Ρόμα: Οι τρεις λόγοι του διαζυγίου με τον Μουρίνιο

Η ήττα και ο αποκλεισμός της Ρόμα από την Λάτσιο για το κύπελλο, ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να φθάσουν στο διαζύγιο οι «τζιαλορόσι» με τον Ζοσέ Μουρίνιο

Υπάρχουν τρεις λόγοι που υποχρέωσαν τους υπεύθυνους της διοίκηση της Ρόμα να ανακοινώσουν την απόφαση της διακοπής της συνεργασίας με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Α) Οι «τζιαλορόσι» δεν μπορούν να ξεφύγουν από την αγωνιστική μετριότητα που τους διακρίνει την τελευταία τριετία.
Από την μέρα που τους ανέλαβε ο Μουρίνιο, έχουν να θυμούνται την κατάκτηση ενός και μόνο τροπαίου (Conference League στον τελικό των Τιρράνων κόντρα στην Φέγενορντ), έναν χαμένο τελικό πέρσι με την Σεββίλη για το Europa League και στη συνέχεια κάποιες… καλές εμφανίσεις. Tίποτα το ιδιαίτερο όμως για μια ομάδα με το λαϊκό έρισμα της Ρόμα. Η ομάδα τους φέτος είναι 9η στο πρωτάθλημα και κάθε αγωνιστική που περνάει απομακρύνεται από τον αρχικό της στόχο που ήταν μια θέση στην πρώτη τετράδα (που οδηγεί στο Champions League της ερχόμενης περιόδου).
Όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η κατάσταση, ακόμη και η εξάδα φαντάζει σα μακρινό όνειρο.
Η φετινή ευρωπαϊκή πορείας της Ρόμα κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, καθώς κατάφερε με πολύ… ιδρώτα να τερματίσει στην δεύτερη θέση του 7ου ομίλου στο Europa League, πίσω από την Σλάβια Πράγας, ενώ ο αποκλεισμός από την Λάτσιο και κυρίως η μέτρια εως κακή της εμφάνιση στον αγώνα κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο, μέτρησε… πολύ, στην τελική απόφαση των διοικούντων .

Β) Η εικόνα του πάγκου της Ρόμα, θυμίζει ώρες – ώρες… τρελοκομείο.
Στα τρία χρόνια παρουσίας του στον πάγκο των πρωτευουσιάνων, ο Πορτογάλος τεχνικός μετράει εφτά αποβολές. Έχει στις πλάτες μια ποινή αποκλεισμού από την ΟΥΕΦΑ και μία ποινή αποκλεισμού από τον Αθλητικό Δικαστή στην Ιταλία.
Η συμπεριφορά του έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης από τους αρμόδιους φορείς εντός και εκτός συνόρων κι΄ όλα αυτά την ώρα που οι διοικούντες την ομάδα, καταβάλουν προσπάθεια να συμπεριληφθεί το κλαμπ μεταξύ εκείνων που θα κληθούν να λάβουν μέρος στις συζητήσεις ενόψει των εξελίξεων που έρχονται και οι οποίες αφορούν τα διευρυμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Τα αποτελέσματα από την συμπεριφορά του «Special One» δεν τους δίνουν το δικαίωμα να… κάνουν όνειρα.

Γ) Η απογοήτευση και οι αποδοκιμασίες από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων.
Κι΄ ενώ κατά την στιγμή της αποχώρησης του από το προπονητικό κέντρο της Τριγκόρια «λύγισε» ο Μουρίνιο βλέποντας καμιά δεκαριά φίλους της Ρόμα να τον αποθεώνουν, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι έξω φρενών από την πορεία της ομάδας τους.
Σε καμία περίπτωση ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους, παρά το γεγονός ότι στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές της αξίας του Λουκάκου και του Ντιμπάλα.
Μία σημαντική… λεπτομέρεια επίσης, είναι ότι ο Πορτογάλος έχει (για την ακρίβεια… είχε) το δεύτερο πιο ακριβό συμβόλαιο προπονητή στη Serie A΄, μετά τον Μασμιλιάνο Αλέγκρι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.