Εκτός των εκατομμυρίων φίλων που έχει ανά τον πλανήτη η Γιουβέντους, υπάρχουν και κάποιοι που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και ως «ορκισμένοι» εχθροί της 

Ο Νταμιέν Κομολί, πρόεδρος της Γαλλικής Τουλούζ ομάδας που αγωνίζεται στη Ligue 2, ίσως να μην ευρέως γνωστός στο ελληνικό κοινό, αλλά σίγουρα τον γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Είναι από τους ανθρώπους που δεν… μασάνε τα λόγια τους και όταν έχει κάτι να πει, θα το κάνει ανεξάρτητα που στοχεύει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Γάλλος παράγοντας  με θητεία στις Σεντ Ετιέν, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Φενέρμπαχτσέ (ως αθλητικός διευθυντής) δεν δίστασε να εξαπολύσει τα βέλη του στην Γιουβέντους και στην γενικότερη οργάνωση των «μπιανκονέρι».

«Η Ιταλική ομάδα έχει 120 ποδοσφαιριστές που τους αγοράζει με μικρά ποσά και στοχεύει στο εύκολο κέρδος. Τους δίνει δανεικούς και στην συνέχεια τους πουλάει στο πενταπλάσιο της αξίας του. Μιλάμε για λάθος τακτική. Δεν μπορεί να είναι κερδισμένο το ποδόσφαιρο με τέτοιες πρακτικές».
Η δήλωση του 48χρονου Γάλλου παράγοντας, έγινε προ ημερών στην γαλλική «Le Monde», με αφορμή την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας  του κορωνοϊού. Ο έμπειρος Κομολί βρήκε την ευκαιρία να στρέψει την κουβέντα στο ποδόσφαιρο και στα χρήματα που ξοδεύουν αφειδώς οι μικρομεσαίες οικονομικά ομάδες, προσπαθώντας να ακολουθήσουν τους μεγάλους συλλόγους.

Ο ίδιος πάντως, δηλώνει λάτρης της ακαδημιών και της δουλειάς που γίνεται στα φυτώρια με στόχο την εξέλιξη των ταλαντούχων νεαρών.

«Η λύση είναι στις ακαδημίες», δηλώνει και εξηγεί: «Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Να έχει η κάθε ομάδα τις ακαδημίες της και μέσα από την καθημερινή δουλειά να μπορεί να αναδεικνύει ταλέντα. Τακτικές όπως αυτή της Γιουβέντους, η οποία χρησιμοποιεί 25 ποδοσφαιριστές και τους υπόλοιπου 100-110 τους… μοιράζει δεξιά και αριστερά, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς βοηθάει;  Που αποσκοπούν άραγε τέτοιες κινήσεις», αναρωτήθηκε με νόημα ο Νταμιέν Κομολί αποφεύγοντας να επεκταθεί στο θέμα, αλλά με ξεκάθαρο στόχο τους υπεύθυνους των “μπινακονέρι” που έχουν απλώσει δίχτυα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά, επιβάλλοντας τους κανόνες της.