Ρόμα: Ο «ξεχασμένος» Μουρίνιο παρέδωσε σκυτάλη με νόημα

Ή τον αγαπάς ή τον μισείς, πάντως να τον αγνοήσεις, είναι πολύ δύσκολο...Νέα εποχή στη Ρώμη με μια σημαία του συλλόγου να αντικαθιστά τον ξεχωριστό Ζοζέ Μουρίνιο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει ένα τμήμα υποστήριξης των Giallorossi που θα είναι δυσαρεστημένο με αυτή την κίνηση της διοίκησης. Έβλεπαν τον Πορτογάλο προπονητή ως έναν δικό τους. Δυστυχώς για αυτούς, δεν ήταν αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο της μοίρας του.

Δεν πέρασε πολύς καιρός, περίπου πριν από ενάμιση χρόνο– κάποιοι χόρευαν στους δρόμους της Ρώμης για να γιορτάσουν την παράδοση του στέμματος της Conference League. Αυτό το τρόπαιο, εδραίωσε τη θέση του στο Stadio Olimpico, αλλά κάλυψε επίσης τις συνεχείς ελλείψεις στο εντός έδρας μέτωπο. Τα στατιστικά της Serie A ήταν βάναυσα, καθώς ο μέσος όρος πόντων του ανά αγώνα ήταν ο χαμηλότερος από οποιονδήποτε άλλο προπονητή της Ρόμα με περισσότερα από 50 παιχνίδια επικεφαλής τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Αυτό που ήταν εξίσου ενδιαφέρον, ωστόσο, με τη χρονική στιγμή της αποχώρησης του Μουρίνιο ήταν η επιλογή του αντικαταστάτη του. Φαινομενικά έχοντας επίγνωση μιας πιθανής αντίδρασης από την υποστήριξη των γηπεδούχων, ο σύλλογος της πρωτεύουσας έχει αναζητήσει έναν άνθρωπο που θα πρέπει να κατευνάσει ακόμη και τον πιο θυμωμένο οπαδό της Ρόμα. Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον «αυτοκράτορα» Φραντσέσκο Τότι στη λίστα με τους σπουδαίους όλων των εποχών.

Είναι κάτι σαν ένα στοίχημα, ωστόσο, καθώς η προπονητική του καριέρα δεν έχει καταξιωθεί μέχρι τώρα. Οι οπαδοί της Serie B θα θυμούνται την αρκετά καταστροφική περίοδο του ως επικεφαλής της SPAL που διήρκεσε μόλις λίγους μήνες. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν και άλλα ζητήματα που έπαιξαν ρόλο σε εκείνη την κατάρρευση, αλλά, παρόλα αυτά, δεν μοιάζει κολακευτικό στο προπονητικό του βιογραφικό. Ωστόσο, για τους ουδέτερους, φαινόταν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να εγκαταλείψουν τον Special One πριν από μερικές εβδομάδες ή μήνες. Ήταν πάντα ένας προπονητής με μεγάλη απήχηση, αλλά σπάνια έμεινε κάπου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για έναν σύλλογο με ομάδα τόσο δαπανηρή όσο αυτή της Ρόμα, το να βρίσκεται στην ένατη θέση της Serie A ήταν απαράδεκτο. Ο Ντε Ρόσι θα προσπαθήσει να το αλλάξει.

Εκτός από τις δικές του κόκκινες κάρτες, στην ομάδα του Μουρίνιο δεν άρεσε τίποτα περισσότερο από το να κυνηγάει έναν διαιτητή. Ο νέος προπονητής ήταν σίγουρα μαχητικός ως παίκτης, αλλά ελπίζουμε ότι η ομάδα του θα εκφραστεί λίγο πιο κόσμια από ότι ο Πορτογάλος….Γιατί η πόρτα είναι απολύτως ανοιχτή για να επιστρέψει η ομάδα στην Ευρώπη και, ενδεχομένως, στο Champions League. Μετά την Ίντερ, τη Γιουβέντους και –σε μικρή απόσταση– τη Μίλαν, υπάρχει μεγάλη διαφορά από την τέταρτη θέση που κατέχει η Φιορεντίνα.

Η μαγεία του στην κατάκτηση του Conference League δεν πρέπει να υποτιμηθεί και του αξίζει η καλύτερη προσέγγιση από όλες τις ιταλικές ομάδες στην Ευρώπη. Ως προπονητής, ο Ζοζέ κατάλαβε ότι η παράδοση κυπέλλων – ανεξάρτητα από το επίπεδο – ήταν κάτι που οι οπαδοί λαχταρούσαν πολύ περισσότερο από έναν αξιόλογο τερματισμό του πρωταθλήματος. Μια παρέλαση με ανοιχτό λεωφορείο είναι αρκετά σπάνια. Κάποιοι στη Ρώμη θα παραμείνουν πιστοί στον σκοπό του, αλλά οι περισσότεροι, φαίνεται πιθανό, θα προχωρήσουν αρκετά γρήγορα, εάν τα αποτελέσματα είναι αξιοπρεπή.

Είναι στη φύση του σύγχρονου ποδοσφαίρου ότι οι χθεσινοί ήρωες σύντομα ξεχνιούνται και κανείς δεν το ξέρει καλύτερα από τον ίδιο τον Μουρίνιο. Οι τιφόζι μπορούν να τον αποθεώνουν για το τρόπαιο που κέρδισε χωρίς να χρειάζεται να αισθάνονται πολύ στεναχωρημένοι με την αποχώρησή του. Να είστε σίγουροι, ο προπονητής θα προχωρήσει και θα είναι έτοιμος για μάχη όπου κι αν εμφανιστεί στη συνέχεια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.