Ελαμψε ο Παναθηναϊκός (video)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Τα γκολ της νίκης που έστειλαν τους "πράσινους" στη δεύτερη θέση πέτυχαν οι Μπεργκ (59'), Φιγκερόα (76'), ενώ για τους Αρκάδες σκόραρε ο Ντε Μπλάσις (60').

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Τα γκολ της νίκης που έστειλαν τους “πράσινους” στη δεύτερη θέση πέτυχαν οι Μπεργκ (59′), Φιγκερόα (76′), ενώ για τους Αρκάδες σκόραρε ο Ντε Μπλάσις (60′).  

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα για τους Αρκάδες, οι οποίοι όπως και στις προηγούμενες δύο καλύτερες εκκινήσεις τους στο πρωτάθλημα γεύτηκαν την πίκρα στην 6η αγωνιστική. Οσο για το “τριφύλλι”, συνέχισε την ευνοϊκή παράδοση απέναντι στον Αστέρα, αφού έχει ηττηθεί μόνο μία φορά σε 12 αναμετρήσεις και ποτέ ως οικοδεσπότης.

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις του για τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να προσεγγίσει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Αναστασίου έτρεχαν συνεχώς, πρέσαραν ψηλά και έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να απειλούν μόνο μία φορά σε όλο το πρώτο μέρος με τον Ουσέρο στο 7′.

Ο τελευταίος μπορεί να είχε τη μοναδική καλή στιγμή του Αστέρα στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο αποτελούσε και την αχίλλειο πτέρνα της ομάδος του. Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Ουσέρο δεν μπορούσε να μοιράσει την μπάλα στους συμπαίκτες του και έτσι οι Αρκάδες αδυνατούσαν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση. Οι μακρινές μπαλιές των αμυντικών προς τον Μπαράλες αποτελούσαν, τις περισσότερες φορές, εύκολη λεία για τους μπακ του Παναθηναϊκού.

Οι “πράσινοι” μετά το 15′ πάτησαν γκάζι και με κινητήριο δύναμη τους Πράνιτς, Κλωναρίδη φρόντιζαν να ανησυχούν τον Ερνάντες, ο οποίος όποτε χρειάστηκε αντέδρασε θετικά και κράτησε ανέπαφη την εστία του.  Παρά τις ευκαιρίες που είχε με Πράνιτς, Μπεργκ, Κλωναρίδη και Ντίνα, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σκοράρει.Μετά το 35′ το σύνολο του Σάκη Τσιώλη ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά χωρίς να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εστία του Καπίνο.

Με το πόδι στο γκάζι
Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47′ απείλησε για πρώτη φορά με τον Ζέκα να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπεργκ ευνοήθηκε από τις κόντρες, αλλά ο Ερνάντες τον νίκησε στο τετ α τετ. Ο Σουηδός στο 51′ ανάγκασε τον γκολκίπερ του Αστέρα σε ακόμα μία δύσκολη απόκρουση, ωστόσο στο 58′ φρόντισε να βρει δίχτυα με τον πιο δύσκολο τρόπο.

Ο Σίλντεφελντ εκτέλεσε το φάουλ πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Μπεργκ στόπαρε ανάμεσα σε Γκοιάν, Κοντοέ και με έξοχο γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ.

Τους έπιασε στους… πανηγυρισμούς
Ο Αστέρας δεν άργησε να αντιδράσει. Μάλιστα την ώρα που όλο το γήπεδο βρισκόταν στο πόδι και πανηγύριζε, ο Ντε Μπλάσις με ωραίο σουτ από τα αριστερά της περιοχής στο 60′ έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Τσιώλης έριξε στη μάχη τον Εντό αποσύροντας τον Γκρατσιάνι και βάζοντας τον Ουσέρο μπροστά από τα δύο στόπερ. Η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς, καθώς οι γηπεδούχοι δεν έφταναν με την ίδια ευκολία στην περιοχή του Ερνάντες.

Ο Γιάνης Αναστασίου από τη μεριά του θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Φιγκερόα δίπλα στον Μπεργκ. Ο Αργεντινός τον δικαίωσε αφού στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, κατάφερε με προβολή να την στείλει στα δίχτυα και να δώσει εκ νέου στην ομάδα του το προβάδισμα στο 76′.

Η αδυναμία του Αστέρα να βρει χώρους και τρόπους για να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε μέχρι το τέλος και έτσι ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την τρίτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Παππάς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Σίλντεφελντ – Μπαράλες, Τσαμπούρης, Εντό, Ναβάρο, Πιπίνης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (74΄ Φιγκερόα), Ντίνας (80΄ Μέντες), Μπεργκ (90΄ Μπαϊράμι)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (80΄ Καράσκο), Γκόιαν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54΄ Εντό), Ναβάρο, Μπαράλες (78΄ Χουάνμα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.