Ένα δάκρυ για τους υποβιβασμένους (Μέρος πρώτο)

Από το Αιγάλεω και τον Ιωνικό, στον πονεμένο Ηρακλή και την ιστορική Δόξα Δράμας, όλες οι ομάδες που υποβιβάστηκαν την πρώτη εξαετία της Superleague (2007-2012) σε ένα θέμα αρχειακού χαρακτήρα.

Διαβάστε το πρώτο μέρος του θέματος για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν όλες τις σεζόν της Superleague:

2006-07 
Κέρκυρα, Αιγάλεω, Ιωνικός

Η πρώτη χρονιά της Superleague ήταν την περίοδο 2006-07 και συμμετείχαν δεκαέξι ομάδες. Από την κατηγορία υποβιβάστηκαν τρεις ομάδες. Η Κέρκυρα, το Αιγάλεω και ο Ιωνικός. 

Η “εξαφάνιση” του ΑΟ Κέρκυρα

Η ομάδα από το Νησί των Φαιάκων υποβιβάστηκε την παρθενική σεζόν της Superleague και παρέμεινε στη Β’ Εθνική για τρεις σεζόν όταν και κατάφερε να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2010-11. Στα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου παρέμεινε τρεις σερί σεζόν για να υποβιβαστεί ξανά το 2013.

Εκείνο το καλοκαίρι ο Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρα συγχωνεύτηκε με τον ΑΟ Κασσιόπης, όπου έχει έδρα στο βόρειο τμήμα του νησιού. Τα χρέη του ΑΟ Κέρκυρα τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση παρά τις διαμαρτυρίες των φιλάθλων της ομάδας. 

Έτσι η ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπης μετέφερε την έδρα της στην Κέρκυρα, άλλαξε το σήμα και μετονομάστηλε σε ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπης Κέρκυρας. Την ίδια περίοδο έγιναν προσπάθειες από παλαιμάχους του ΑΟ Κέρκυρα να συμμετάσχει το ιστορικό σωματείο στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για να διατηρήσει το όνομα, το έμβλημα και την ιστορική του συνέχεια, αλλά ο Ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γ.Λιμπάντσης αρνήθηκαν. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από 45 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα Εθνικά και Τοπικά Πρωταθλήματα ο ΑΟ Κέρκυρα να μην αγωνιστεί ξανά σε κανένα πρωτάθλημα. Το νησί μεταγενέστερα εκπροσωπήθηκε επί της ουσίας από τον ΑΟ Κασσιόπης Κέρκυρας.

Το Αιγάλεω και τα προβλήματά του

Η ομάδα των δυτικών προαστίων που έφτασε να αγωνιστεί μέχρι και στην Ευρώπη υποβιβάστηκε την πρώτη χρονιά της Superleague και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα η συγχώνευση με τον Ηλυσιακό το 2008 λόγω οικονομικών προβλημάτων ουσιαστικά παραχάραξε την ιστορία της ομάδας.

Μάλιστα μετά από δύο χρόνια (το 2010) το ΣτΕ έκρινε παράνομη τη συγχώνευση γεγονός που σήμανε οπως τη σεζόν 2009-10 ήταν σα να μην υπήρχε ποδοσφαιρικά το Αιγάλεω. Μετά την ακύρωση της συγχώνευσης, το Αιγάλεω αγωνίστηκε σε Δ’ και Γ’ Εθνική αλλά και στην Α’ ΕΠΣΑ. Φέτος τερμάτισε πρώτο στη Γ’ Εθνική και θα αγωνιστεί στην νεοσύστατη Football League πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να συστήσει εκ νέου ΠΑΕ.

Ο Ιωνικός μοναδική ομάδα λαϊκής βάσης



Η ομάδα από τη Νίκαια που έκανε σπουδαίες χρονιές τα προηγούμενα χρόνια ήταν η τρίτη που υποβιβάστηκε την πρώτη σεζόν της Superleague κι έκτοτε τα οικονομικά προβλήματα δεν της επιτρέπουν να βγει και πάλι στην επιφάνεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Μετά από τέσσερα χρόνια στη Football League (2007-11) υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, όμως λόγω χρεών δήλωσε αδυναμία συμμετοχής και έπεσε κατευθείαν στη Δ’ Εθνική. Έτσι το 2011, μετά από 22 χρόνια διαλύθηκε η ΠΑΕ Ιωνικός και τη διοίκηση ανέλαβε ο “Σύνδεσμος Οπαδών Ιωνικού rangers Club” για να γίνει έτσι η πρώτη και μοναδική ομάδα λαϊκής βάσης στην Ελλάδα. Το 2013 πήρε την άνοδο για τη Γ΄ Εθνική στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Έχει φτάσει στα μπαράζ ανόδου όπου αντιμετωπίζει τον Αιολικό σε διπλές αναμετρήσεις στις 5 και 12 Μαίου.

2007-08
Ατρόμητος, Βέροια, Απόλλων Καλαμαριάς

Τη δεύτερη σεζόν της Superleague υποβιβάστηκαν ο Ατρόμητος, η Βέροια και ο Απόλλων Καλαμαριάς. Η πορεία του Ατρόμητου είναι γνωστή, καθώς μετά από μια παρένθεση στη Β΄Εθνική (2008-09) ανέβηκε ξανά και από τότε αποτελεί μια από τις σταθερά κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα.

Βέροια και Ελπίδα Σκουταρίου

Η βασίλισσα της Ημαθίας υποβιβάστηκε το 2008 και παρέμεινε στις χαμηλότερες κατηγορίες για τέσσερα χρόνια. Το 2012 ανέβηκε ξανά και έμεινε στην Superleague πέντε συνεχόμενες σεζόν όταν το 2017 υποβιβάστηκε ξανά. Το 2018 έπεσε και στη Γ’ Εθνική για να επανενεργοποιηθεί η Ερασιτεχνική Βέροια το καλοκαίρι του 2018. 

Την ίδια περίοδο επιτεύχθηκε και η συγχώνευση με την Ελπίδα Σκουταρίου γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η Βέροια να ξεκινήσει ως νέος σύλλογος χωρίς χρέη. Φέτος πέτυχε την άνοδο της στη Football League η οποία επίσης πρέπει να επανασυστήσει ΠΑΕ.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Βάλνερ κι το ασανσέρ Απόλλων Πόντου

Ο υποβιβασμός του Απόλλωνα Καλαμαριάς το καλοκαίρι του 2008 που ήταν εν πολλοίς και αποτέλεσμα της περιβόητης υπόθεσης Βάλνερ έβαλε τον σύλλογο σε πολύ δυσχερή οικονομικά θέση. Έτσι μέσα σε ένα χρόνο βρέθηκε να αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική (2009-10). Την επόμενη σεζόν ανέβηκε στη Football League 2 ενώ δύο χρόνια αργότερα (2013) επέστρεψε στη Football League.

Μετά από δύο χρόνια (2015) υποβιβάστηκε ξανά στη Γ’ Εθνική, ενώ το 2017 ανέβηκε και πάλι στην Football League. Τη φετινή σεζόν μετά από μια αξιόλογη πορεία βρίσκεται στην τέταρτη θέση της δεύτερης κατηγορίας κάτι που σημαίνει ότι του χρόνου θα αγωνιστεί στην Superleague 2. 

Από το 2017 η ομάδα για ιστορικούς λόγους έχει μετονομαστεί σε Απόλλων Πόντου, ενώ στο σήμα προστέθηκε ο Αετός του Πόντου στο θεό Απόλλωνα.

2008-09 
ΟΦΗ, Πανσερραϊκός, Θρασύβουλος

Από την ακμή, στην παρακμή και τούμπαλιν ο ΟΦΗ

Το καμάρι της Κρήτης το 2006 είχε ενταχθεί στο άρθρο 44, ωστόσο κάποιες κακές αγωνιστικές περίοδοι οδήγησαν την ομάδα στον υποβιβασμό την περίοδο 2008-09 με τον Νίκο Μαχλά να βγαίνει μπροστά σε μια προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας. 

Το 2011 ο ΟΦΗ επέστρεψε εκεί που ανήκει. Στη Superleague παρέμεινε για τέσσερα συναπτά έτη, όταν το 2015 η ομάδα υποβιβάστηκε ξανά με τη συσσώρευση των χρεών να φτάνει τα 12,2 εκατομμύρια ευρώ. Η 21η Μαρτίου 2015 καταγράφεται ως μέρα ντροπής για τον σύλλογο καθώς δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος ανακοινώθηκε η αποχώρησή της από το πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας της διοίκησης να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Οι 15 παίκτες που είχαν απομείνει στο σύλλογο αποχαιρέτησαν τους οπαδούς της ομάδας σε πολύ βαρύ κλίμα συγκίνησης. 

Τη σεζόν 2015-16 ο ΟΦΗ αγωνίστηκε στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική και πήρε εύκολα την άνοδο στην Football League της σεζόν 2016-17. Την επόμενη σεζόν μάλιστα κατάφερε να επιστρέψει στην Superleague στην οποία φέτος παλεύει να κρατηθεί στην κατηγορία με μία αγωνιστική να μένει για το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι δύο χρονιές του Πανσερραϊκού

Τα “λιοντάρια” έχουν αγωνιστεί δύο χρονιές στη Superleague και έχουν υποβιβαστεί και τις δύο. Τη σεζόν 2008-09 τερμάτισε προτελευταίος και υποβιβάστηκε ωστόσο πήρε άμεσα την άνοδο την επόμενη σεζόν καθώς τερμάτισε 5ος και πήρε το εισιτήριο στη διαδικασία των playoffs. Τη σεζόν 2010-11 έπεσε ξανά κατηγορία. Έκτοτε ανεβοκατεβαίνει σε Β’ και Γ’ Εθνική.

Η μία και μοναδική χρονιά του Θρασύβουλου

Η ομάδα της Φυλήςέχει αγωνιστεί μια χρονιά στην μεγάλη κατηγορία σε όλη την ιστορία της και ήταν τη σεζόν 2008-09. Κατέλαβε την τελευταία θέση, υποβιβάστηκε και από τότε αγωνίζεται σε χαμηλότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εδώ και πέντε χρόνια αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΔΑ.

2009-10
Λεβαδειακός, Γιάννινα, Πανθρακικός


Ο “επτάψυχος” Λεβαδειακός

Η ομάδα της Βοιωτίας αγωνίστηκε στη Superleague από το 2007 ως το 2010 όταν και υποβιβάστηκε. Το 2011 κατάφερε την άνοδό του μέσω των play off μαζί με τη Δόξα Δράμας. 

Ωστόσο λόγω του περιβόητου σκανδάλου των στημένων αγώνων και των εφέσεων που ακολούθησαν, τον πρώτο επίσημο αγώνα του τον έδωσε δύο μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, στις 20 Νοεμβρίου 2011 μετά από ήδη εννέα αγωνιστικές. 

Αναγκάστηκε να δώσει εννέα αγώνες με τη μορφή εμβόλιμων αγωνιστικών κάθε Τετάρτη, πραγματοποίησε ωστόσο μία αξιόλογη πορεία, καθώς τερμάτισε 7ος, έχοντας ολοκληρώσει τις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος μόλις σε 5 μήνες. 

Από τότε αγωνιζόταν συνεχώς στη μεγάλη κατηογρία μέχρι και φέτος που ως τελευταίος υποβιβάζεται ξανά στην Superleague 2 πλέον.

Ο ΠΑΣ στην εποχή Χριστοβασίλη



Ο ιστορικός Άγιαξ της Ηπείρου ανέβηκε πρώτη φορά στη Superleague to 2009, την πρώτη χρονιά της ανάληψης της διοίκησης από τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Ωστόσο την επόμενη χρονιά (2010) υποβιβάστηκε ξανά για να πάρει ξανά το εισιτήριο της ανόδου το 2011. Από το 2011 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται σταθερά στη μεγάλη κατηγορία. Φέτος δίνει μάχη για να κρατηθεί εκεί αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Το τέλος του Πανθρακικού

Η ομάδα της Κομοτηνής αγωνίστηκε στη Superleague για πρώτη φορά τη σεζόν 2008-09 και για δύο σερί σεζόν ήταν στον “αφρό” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 2010 έπεσε στη B’ Εθνική από όπου προβιβάστηκε ξανά το 2012. Στη μεγάλη κατηγορία έμεινε για τέσσερα συναπτά έτη όταν το 2016 υποβιβάστηκε ξανά. 

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της ομάδας δεν της επέτρεψαν να ολοκληρώσει την πορεία της στο πρωτάθλημα της Football League 2016-17 με αποτέλεσμα στις 27 Ιανουαρίου του 2017 να ανακοινωθεί η οριστική διάλυση της ομάδας. Έκτοτε συμμετέχει στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης. 

2010-11
ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Ηρακλής

Τη χρονιά αυτή το ελληνικό ποδόσφαιρο “πληγώθηκε” από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, εφέσεις και διαμάχες σε πολιτικό και αθλητικό επίπεδο απέφεραν επί της ουσίας πέντε υποβιβασθείσες ομάδες για διαφορετικούς λόγους. Βάσει βαθμολογίας, εκτός του Πανσερραϊκού που προαναφέραμε, έπεσε και η ΑΕΛ, ενώ θα είχε πέσει και ο Αστέρας Τρίπόλης αν δεν υπήρχε και η υπόθεση πλαστογραφίας του Ηρακλή ο οποίος είχε σωθεί αγωνιστικά.

Η μεγάλη ΑΕΛ και τα σκαμπανεβάσματά της

Από το Φεβρουάριο του 2004 όταν και συστήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 η ομάδα διέγραψε μια ανοδική πορεία και επανήλθε στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκεί άντεξε μέχρι το 2011 όταν και υποβιβάστηκε αγωνιστικά καταλαμβάνοντας τη 14η θέση της βαθμολογίας.

Αγωνίστηκε έπειτα για δύο χρόνια στη Football League αλλά τη σεζόν 2013-14 δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω χρεών. Η ΠΑΕ διαλύθηκε και η ομάδα αγωνίστηκε στην Football League 2 (που ήταν η πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία). Η απαλλαγή από τα χρέη την οδήγησαν στο να ανέβει κατηγορία το 2014 και να επανασυστήσει ΠΑΕ το ίδιο έτος. 

Δύο χρόνια αργότερα (2016) κατέλαβε την πρώτη θέση στη Football League ως ΠΑΕ ΑΕΛ πια και έκτοτε αγωνίζεται συνεχώς στη μεγάλη κατηγορία. 

Οι περιπτώσεις Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας

Ο Ολυμπιακός Βόλου που ιδρύθηκε το 1937 μετά από μερικά χρόνια αστάθειας από το 2003 μέχρι το 2008, επί της ουσίας επανιδρύθηκε ως ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937. Το 2010 πέτυχε την άνοδο του στη Superleague μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια. 

Τη σεζόν 2010-11 κατετάγη 5ος στην μεγάλη κατηγορία εξασφαλίζοντας μάλιστα και ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ωστόσο εξαιτίας της εμπλοκής της ομάδας στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Έτσι μια από τις κορυφαίες χρονιές στην ιστορία του συλλόγου εξελίχθηκε σε μεγάλη απογοήτευση.

Η ομάδα τη σεζόν 2011-12 δε συμμετείχε σε κανένα πρωτάθλημα καθώς δεν πρόλαβε να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, αλλά ύστερα από μεγάλο δικαστικό αγώνα κέρδισε την επανείσοδο της στη Β’ Εθνική στις 12 Σεπτεμβρίου του 2012.

Το Φεβρουάριο του 2016 λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων και μετά από λήξη προθεσμίας του ΙΚΑ που δεν πλήρωσε τις ασφαλιστικές εκκρεμότητές της αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε πως η ομάδα την επόμενη σεζόν θα συμμετείχε στην Γ΄Εθνική. Μάλιστα τη φετινή σεζόν κατέκτησε την πρώτη θέση και καλείται να συστήσει με την επάνοδο στην επαγγελματική πλεόν Football League.

Παρόμοια περίπτωση με αυτήν του Ολυμπιακού Βόλου, είναι αυτή της Καβάλας. Την ίδια σεζόν οι Αργοναύτες κατέλαβαν την 7η θέση αλλά λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα και έπεσαν στη Δ΄ Εθνική.  

Σε αντίθεση όμως με την ομάδα του Βόλου, ο ΑΟΚ συμμετείχε κανονικά στη Δ’ Εθνική, ωστόσο όπως κι ο Βόλος την επόμενη σεζόν πανηγύρισε την επανείσοδό της στη Β’ Εθνική από την οποία υποβιβάστηκε στη Γ’ το 2013΄.Φέτος κατάφερε κι εκείνη να πάρει την άνοδο στην νεοσύστατη Football League.

Η πονεμένη ιστορία του Ηρακλή

Η σεζόν 2010-11 είναι μαύρη για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και υποβιβάστηκε ως αποτέλεσμα τιμωρίας, διότι χρησιμοποίησε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να πραγματοποιήσει μεταγραφές κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. 

Παράλληλα, δεν εξασφάλισε από την ΕΠΟ πιστοποιητικό συμμετοχής για το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Στη θέση του παρέμεινε στην κατηγορία ο αγωνιστικά υποβιβασμένος Αστέρας Τρίπολης. Στις 8/9/2011 η ομοσπονδία μετά την απόφαση του Ηρακλή να προχωρήσει στα άκρα τη διαμάχη με την ΕΠΟ, αποφάσισε τον υποβιβασμό του στην Football league 2, στην οποία όμως δεν δήλωσε συμμετοχή κι έτσι τοποθετήθηκε στη Δ’ εθνική.

Από τον Ιανουάριο του 2012 ο Ηρακλής αγωνιζόταν υπό το όνομα ΑΕΠ Ηρακλής 1908 στην τρίτη κατηγορία του ποδοσφαίρου ανδρών (Football League 2, 2ος όμιλος), αφότου συγχωνεύτηκε με την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης. Μία σεζόν αργότερα, όπως συνέβη με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, ο Ηρακλής συμμετείχε στη Football League ως ΑΕΠ Ηρακλής 1908 ΠΑΕ.

Τη σεζόν 2014-15 ο Ηρακλής ανέβηκε ξανά στη Superleague. Την πρώτη χρονιά της επανόδου του εξασφάλισε άνετα την παραμονή στην κατηγορία. Το ίδιο συνέβη και τη σεζόν 2016-17 ωστόσο ο Ηρακλής δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα για οικονομικούς λόγους με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί ξανά.

Το Σεπτέμβριο του 2017 ο Ηρακλής χρεοκόπησε ξανά και δε μπόρεσε να συμμετάσχει ούτε στη Football League και υποβιβάστηκε στη Γ’ από την οποία ανέβηκε άμεσα στην Football League. Φέτος παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία η οποία από το χρόνου θα είναι η Superleague 2.

2011-12 
Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας

Ο Εργοτέλης έκανε το ποδόσφαιρο γιορτή

Η δεύτερη ομάδα του Ηρακλείου συμμετείχε επί έξι σερί σεζόν στη Superleague μετατρέποντας κάθε αγώνα της σε γιορτή. Το 2012 όμως “χτυπημένη” και η ίδια από την οικονομική κρίση μείωσε το μπάτζετ και μοιραία έπεσε στην Football League. 

Μετά από μια σεζόν στη δεύτερη κατηγορία επανήλθε στη Superleague το 2013 όπου κατάφερε να πάρει την υψηλότερη θέση της ιστορίας της, την 7η. την επόμενη όμως σεζόν (2014-15) υποβιβάστηκε ξανά. Λόγω οικονομικών προβλημάτων τον Ιανουάριο του 2016 η ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Football League και μετά από 14 επαγγελματικά χρόνια επέστρεψε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. 

Η ομάδα το 2017 επανήλθε στις επαγγελματικές κατηγορίες και για δύο σερί χρονιές αγωνίζεται στην Football League, ενώ τη διοίκηση έχει αναλάβει η οικογένεια του Αιγύπτιου επιχειρηματία Μαγκίντ Σαμύ.

Παναιτωλικός, μια ομάδα πρότυπο

Η ομάδα του Αγρινίου ανέβηκε το 2011 στη Superleague μετά από 33 χρόνια απουσίας από τη μεγάλη κατξηγορία. Το 2012 υποβιβάστηκε για να ανέβει άμεσα το 2013. Έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς στη μεγάλη κατηγορία αποτελώντας μια ομάδα πρότυπο και οικονομικά αυτάρκη.

Η ιστορική Δόξα Δράμας



Οι Μαυραετοί ανέβηκαν στη Superleague μετά από 16 χρόνια το 2011. Ωστόσο δεν κατάφεραν να διατηρηθούν εκεί καθώς υποβιβάστηκαν άμεσα το 2012 μετρώντας μόλις παρουσία επί διοργανώτριας Superleague. Η Δόξα κτέλαβε την τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 17 βαθμούς. Έκτοτε αγωνίζεται στη Β’ και τη Γ’ Εθνική κατηγορία, ενώ τη φετινή σεζόν είναι στη Football League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.