Ρόμα – Λάτσιο 1-0: Ο Μαντσίνι έκανε τη… διαφορά (videos)

Σπουδαία νίκη των «Τζαλορόσι» στο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας, που τη φέρνει στο -2 από την Μπολόνια και την 4η θέση της βαθμολογίας, αν και με αγώνα περισσότερο

Ένα γκολ του Μαντσίνι με κεφαλιά στο 42′ στη μοναδική φορά που κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές του Ντανιέλε ντε Ρόσι να νικήσουν τον Μανδά, αποδείχθηκε αρκετό για να πανηγυρίσει η Ρόμα τη νίκη στο 160o «Derby della Capitale» της Serie A επικρατώντας της Λάτσιο 1-0 σε αγώνα για την 31η αγωνιστική.

Με εντονότατα τα στοιχεία του ντέρμπι από νωρίς στο ματς, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυναμικά στον αγώνα, καταγράφοντας πληθώρα ευκαιριών μεν στο πρώτο 10λεπτο αλλά χωρίς καμία εξ αυτών ν’ αποδειχθεί αρκετή για να δώσει το προβάδισμα σε έναν εκ των δύο. Η σκυτάλη δόθηκε σε μια πιο ισορροπημένη εικόνα ανάμεσα στις δύο, με τους «Λατσιάλι» να έχουν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά με τους – τυπικά – γηπεδούχους να καιροφυλακτούν για να βγουν ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Τελικά αυτήν την… εύθραυστη ισορροπία έμελλε να… διαταράξει ο Μαντσίνι στο 42′ με καρφωτή κεφαλιά, ξεχασμένος από την αντίπαλη άμυνα, την οποία προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Μανδάς.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και με την ομάδα του πίσω στο σκορ ο Ίγκορ Τούντορ αποφάσισε ν’ αλλάξει τα πράγματα στην ομάδα του, επενδύοντας σε τρία νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα πέρασε στο ματς τους Πέδρο, Πάτρικ, Καστεγιάνος αποσύροντας τους Ίζακσεν, Ρομανιόλι και Ιμόμπιλε αντίστοιχα, σε μια κίνηση με την οποία ήθελε να προσδώσει ενέργεια, δημιουργία μα κυρίως αποτελεσματικότητα στη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν – μάλλον – απογοητευτικό για τον Κροάτη τεχνικό, καθώς σε σχέση με την εικόνα που είχε ο αγώνας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, η ομάδα του έχασε μέτρα στο γήπεδο και κινδύνευσε να δεχθεί περισσότερα γκολ σε αρκετές περιπτώσεις με σημαντικότερη το δοκάρι του Ελ Σαραουί στο 55′ σε τετ α τετ υπό γωνία με τον Μανδά.

Στο 58′ ο Κριστάντε έκανε το παράλληλο γύρισμα προς την αντίπαλη εστία αλλά για λίγο ο Λουκάκου δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή, τρία λεπτά μετά από εκτέλεση φάουλ και βαθύ γέμισμα στο 2ο δοκάρι ο αμαρκάριστος Ελ Σαραουί έκανε τα… απλά, υπερπολύπλοκα με το γυριστό σουτ που επιχείρησε – τελικά – να στέλνει την μπάλα εκτός εστίας.

Ένα λεπτό μετά ο Καμαντά σκόραρε για τη Λάτσιο αλλά το γκολ του σωστά ακυρώθηκε καθώς όταν τροφοδοτήθηκε από τον Γκεντουζί ήταν εκτεθειμένος. Στα λεπτά που ακολούθησαν το στοιχείο της έντασης ανάμεσα στις δύο ομάδες έγινε πιο έντονο από ποτέ, με εκατέρωθεν προκλήσεις, αρκετές… κοκκορομαχίες και αρκετές κίτρινες κάρτες για τους ποδοσφαιριστές και των δύο, σε μια προσπάθεια του διαιτητή να μην… ξεφύγει η κατάσταση.

Σημαντική στιγμή για την ομάδα του Ντανιέλε ντε Ρόσι η είσοδος του Έιμπραχαμ αντί του Ντι Μπάλα, στην επιστροφή του μετά από καιρό και μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο της Ρόμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.