Την φανέλα των «ροσονέρι» έχουν φορέσει πολλοί παίκτες παγκόσμιας κλάσης, αλλά κάποια από τα μεγάλα αστέρια της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής, έφτασαν κοντά αλλά για κάποιο λόγο, το ταξίδι τους στο Μιλάνο δεν πραγματοποιήθηκε… Εμείς ρίχνουμε μια ματιά σε έξι που «φλέρταραν» έντονα με τη Μίλαν, αλλά ο «γάμος» δεν έγινε ποτέ.
ΛΟΥΙΣ ΦΑΜΠΙΑΝΟ
Ο Βραζιλιάνος, ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς στα τέλη της δεκαετίας του 2000, σημειώνοντας 72 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη Σεβίλλη μεταξύ 2005 και 2011. Ένα λίγο γνωστό το γεγονός ότι το 2009, η Μίλαν σκέφτηκε σοβαρά να φέρει τον τότε 29χρονο Φαμπιάνο για να εμπλουτίσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε αποδώσει αρκετά καλά στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2009, σημειώνοντας πέντε γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο στον τελικό εναντίον των ΗΠΑ που του χάρισε το «Χρυσό Παπούτσι» στη διοργάνωση.
Αυτές οι καλές του εμφανίσεις προκάλεσαν σαφώς την προσοχή των ανθρώπων της Μίλαν, αλλά βρήκαν ένα σημαντικό εμπόδιο κατά τη διαπραγμάτευση με τη Σεβίλλη. Την ρήτρα αποδέσμευσης 30 εκατομμυρίων ευρώ ενσωματωμένη στο συμβόλαιο του παίκτη και ο τότε αντιπρόεδρος Αντριάνο Γκαλιάνι δεν ήταν πρόθυμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ισπανικής ομάδας. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη Χοσέ Φουέντες, ο Λουίς Φαμπιάνο ανυπομονούσε για την μετάβαση του στην Ιταλία και είχε ζητήσει από τον σύλλογο να διευκολύνει τη μεταγραφή, αλλά στο τέλος αι δεν βρέθηκε σημείο επαφής των δύο πλευρών.
Μετά από άλλες δύο καλές σεζόν στην Ισπανία, ο Βραζιλιάνος μετακόμισε στη Σάο Πάολο τς Βραζιλίας και πριν από την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 2017 είχε επίσης ένα σύντομοη πέρασμα από την Κίνα (Tianjin Quanjian). Επίσης είναι ο 15ος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας.
ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ
Οι φήμες που συνδέουν τον Κάρλος Τέβες με τη Μίλαν ήταν συνεχείς, μετά από το περιστατικό του 2011, όταν αρνήθηκε να αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Μπάγερν Μονάχου. Ο αντιπρόεδρος Αντριάνο Γκαλιάνι δεν δίστασε να παραδεχτεί τον θαυμασμό του για τον Αργεντινό επιθετικό και μετά την αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς το καλοκαίρι του 2012, το ενδιαφέρον για τον Tέβες εντάθηκε.
Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα οικονομικά της Μίλαν ήταν σε κακή κατάσταση και τελικά ο Γκαλιάνι είδε ότι δεν μπορούσε να αντέξει μία τέτοια ακριβή μεταγραφή. Η Μίλαν πήγε απέκτησε τελικά τον Αλεσάντρο Μάτρι από τη Γιουβέντους, ο οποίος κατέληξε να είναι ένας από τις πιο απογοητευτικές μεταγραφές των τελευταίων 10 ετών. Τελικά ο Τέβες έπαιξε στην Ιταλία, αλλά στη Γιουβέντους. Σε 2 χρόνια παρουσίας, πέτυχε 39 γκολ στη Serie A και έπαιξε με τους «μπιανκονέρι» σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, το 2015.
ΤΖΑΚΣΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΣ
Το έπος της μεταγραφής του Τζάκσον Μαρτίνες ήταν ένα από τα πιο περίεργα σίριαλ… Ο Κολομβιανός επιθετικός μέτρησε τρεις εκπληκτικές σεζόν στην Πόρτο μεταξύ 2012 και 2015, όπου σημείωσε 67 γκολ στο πρωτάθλημα. Η Μίλαν ήταν από τις πρώτες ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για τον Μαρτίνες το καλοκαίρι του 2015 και φαινόταν θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της μεταγραφής. Μάλιστα το Milan TV ανέφερε τότε ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε και ότι είχαν προγραμματιστεί οι ιατρικές του εξετάσεις για την οριστική άφιξη του.
Σε μια ξαφνική ανατροπή γεγονότων, η Ατλέτικο Μαδρίτης πλήρωσε την ρήτρα των 35 εκατομμυρίων ευρώ στην Πόρτο και πρόσφερε στον Κολομβιανό επιθετικό ένα πιο ελκυστικό συμβόλαιο για να εξασφαλίσει την υπογραφή, έχοντας κατά νου να αντικαταστήσει επάξια τον Μάριο Μάντζουκιτς. Τελικά μάλλον αποδείχτηκε τυχερή η Μίλαν που δεν τον απέκτησε τότε. Παρέμεινε μόλις 6 μήνες στους Μαδριλένους και έφυγε για την κινεζική Guangzhou Evergrande στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αφού σκόραρε μόνο τρία γκολ για τους «Los Cochoneros».
Αυτό σηματοδότησε την αρχή μιας ταχείας πτώσης για τον Κολομβιανό, καθώς έμεινε έξω για δύο σεζόν λόγω των συνεχιζόμενων τραυματισμών στον αστράγαλο, αναγκάζοντας τελικά την Guangzhou Evergrande να σπάσει το συμβόλαιό του. Ο Μαρτίνες πήγε στην Πορτιμονένσε στην Πορτογαλία, αλλά η πρόσφατη αποχώρησή του για να γίνει χριστιανός ράπερ έγινε πρωτοσέλιδο και σηματοδότησε το θλιβερό τέλος σε μια καριέρα που θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη.
ΑΛΙ ΣΙΣΟΚΟ
Το καλοκαίρι του 2009, ο Αντριάνο Γκαλιάνι έψαχνε για ένα φτηνό αριστερό μπακ για να ολοκληρώσει την αμυντική γραμμή των «ροσονέρι» και ενθουσιάστηκε από την προοπτική ενός γρήγορου Γάλλου με το όνομα Αλί Σισοκό. Οι σύλλογοι φάνηκαν να έχουν συμφωνήσει για ένα κόστος μεταγραφής περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ και ο Σισοκό ήταν στο δρόμο του για να ολοκληρώσει την «ρουτίνα» των ιατρικών εξετάσεων, για να ανακοινωθεί επίσημα από τη Μίλαν…
Η ιστορία εκείνη την εποχή ήταν ότι ένα πρόβλημα στα δόντια του που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των ιατρικών του τεστ έδειξε ένα πιθανό πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και ως εκ τούτου η Μίλαν επέλεξε να μην επικυρώσει τη συμφωνία λόγω της αβεβαιότητας για την υγεία του παίκτη.
Ωστόσο, στο βιβλίο του Ιταλού δημοσιογράφου Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, «Grand Hotel Calciomercato» που δημοσιεύτηκε φέτος, αναφέρεται ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η Μίλαν δεν ολοκλήρωσε τη μεταγραφή, ήταν η έλλειψη οικονομικών πόρων για την υποστήριξη της συμφωνίας. Δεδομένου ότι οι όροι είχαν ήδη συμφωνηθεί, οι γιατροί που διεξήγαγαν τα ιατρικά τεστ, έπρεπε να επινοήσουν ένα ζήτημα για να επιτρέψουν στον σύλλογο να μην κάνει την μεταγραφή!
Τελικά ο παίκτης μετακόμισε στην Πόρτο στην ίδια μεταγραφική περίοδο, αλλά η συνέχεια στην καριέρα του δεν ήταν η αναμενόμενη, παρά το γεγονός ότι έπαιξε στη Βαλένθια, στη Λίβερπουλ και την Άστον Βίλα μεταξύ 2012 και 2017 και νωρίτερα για λίγο στη Λιόν και τον Ολυμπιακό. Τον Αύγουστο του 2017, ο Σισοκό εντάχθηκε στην Yeni Malatyaspor, η οποία είχε πρόσφατα ανέβει στην τουρκική Süper Lig και ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Antalyaspor. Σήμερα, ο Σισοκό παίζει στον γαλλικό ερασιτεχνικό σύλλογο, AFC Blois.
ΤΣΑΒΙ
Ο «θρύλος» της Μπαρτσελόνα έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, διάσημος για την καταλυτική του παρουσία στο «tiki-taka» των Καταλανών. Ωστόσο, το 1998 – σε ηλικία 18 ετών – ο χρόνος συμμετοχής του ήταν πολύ περιορισμένος λόγω της παρουσίας του Πεπ Γκουαρντιόλα που ήταν βασικός τότε. Σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για την ποδοσφαιρική του ανάπτυξη, ο Τσάβι θεώρησε ότι έπρεπε να φύγει και η Μίλαν ήθελε να τον αποκτήσει.
Σε μια συνέντευξη που δόθηκε στο FourFourTwo, ο Τσάβι είπε ότι ο πατέρας του, του συνέστησε να αποδεχτεί την ευκαιρία να παίξει μακριά από τη Μπαρτσελόνα, αλλά η μητέρα του αντιτάχθηκε έντονα σε αυτήν την απόφαση.
Την επόμενη σεζόν ο Γκουαρντιόλα έπαιξε λίγο λόγω τραυματισμού και ο Τσάβι πήρε τη θέση του μετέπειτα προπονητή του. Το τι συνέβη αργότερα στην καριέρα του Τσάβι είναι γνωστό. Πέρασε συνολικά 18 χρόνια στο κλαμπ, με 8 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ισπανίας, 6 ισπανικά Σούπερ Καπ, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Παγκόσμια κύπελλα Συλλόγων.
Με μια τόσο θρυλική καριέρα πίσω του, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να αναπαράγει μια τέτοια καριέρα με τους «ροσονέρι», αν τα πράγματα είχαν γίνει διαφορετικά το 1998…
ΖΟΦΡΕ ΚΟΝΤΟΓΚΜΠΙΑ
Ο Κοντογκμπιά ήταν από τα λαμπρότερα αστέρια της Μονακό, όταν την περίοδο 2014-15 τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα και έφτασε στους προημιτελικούς του Champions League, πριν αποκλειστεί από τη Γιουβέντους.
Εκείνη την περίοδο δεν είχε προσφερθεί από τη Μίλαν νέο συμβόλαιο στον Εσιέν η οποία έψαχνε απεγνωσμένα έναν καλό μέσο. Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του υψηλόσωμου μέσου, ήταν από όλη την Ευρώπη και ως εκ τούτου ο Αντριάνο Γκαλιάνι πήγε στο Μόντε Κάρλο για να ολοκληρώσει μία συμφωνία 40 εκατομμυρίων ευρώ.
Έχοντας συμφωνήσει με τον παίκτη, θεώρησε ότι η μεταγραφή έχει ολοκληρωθεί, αλλά αργά εκείνο το βράδυ η Ίντερ τον έπεισε να υπογράψει στους «νερατζούρι». Ο Κοντογκμπιά έκανε απογοητευτικές εμφανίσεις με την Ίντερ, όπως και ο ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε τελικά από τη Μίλαν, ο Μπερτολάτσι. Ο Kοντογκμπιά έφυγε από την Ίντερ μετά από δύο σεζόν για να ενταχθεί στην ισπανική Βαλένθια, όπου θα αναζωογονήσει την καριέρα του, με τρεις θετικές σεζόν στο κλαμπ. Τον Νοέμβριο του 2020, ο παίκτης εντάχθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης αφού ο σύλλογος της ισπανικής πρωτεύουσας έχασε τον Τόμας Πάρτεϊ από την Άρσεναλ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.