα αυτά σώθηκε στο τσακ. Οι Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Παπαστεριανός, Κοέλιο, ακόμη και ο Ζαραδούκας μπορούσαν να παραμείνουν, αλλά δεν το έκαναν. Ο Αγκάνθο είχε πολλά προβλήματα υγείας, δεν έπρεπε να είχε υπογράψει, ήταν λάθος της διοίκησης Ψηφίδη. Οι φετινοί ξένοι δεν βοήθησαν καθόλου. Ο Σούλης προσπάθησε πολύ και η ομάδα βρέθηκε να προσπαθεί να παίξει μπάλα. Επί Μιλίνκοβιτς η ομάδα έτρωγε δύο γκολ κατά μέσο όρο. Ωστόσο με τον Σούλη βελτιώθηκε πολύ η αμυντική λειτουργία. Η ομάδα πάλεψε σχεδόν σε όλα τα ματς, έτρωγε δύσκολα γκολ και έκανε έξι αγώνες χωρίς ήττα. Αλλά ήταν πολύ δύσκολο για μια τόσο ανέτοιμη αγωνιστικά ομάδα, χωρίς ποιότητα, μεγάλους παίκτες σε εμπειρία και αξία, να τα βγάλει πέρα όταν υπήρχαν οι κραδασμοί της κακής πορείας, των αγώνων του πρώτου γύρου. Είναι άδικο να κρίνεται ο Σούλης ως ανεπαρκής, ιδιαίτερα μετά από αυτό που έκανε την προηγούμενη χρονιά. Οι προπονητές την πληρώνουν πολύ εύκολα στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αυτοί που φταίνε πάντα».
-Θεωρώ πως η απουσία του Ουντόζι επηρέασε άμεσα την υπόθεση παραμονή. Τι έχεις να πεις για αυτό;
«Ο Ουντότζι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ξένοι ήταν απλήρωτος με αποτέλεσμα να φύγει πριν ακόμη αναλάβουμε. Να μη ξεχνά κανείς τα στοιχεία που είχα δώσει ότι ο Ηλιάδης «πλήρωσε» τον Δαδάλα μανατζερικά για τον Μιλίνκοβιτς 66.000 ευρώ τον Δεκέμβριο, αντί να του καταβάλλει 10.000 και να τον κρατήσει. Έκανα μεγάλη προσπάθεια να τον μεταπείσω, του έδωσα όλα του τα χρήματα προκαταβολικά ακόμη και τα πριμ αλλά περιέργως δεν δέχτηκε να επιστρέψει. Σίγουρα φοβόταν τις αντιδράσεις των οπαδών στον διαφαινόμενο υποβιβασμό, στηριγμένος στην επίθεση που είχε δεχτεί από οπαδούς αλλά και τις επισκέψεις στο Ρύσιο».
-Γιατί παραμένεις στην προεδρική καρέκλα παρά την κατακραυγή των οπαδών;
«Παραμένω γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος ικανός να δώσει κάποια λύση. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα η κατάσταση, να δούμε τι θα γίνει. Που θα βρεθεί η ομάδα του χρόνου; Πρέπει να εισαχθεί η ομάδα στο άρθρο 99, που κάποιοι το οδήγησαν εσκεμμένα στην απόρριψη την πρώτη φορά. Χωρίς άρθρο 99 η ομάδα δεν θα είναι βιώσιμη, όχι στην Β’ αλλά ούτε ακόμη κι αν παρέμενε στην Α’. Όσο για την γενική κατακραυγή που λες, εγώ νομίζω πως αυτοί που φωνάζουν εναντίον μου είναι σχεδόν αποκλειστικά οι οργανωμένοι οπαδοί του SUPER 3. Με την παραμονή μου στην θέση του προέδρου «έκοψα» το ψωμί σε αρκετούς από αυτούς που «τρέφονταν» από τις σάρκες του Άρη, αναγκάζοντας τους να υποκινούν όλες αυτές τις εκδηλώσεις εναντίον μου, σχεδόν από την πρώτη στιγμή της θητείας μου».
-Έχεις κάποιο σχέδιο, κάποιες επαφές με υποψήφιους επενδυτές; Ποιο είναι το πλάνο σου για του χρόνου; Β ή Γ’;
«Πάντα υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς επενδυτές για τον ΑΡΗ. Ωστόσο πρέπει να υπάρξει πρώτα η απόφαση για το άρθρο 99. Αν η ομάδα εισαχθεί στον εν λόγω άρθρο, τότε με ένα σωστό πλάνο θα είναι βιώσιμη στην δεύτερη κατηγορία. Να διευκρινίσω πως όταν λέμε βιώσιμη στην δεύτερη κατηγορία, συνεπάγεται ένα χρονικό διάστημα χάριτος, δηλαδή μη καταβολές δόσεων, που σε συνδυασμό με την άμεση άνοδο και το χρονικό διάστημα που θα κυλήσει μέρι την τελική απόφαση που αναμένεται γύρω στον Μάρτιο του 2015, μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον Άρη. Σημειωτέον ότι οι συμφωνίες θα είναι ευνοϊκότερες πια λόγω του διλήμματος,» κούρεμα σοβαρό ή τίποτα με την πτώχευση».
Αντίθετα αν πέσει στην τρίτη κατηγορία, αυτό θα είναι η καταστροφή του Αρη. Αυτά που ακούγονται για άρθρο 106 είναι όλα ψέματα για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Aν υπαχθεί μια ΠΑΕ στο συγκεκριμένο άρθρο τότε σημαίνει ότι παύει να υφίσταται ως εταιρία, εκκαθαρίζεται, δηλαδή διαλύεται, με αποτέλεσμα αυτό να σημαίνει τον αυτόματο υποβιβασμό στην τρίτη εθνική, αφού στις επαγγελματικές κατηγορίες συμμετέχουν μόνο ΠΑΕ και οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι. Το 106 είναι πτώχευση σε αντίθεση με το 99 που ανήκει στην προπτωχευτική διαδικασία και είναι για οικονομική εξυγίανση. Αν δεν λυθεί το θέμα της ρύθμισης των χρεών ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει και δεν θα προχωρήσει το ενδιαφέρον κανενός ενδεχόμενου υποψήφιου επενδυτή. Θέλω να κλείσω λέγοντας πως υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα να διευθετηθούν και να εξηγηθούν περαιτέρω, κάτι που δεν μπορεί να αποδοθεί σε λίγες γραμμές αλλά θα αποτελέσουν στοιχεία συζήτησης όταν τελειώσουν τα ματς οπότε θα υπάρξει ευρεία ανάλυση από μέρους μου σε συνέντευξη τύπου».