Η Γιουβέντους και η Άστον Βίλα βρίσκονται σε συζητήσεις για μία μετακίνηση που ξεκάθαρα θα λειτουργήσει προς όφελος της Μεγάλης Κυρίας.

Αν κρίνουμε από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Βραζιλιάνου μέσου στο πιο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα στον κόσμο, κερδισμένη χωρίς καμία αμφιβολία βγαίνει η Γιουβέντους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυπελλούχος Ιταλίας Γιουβέντους σκέφτεται να ξεφορτωθεί τον ΜακΚένι. Την περσινή σεζόν, τον έδωσε με την μορφή δανεισμού στην Λιντς. Στο Έλαντ Ρόουντ πραγματοποίησε 19 εμφανίσεις και τα «παγώνια» υποβιβάστηκαν. Ο ΜακΚένι γύρισε σε περίεργη χρονιά παίζοντας 34 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει.

Αλήθεια είναι πως ο Αμερικανός βρέθηκε στο Τορίνο σε μια εποχή ανασυγκρότησης, με προβλήματα εντός και κυρίως εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο ΜακΚένι μπορεί να είναι βασικός και χρήσιμος στην Εθνική των ΗΠΑ, αλλά σε μια εποχή που η Ίντερ κυριαρχεί στο Καμπιονάτο, ο Αμερικανός είναι αναλώσιμος. Ούτως ή άλλως το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται και πρόθεση να ανανεωθεί δεν υπάρχει από καμιά πλευρά.

Ο Ντόυγκλας Λουίζ «κατάπιε» ατελείωτα χιλιόμετρα στο Μπέρμιγχαμ προκειμένου η Άστον Βίλα να τερματίσει μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ και του χρόνου να παίζει στο Champions League. Καθοριστικός στη φοβερή πορεία του Ουνάι Έμερι και στην Ευρώπη ο Βραζιλιάνος βρίσκεται και τακτικά και στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Σελεσάο. Ολοκλήρωσε την σεζόν όνειρο για τη Βίλα με 35 συμμετοχές και 9 γκολ, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του στην Αγγλία.

Οι δύο σύλλογοι εργάζονται προς όφελος της Γιουβέντους, για μια συμφωνία ανταλλαγής, αν και τα μέρη που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει ακόμη. Ο Λουίζ φαίνεται να είναι ανοιχτός να πάει σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο με βαριά φανέλα και ιστορία, που επίσης του χρόνου θα βρίσκεται στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League, επομένως οι «μπιανκονέρι» βρίσκονται σε συζητήσεις με τον ατζέντη του και την Άστον Βίλα, που ενδιαφέρονται για τον ΜακΚένι. Ο Αμερικανός μέσος αναμένεται να φύγει από το Τορίνο αυτό το καλοκαίρι, αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του μετά το 2025.

Λοιπόν, πού θα έπαιζε ο Λουίζ στη Γιουβέντους, αν υπογράψει στους Μπιανκονέρι; Η Γιουβέντους ετοιμάζεται να διορίσει τον πρώην προπονητή της Μπολόνια και παλιό ποδοσφαιριστή της Ίντερ, Τιάγκο Μότα, ως νέο προπονητή της μετά την απομάκρυνση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Μότα συνήθως υιοθετεί διάταξη 4-3-3 ή 4-2-3-1. Επέλεξε επίσης ένα σύστημα 4-1-4-1 στη Μπολόνια αυτή τη σεζόν, αλλά η τακτική του είναι αρκετά ρευστή και συνήθως απαιτεί τουλάχιστον έναν σωματικά επιβλητικό αμυντικό χαφ για να κρατήσει την ομάδα ισορροπημένη.

Ο Λουίζ θα ήταν ένας από τους δύο ποιοτικούς χαφ και θα συνεργαζόταν με τον Αντριέν Ραμπιό εάν ο Γάλλος υπογράψει επέκταση συμβολαίου μετά τον Ιούνιο (αν το επιτρέψει η μαμά Ραμπιό). Σε αυτή την περίπτωση, ο Λουίζ θα έσπρωχνε τον Μανουέλ Λοκατέλι στον πάγκο, αλλά αν αποχωρήσει ο Ραμπιό, τότε ο Βραζιλιάνος θα συνεργαστεί με τον Ιταλό μέσο στη μέση του γηπέδου.

Θα εξακολουθούσε να υπάρχει χώρος για τον πρωταρχικό στόχο της Γιουβέντους στη μεσαία γραμμή, τον Τέουν Κοοπμάϊνερς. Ο Ολλανδός διεθνής μέσος που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μπέργκαμο με την φανέλα της Αταλάντα τα τελευταία χρόνια, μπορεί να παίξει ως επιθετικός μέσος σε διάταξη 4-2-3-1 ή σύστημα 4-1-4-1 ή ως κεντρικός μέσος σε ενδεκάδα 4-3-3.

Μην ξεχνάτε τον εκπληκτικό νεαρό Νίκολο Φατζιόλι (έκανε μόλις 8 συμμετοχές λόγω τιμωρίας). Εξέτισε την ποινή του μετά τα μπλεξίματα που είχε με το στοίχημα και επέστρεψε δυναμικά. Μάλιστα κλήθηκε και από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Λουτσιάνο Σπαλέτι για τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει Euro. Σίγουρα θα δώσει στον Μότα ενέργεια και μια επιπλέον επιλογή στην μεσαία γραμμή. Ο Ιταλός διεθνής είναι ένας ιδανικός πλέι μέικερ στο σύστημα 4-3-3, όπου μπορεί να χωρέσει τόσο στον Ντόουγκλας Λουίζ όσο και στον Κόουπμαϊνερς, υπό την προϋπόθεση ότι θα μετακομίσουν στο Τορίνο αυτό το καλοκαίρι.