Ο αμυντικός της Γιουβέντους Τζόρτζιο Κιελίνι, έκανε γνωστή την απόφασή του να συμμετάσχει στο σχέδιο του Common Goal, διαθέτοντας το 1% των εισοδημάτων του σε ένα κοινό ταμείο, για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω οργανώσεων ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Αύγουστο, πρώτος εμφανίστηκε ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ακολούθησε ο Γερμανός αμυντικός της Μπάγερν Ματ Χούμελς. Στη συνέχεια στην προσπάθεια του Common Goal, εντάχθηκαν οι γυναίκες, διεθνείς με την ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπινόε και Αλεκ Μόργκαν.
Το πιο διασκεδαστικό μέρος με τον Κιελίνι, είναι ότι έκανε γνωστή την πρόθεσή του, μέσω e-mail και τα μέλη της οργάνωσης, αρχικά, σκέφτηκαν ότι ήταν ψεύτικο.
«Γεια σας είμαι Τζόρτζιο Κιελίνι, παίκτης της Γιουβέντους. Ενδιαφέρονται για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας και θα ήθελα να συγχαρώ τον Χουάν Μάτα για την προσπάθεια που κάνει μέσω του ποδοσφαίρου να υποστηρίξει ανθρώπους λιγότερο τυχερούς από εμάς. Δεν ενδιαφέρομαι για διαφήμιση, θέλω απλώς να υποστηρίξω αυτό το λαμπρό έργο. Συγχωρέστε με για τα αγγλικά μου, προσπάθησα να γράψω όσο καλύτερα γίνεται. Είμαι σε αναμονή για την απάντησή σας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή μου. Αντίο, Τζορτζιο…».
Ο Κιελίνι έχει μακρά εμπειρία με ανάλογους στόχους, αφού έχει υποστηρίξει προσπάθειες φιλανθρωπικών σκοπών στην Ιταλία. Τονίζει μάλιστα την ανάγκη, να αγκαλιάσουν περισσότεροι παίκτες το Common Goal.
«Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Το Common Goal πρέπει να μας επηρεάζει όλους τους παίκτες σαν μία ομάδα. Ατομικά, οι δωρεές μας δεν θα είναι σε θέση να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά μαζί μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά…».
Την απόφαση του Κιελίνι, χαιρέτησε ο Χουάν Μάτα: «Ο Τζόρτζιο είναι ένας πραγματικός ηγέτης, εντός και εκτός γηπέδου, και είμαι πραγματικά ευτυχής να τον καλωσορίσω στην ομάδα του Common Goal. Με έναν σαν κι αυτόν, είμαι βέβαιος ότι πολλοί άλλοι νέοι παίκτες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά».
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της προσπάθειας, όπως έχει υπολογιστεί, το 1% του συνόλου των εισοδημάτων των ποδοσφαιριστών στον κόσμο εκτιμάται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια!
Να σημειωθεί ότι η οργάνωση ξεκίνησε από μια ιδέα του Γιούργκεν Γκρίσμπεκ, που δημιούργησε την common-goal.org, ένα ταμείο που υποστηρίζει πάνω από 120 οργανώσεις ποδοσφαίρου, σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, μέσω της Streetfootballworld.org. Αναγνωρισμένη από την UEFA και το World Economic Forum, η streetfootballworld ιδρύθηκε το 2002, επηρεάζει την καθημερινή ζωή περίπου 2.3 εκατομμυρίων νέων σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.