Serie A: Αρχίζει!

Ο Υπουργός Αθλητισμού έδωσε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος (20/6), όμως περιμένει  άδεια από τον πρωθυπουργό ώστε να ξεκινήσει η δράση νωρίτερα (13/6). Σέντρα και στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Υπουργός Αθλητισμού έδωσε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος (20/6), όμως περιμένει άδεια από τον πρωθυπουργό ώστε να ξεκινήσει η δράση νωρίτερα (13/6). Ο Βιντσέντσο Σπανταφόρα περιμένει την έγκριση του Τζουζέπε Κόντε ώστε να υπογράψει ένα ειδικό διάταγμα το οποίο θα παρέχει εξαίρεση από το προηγούμενο διάταγμα και απαγόρευσε τις επαγγελματικές αθλητικές εκδηλώσεις μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Η CTS (τεχνική επιστημονική επιτροπή) ενέκρινε το ιατρικό πρωτόκολλο για τους αγώνες και περιλαμβάνει την προϋπόθεση ότι εάν ένα μέλος της ομάδας ή το προσωπικό βρεθεί θετικό σε κορωνοϊό, τότε ολόκληρη η ομάδα ομάδα θα πρέπει να παραμείνει απομονωμένη για 14 ημέρες στο χώρο της προπόνησής τους.

Οι σύλλογοι και οι γιατροί υποστήριξαν ότι η περίοδος απομόνωσης για ολόκληρη την ομάδα θα πρέπει να είναι επτά ημέρες, ελπίζοντας πως μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση καθώς η συνολική καμπύλη πανδημίας συνεχίζει να μειώνεται.

Η διοργάνωση του κυπέλλου αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου με τις ρεβάνς των ημιτελικών Νάπολι – Ίντερ  και Γιουβέντους – Μίλαν.

”Η συνάντηση ήταν πολύ χρήσιμη. Η Ιταλία ξεκινά εκ νέου και είναι σωστό που μαζί της ξεκινά και το ποδόσφαιρο. Σήμερα λάβαμε το “Ο.Κ.” από το CTS στο πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας (FIGC), το οποίο επιβεβαίωσε την υποχρέωση της εμπιστευτικής καραντίνας σε περίπτωση θετικότητας ενός παίκτη. Εάν η καμπύλη μετάδοσης του ιού μεταβληθεί και το πρωτάθλημα σταματήσει ξανά, η FIGC με διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα σχέδιο Β, τα πλέι-οφ, και ένα σχέδιο Γ, το “πάγωμα” της βαθμολογίας. Υπό το φως όλων αυτών μπορούμε να πούμε ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 20 Ιουνίου. Ύστερα, υπάρχει η πιθανότητα στις 13 και 17 να παιχτούν οι ημιτελικοί και ο τελικός του ιταλικού Κυπέλλου”. είπε ο Σπανταφόρα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.