Αντί γενεθλίων ευχών … «Όλα θα πάνε καλά»

Συμπλήρωσε 112 χρόνια ζωής στις 15 Μαρτίου 2020, ωστόσο οι συνθήκες που επικρατούν σε όλη την υφήλιο δεν επέτρεψε στους ανθρώπους της να γιορτάσουν την επέτειο όπως θα ήθελαν.

Για τη Λέτσε η κυρίαρχη φράση των γενεθλίων της ήταν «andra tutto bene», δηλαδή «όλα θα πάνε καλά». Φράση που γεμίζει με ελπίδα και δύναμη όλους τους Ιταλούς που παλεύουν, όπως όλος ο κόσμος να νικήσουν τον κορονοϊό. 

Δίπλα μας, στη γειτονιά μας κι αυτοί… Μια γειτονιά στη χερσόνησο του Σαλέντο ανάμεσα στην Αδριατική Θάλασσα και το Ιόνιο Πέλαγος, η οποία αποικήθηκε από Έλληνες και ακόμη και σήμερα μπορεί κανείς να ακούσει τη διάλεκτο Γκρίκο, τα ελληνικά δηλαδή του Σαλέντο. 

Ήταν 15 Μαρτίου 1908 λοιπόν όταν στο Λέτσε με το έντονο ελληνικό στοιχείο δημιουργήθηκε ο σύλλογος με έμβλημα τη λύκαινα κάτω από μια βελανιδιά. 

Έχει περάσει δεκαπέντε χρόνια στη Serie A στην οποία ανέβηκε πρώτη φορά το 1985 και είκοσι πέντε στη Serie B. Δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει ποτέ ψηλότερα από την ένατη θέση στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας, ωστόσο αποτελεί μια από τις παραδοσιακές ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου. 

“Εκατόν δώδεκα χρόνια … Είναι η ιστορία μας! Μια ιστορία έρωτα, πάθους, ταυτότητας. Θα συνεχίσουμε να τη ζούμε μαζί” έγραψε στο επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Λέτσε.  

Salentini, giallorossi ή απλά λύκοι αντί γενέθλιων ευχών… #andratuttobene
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.