Τον έπνιξε στο χωράφι (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο σε ένα ματς με πάρα πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε περισσσότερο χωράφι παρά γήπεδο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο σε ένα ματς με πάρα πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε περισσσότερο χωράφι παρά γήπεδο.

Η ομάδα των Ιωαννίνων υποδέχτηκε στους Ζωσιμάδες τον Ατρόμητο με τον Τόμας Ντε Βινσέντι να επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια και να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας των Ιωαννίνων έστω και ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Η ομάδα του ΠΑΣ θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Τζιμόπουλο, Μιχαήλ, Ντάσιο και Κολοβέτσιο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς και Λίλα, δεξιά στην επίθεση ο Κοροβέσης, αριστερά ο Τσάβες, στην κορυφή ο Ίλιτς και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού ο Ντε Βινσέντι.

Απ’ την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος θα παρατάξει την ομάδα του Περιστερίου στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με σύστημα 4-4-2 χρησιμοποιώντας τους Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη, Γιαννούλη και Φυτανίδη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Πίτου και Ιγκλέσιας, δεξιά ο Μπρίτο, αριστερά ο Ούμπιδες, στην κορυφή ο Παπαδόπουλος με τον Ναπολεόνι.

Πλούσιο θέαμα σε κακό αγωνιστικό χώρο

Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η κάθε μία για δικούς της λόγους. Ο Ατρόμητος ήθελε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα αφού την προηγούμενη αγωνιστική είχε νικήσει τον Άρη ενώ ο ΠΑΣ ήθελε τους τρεις βαθμούς προκειμένου να αφήσει πίσω του την ήττα από την Καλλονή.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης, από το πρώτο λεπτό ήταν αρκετά γρήγορος παρ’ όλο που πριν την έναρξη του παιχνιδιού ξέσπασε καταιγίδα στα Γιάννενα και ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά βαρύς.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στον Ατρόμητο καθώς στο πέμπτο λεπτό ο Φυτανίδης επεχείρησε το σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η ομάδα του Περιστερίου πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 15ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ναπολεόνι μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ αλλά ο Βελίδης πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει με τον Τσάβες να κάνει το σουτ από τα αριστερά και τον Τσενάμο να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από κει και πέρα, ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τις πτέρυγες και κυρίως από τα αριστερά με τον Τσάβες αλλά και από τον άξονα με τον Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΣ ως δανεικός στον Ολυμπιακό και ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στο αμυντικό δίδυμο του Ατρομήτου.

Όσο περνούσε η ώρα, ο αγωνιστικός χώρος γινόταν όλο και πιο βαρύς και οι παίκτες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και τα λάθη στο χώρο του κέντρου διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Ανώτερος ο ΠΑΣ στις λεπτομέρειες

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να παίξουν μπάλα και να προσφέρουν θέαμα στους οπαδούς που βρέθηκαν στους Ζωσιμάδες.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να απειλήσει από τις πτέρυγες αλλά και από τον άξονα με τον δαιμόνιο Ντε Βινσέντι.

Το γκολ για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήρθε στο 67ο λεπτό όταν η «χρυσή» αλλαγή, Βίλα μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και με παράλληλη μπαλιά έδωσε μισό γκολ στον Τσουκαλά που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσενάμο.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και ο Παράσχος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καραγκούνη. Ο νεαρός επιθετικός έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του Περιστερίου και στο 70ο λεπτό έκανε έξυπνη κάθετη στον Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ατρόμητος είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία στον αγώνα για να ισοφαρίσει. Ο Φυτανίδης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Βελίδη. Στη συνέχεια της φάσης, έγινε το γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Ταυλαρίδης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε καθόλου τους παίκτες και όσο περνούσε η ώρα τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε τη μορφή ρώσικης ρουλέτας με τον Ατρόμητο να πιέζει ψηλά για την  ισοφάριση και τον ΠΑΣ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα κενά της ομάδας του Περιστερίου στην άμυνα.

Ο ΠΑΣ άντεξε στην  πίεση και κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο δείχνοντας πως η απόδοση της ομάδας των Ιωαννίνων συνεχίζεται από την προηγούμενη σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (87′ Μπέριος), Κοροβέσης (55′ Βίλα), Λίλα, Ίλιτς, Ντε Βινσέντι (75′ Κειτά), Τσάβες

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης (82′ Καραμάνος), Μπρίτο (71′ Καραγκούνης), Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος, Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (73′ Γεωργίου)

Επιμέλεια: Βόπης Νίκος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.