Επιτέλους νίκη! (video)

Ο Παναιτωλικός, έπειτα από τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, κατάφερε να πάρει το τρίποντο καθώς επικράτησε 2-0 του νευρικού ΠΑΣ στο Αγρίνιο χάρη στα γκολ των Γκάλο και Καμαρά.

Ο Παναιτωλικός, έπειτα από τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, κατάφερε να πάρει το τρίποντο καθώς επικράτησε 2-0 του νευρικού ΠΑΣ στο Αγρίνιο χάρη στα γκολ των Γκάλο και Καμαρά.

Ο Παναιτωλικός θυμήθηκε το πώς είναι να κερδίζεις καθώς σημείωσε τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, έπειτα από ενάμισι σχεδόν μήνα, μιας και η πρώτη νίκη των Αγρινιωτών ήταν στις 24 Αυγούστου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μιας και την προηγούμενη αγωνιστική είχε νικήσει την Ξάνθη και έτσι έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Εργοτέλη.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Η ομάδα των Ιωαννίνων παρατάχθηκε στο γήπεδο με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Μιχαήλ, Κολοβέτσιο, Τζιμόπουλο και Στρούνα στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς και Λίλα, δεξιά στην επίθεση ο Τσάβες, αριστερά ο Κοροβέσης, δεκάρι ο Βίλα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ίλιτς.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Μάκης Χάβος χρησιμοποιώντας τους Μελισσά, Αμούγκου, Κούσα και Γκάλο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Ζούνιορ και Γοδόι, δεξιά στην επίθεση ο Μπακάκης, αριστερά ο Κουτρουμάνος, δεκάρι ο Καμαρά και στην κορυφή ο Μπόγιοβιτς

Ο ΠΑΣ τις ευκαιρίες, ο Παναιτωλικός το γκολ

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στον βαρύ αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης αλλά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος. Συγκεκριμένα, στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπικέι γλίστρησε και ο Ίλιτς από τα δεξιά βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ που επεχείρησε προσέκρουσε στα πόδια του Ράφαελ.

Ο Καμερουνέζος αμυντικός του Παναιτωλικού δεν πατούσε καλά στο χορτάρι του γηπέδου και υπέπεσε σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αλλάξει παπούτσια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Αγρινίου προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τις πτέρυγες είτε με τον Καμαρά είτε με τον Πόι ψάχνοντας τον Μπόγιοβιτς στην αντίπαλη περιοχή.  Στο 23ο λεπτό ο ΠΑΣ απείλησε ξανά. Ο Τσουκαλάς συνεργάστηκε αρμονικά με τον Κοροβέση αλλά άνοιξε το κοντρόλ περισσότερο απ’ όσο έπρεπε να ο Ράφαελ μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο ΠΑΣ μέχρι το ημίωρο είχε δημιουργήσει δύο απειλητικές φάσεις προς την εστία του Παναιτωλικού αλλά η ομάδα του Μάκη Χάβου ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 32ο λεπτό οι Αγρινιώτες κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή του Βελλίδη από τα δεξιά. Ο Γκάλο ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα άψογο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δεξί παραθυράκι της εστίας του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Αυτή ήταν ουσιαστικά η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους καθώς μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε και ο Παναιτωλικός θέλησε να διαφυλάξει τα μετόπισθέν του για να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Γκολ απ’ τα αποδυτήρια

Στην επανάληψη, και πριν καλά καλά οι παίκτες των δύο ομάδων ζεσταθούν, ο Παναιτωλικός κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο γκολ αυτή τη φορά με τον Καμαρά.

Συγκεκριμένα, στο 46ο λεπτό ο Πόι σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπόγιοβιτς στόπαρε μέσα στην περιοχή, πάσαρε στον Καμαρά και ο Γάλλος επιθετικός με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη.

Έτσι, η ομάδα του Αγρινίου έθεσε από την αρχή του δευτέρου μέρους γερές βάσεις για τη νίκη. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε με τον ΠΑΣ να είναι ιδιαίτερα νευρικός. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει και στο 68ο λεπτό ο Καμαρά έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά στο τετ α τετ από τα αριστερά ο Βελλίδης του είπε «όχι» και κράτησε το 2-0 για την ομάδα του.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, ο Παναιτωλικός έκλεισε τα μετόπισθέν του και κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη, που τον φέρνει στους εννιά βαθμούς, πιάνοντας την Καλλονή στη δέκατη θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος):Μπρακάλι, Πόι (69′ Σφακιανάκης), Κούσας, Καμαρά (87′ Πασάς), Μελισσάς, Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Μπίκε, Μπόγιοβιτς (92′ Κουτσοσπύρος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (71′ Κρητικός), Τσάβες, Βίλα (69′ Γιάκος), Τσουκαλάς (82′ Κειτά), Στρούνα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.