Μέσω γραπτής δήλωσης, οι δύο από τους τρεις νομικούς που χειρίστηκαν τη υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ Αρης στο άρθρο 99, Αργύρης Αργυριάδης και Σπύρος Χριστοφορίδης, με τη συνδρομή του Ηλία Σταθά, εξηγούν τους λόγους που η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της.

Μέσω  γραπτής δήλωσης, οι δύο από τους τρεις νομικούς που χειρίστηκαν τη υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ Αρης στο άρθρο 99, Αργύρης Αργυριάδης και Σπύρος Χριστοφορίδης, με τη συνδρομή του Ηλία Σταθά, εξηγούν τους λόγους που η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της. Μάλιστα προβλέπουν πως αν άμεσα δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, την ΠΑΕ και τον ΑΣ, περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες!  

«Δε θα μπαίναμε ποτέ στη διαδικασία να προβούμε σε αυτήν τη δήλωση εάν νιώθαμε ότι το άγχος, οι ώρες που καταναλώσαμε συζητώντας, οι διαφωνίες μας και οι συμφωνίες μας, έγιναν σεβαστές και κατανοητές από τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται διοικητικά για τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.

Και οι τρεις, επίσημα οι δύο και ανεπίσημα ο τρίτος από εμάς, ενώσαμε τις γνώσεις μας με ένα στόχο: να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε μια πολύ άρρωστη εταιρία. Από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε πόλεμο. Πόλεμο από εχθρούς, αλλά και από φίλους. Άλλοι έλεγαν ότι κινηθήκαμε κάποτε εναντίον του ΑΡΗ, άλλοι ότι ένας από εμάς δεν είναι ΑΡΗΣ και άλλοι ότι μας  καθοδηγούν αυτοί που θέλουν το κακό του Άρη. Φτάσανε, μάλιστα, σε σημείο να προτρέχουν και να πουν ότι έχουμε και αγαπημένους δημοσιογράφους που κάνουμε δηλώσεις, ότι επιλέγουμε διαύλους επικοινωνίας και ότι αρνούμαστε την κριτική.

Σε όλα αυτά απαντάμε ότι δαπανήσαμε πάρα πολλές ώρες συζητώντας για το γιατί η ίδια η οικογένεια του Άρη δε βοηθάει τον Άρη. Πριν κάνει ένας δικηγόρος τη νομική εργασία, ψυχολογεί τη δυνατότητα και τη θέληση του πελάτη του να διεκδικήσει με ειλικρίνεια τον στόχο του. Αυτό δεν το είδαμε. Και για αυτούς που θα πουν ότι αφού δεν το βλέπατε γιατί δεν το είπατε, η απάντηση είναι πολύ απλή: δεν επιλέξαμε ποτέ να γίνουμε εμείς και η άποψή μας όπλο – επιχείρημα δελφίνων για θέσεις του Άρη. Επιλέξαμε να ενώσουμε τη γνώση και την εμπειρία μας προς όφελος του Άρη.

Δεν μας προβλημάτισε καμία αλλαγή διοίκησης, δεν επιδιώξαμε τέτοιους ρόλους. Να ισχυριστούμε δηλαδή ότι εμείς συμφωνήσαμε με την τάδε διοίκηση, αλλά αφού άλλαξε παραιτούμαστε.  Επιδιώξαμε να καταστήσουμε γνωστά και κατανοητά τα νομικά θέματα του Άρη απέναντι σε όλους και πρωτίστως στον κόσμο του που αποτελεί το μόνο αρωγό και βασικό μέτοχό του. Αντί στήριξης αντιμετωπίσαμε τη δημόσια αμφισβήτηση με αποκορύφωμα τη δικάσιμο για το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης, όπου η νέα (φευ) διοίκηση αρνούνταν να εγκρίνει το περιεχόμενο της αίτησης με αποτέλεσμα να θέτει εν κινδύνω την όλη διαδικασία. Ανομολόγητοι πόθοι και ποικιλώνυμες Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και συμβλήθηκαν στη διαδικασία εξυγίανσης τόσο το Δημόσιο όσο και το ΙΚΑ. Επίσης, συμβλήθηκαν περίπου 100 πιστωτές κουρεύοντας απαιτήσεις περίπου 6.000.000?. Ένα κεκτημένο που χρησιμοποιήθηκε μόνον για να βελτιώσει τα οικονομικά στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στον ισολογισμό και όχι ως μια ευκαιρία για περαιτέρω διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και ουσιαστική επίλυση του προβλήματος χρέους που αντιμετωπίζει ο ΑΡΗΣ.
Περισσότερες από μία φορά αποφασίσαμε να παραιτηθούμε. Τι μας κράτησε; Η ελπίδα του ότι, αφού τους τα εξηγούμε τόσο απλά, δεν μπορεί, κάποιος θα καταλάβει. Και, όμως, δεν έγινε. Στο δικαστήριο της 25ης Οκτωβρίου 2013 άγχος είχαμε μόνο εμείς. Κανένας άλλος από τους παρόντες, αλλά και από τους αντιπολιτευόμενους απόντες. Άγχος ποιοτικό και γνήσιο γιατί δε βλέπαμε πρόσωπα, βλέπαμε τον Άρη Θεσσαλονίκης ως αιτούντα. Όταν τελείωσε η συζήτηση της υπόθεσης, κανένας από εμάς δεν έδωσε στον άλλο φρούδες ελπίδες. Ξέραμε καλά πού πονάμε και ξέραμε καλά ότι ο εντολέας μας δεν μας είχε δώσει το δικαίωμα να αποδείξουμε τη βιωσιμότητά του. Δεν είμαστε μάγοι, είμαστε επιστήμονες και όχι αλχημιστές.

Σε αυτή τη δήλωση δεν θα αποδώσουμε ονομαστικά ευθύνες. Δεν είναι ο σκοπός της αυτός. Σκοπός μας είναι να καταδείξουμε ότι ακόμα και στην ύστατη προσπάθεια να γίνει κάτι καλό, ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης δεν ήταν ενωμένος. Και δεν ήταν ενωμένος γιατί είναι πια προφανές ότι δεν συμφέρει ο ενωμένος Άρης. Υπάρχουν άνθρωποι που επιβιώνουν από τη διχόνοια. Αλλά αυτό δεν είναι νομική εργασία για να τελειώσει. Είναι θέμα παιδείας και αντίληψης.
Στον Άρη Θεσσαλονίκης περισσεύει η άποψη, αλλά θνήσκει η συναντίληψη ενός κοινού στόχου. Ενός στόχου που έχει αφετηρία κάτι πολύ απλό: «Είμαι μεγάλο σωματείο και πρέπει να λειτουργώ ανάλογα σε όλα τα επίπεδα και προς όφελός μου.»

Θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη δήλωση μακροσκελέστατη. Δε θα γίνει. Διότι πολύ απλά δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στην διελκυστίνδα της απόδοσης ευθυνών. Είμαστε νομικοί, όχι παράγοντες και όχι δημαγωγοί.

Ένα μόνο λέμε στον κόσμο του Άρη: Τα γραφεία μας και τα τηλέφωνά είναι ανοικτά προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν, να προβληματιστούν και να αντιληφθούν. Το αλάθητο του Πάπα και τη Ιερά Εξέταση την αποδίδουμε και τη χαρίζουμε σε όποιον αγαπά τον Μεσαίωνα. Μόνον ένα πράγμα θέλουμε να καταστήσουμε ξεκάθαρο: εάν μέσα σε ένα μήνα από σήμερα δεν έχουν δρομολογηθεί στέρεες λύσεις για την επόμενη ημέρα, ποδόσφαιρο και ερασιτέχνης θα αντιμετωπίσουν μια κρίση που ουδείς μπορεί σήμερα να αντιληφθεί. Και είναι κρίμα, γιατί Άρη μου . γίνεται αλλιώς!

Με ειλικρίνεια,
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΘΑΣ».