Αφαίρεση δύο βαθμών από την Νάπολι

Η Νάπολι, τιμωρήθηκε με αφαίρεση δύο βαθμών από το τρέχον καμπιονάτο, μετά από σχετική απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας, λόγω της εμπλοκής παιχτών της στο σκάνδαλο με τους «στημένους αγώνες».

Η Νάπολι, τιμωρήθηκε με αφαίρεση δύο βαθμών από το τρέχον καμπιονάτο, μετά από σχετική απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας (FIGC) , λόγω της εμπλοκής των Ναπολιτάνων στο σκάνδαλο με τους «στημένους αγώνες». Η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε σήμερα το πρωϊ, μαζί με τον εξάμηνο αποκλεισμό του αρχηγού της ομάδας, Πάολο Καναβάρο και του -επίσης- αμυντικού, Τζιανλούκα Γκράβα ενώ η διοίκηση της Νάπολι, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει έφεση.

Παράλληλα, η αρμόδια επιτροπή της FIGC, επέβαλε αποκλεισμό τριών ετών και τριών μηνών στον πρώην και αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Νάπολι, Ματέο Τζιανέλο, για εμπλοκή του στο «στήσιμο» του αγώνα Σαμπντόρια-Νάπολι, που έγινε στις 16 Μαϊου 2010.

Με την απόφαση της ιταλικής ομοσπονδίας, η Νάπολι, έχει πλέον 31 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής και οι ελπίδες κατάκτησης του τίτλου, μειώθηκαν στο ελάχιστο, καθώς η διαφορά από την πρωτοπόρο Γιουβέντους έφτασε στους δέκα βαθμούς.

Η νέα βαθμολογία, του καμπιονάτο, έχει ως εξής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)
Γιουβέντους   41
Ιντερ         34
Λάτσιο        33
Φιορεντίνα    32
Νάπολι        31
Ρόμα          29
Μίλαν         27
Κατάνια       25
Ουντινέζε     23
Πάρμα         23
Αταλάντα      21
Κιέβο         21
Μπολόνια      18
Σαμπντόρια    17
Κάλιαρι       16
Τορίνο        16
Παλέρμο       15
Πεσκάρα       14
Τζένοα        13
Σιένα         11
* Σαμπντόρια και Τορίνο άρχισαν το πρωτάθλημα με -1 βαθμό, η Αταλάντα με -2 και η Σιένα με -6 βαθμούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας