Σασουόλο-Μόνζα 1-2: Με από μηχανής θεό τον Πεσίνα! (hls)

Σε βαρύ κλίμα η νίκη στις καθυστερήσεις της ομάδας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Την ώρα που η Ιταλία πενθεί τα θύματα των φονικών πλημμύρων, η 36η αγωνιστική της Serie A άνοιξε στο “Μαπέι” της Ρέτζιο Εμίλια με τη Μόνζα να συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία επικρατώντας – με ανατροπή – 2-1 (60′ Τσουρία, 90+3′ Πεσίνα – 45+6′ πεν. Μπεράρντι) της Σασουόλο.

Το πανό που έγραφε: Εμίλια-Ρομάνα, ο ήλιος θ’ ανατείλει ξανά”, ήταν το μήνυμα των φίλων της Σασουόλο για τα θύματα της κακοκαιρίας που έπληξε τη γείτονα χώρα, αρμονικό συμπλήρωμα στο πένθιμο κλίμα που επικρατούσε γενικότερα στο “σπίτι” της ομάδας του Αλέσιο Ντονίζι.

Μια αναμέτρηση που εξ αρχής είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ δυνατές μονομαχίες με αποτέλεσμα από νωρίς ο διαιτητής να επιστρατεύσει τις κίτρινες κάρτες προκειμένου να κρατήσει το ματς σε νορμάλ πλαίσια. Στο 26′ οι γηπεδούχοι πήραν πέναλτι σε ανατροπή του Μπεράρντι, αλλά η εξέταση της φάσης μέσω VAR ανέτρεψε την αρχική απόφαση με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά.

Ωστόσο δε συνέβη το ίδιο και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν σε ανατροπή του Μπαϊράμι, ο διαιτητής υπέδειξε – και πάλι – την εσχάτη των ποινών με τον Μπεράρντι να τη μετουσιώνει σε προβάδισμα 1-0 πανηγυρίζοντας με τη φανέλα του άτυχου τραυματία Λαουριεντέ. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ραφαέλε Παλαντίνο προέβη σε τρεις αλλαγές και δεν άργησε να δρέψει τους καρπούς των επιλογών του καθώς στο 60′ ο Τσουρία έκανε το 1-1.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους γηπεδούχους στο 68′ όταν ο Ρουάν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για διάστημα – σχεδόν – μισής ώρας. Η πίεση των φιλοξενούμενων αυξανόταν προοδευτικά και στο 77′ ήταν η δική τους σειρά ν’ αξιώσουν πέναλτι σε φάση με πρωταγωνιστή τον Βινιάτο. Και σ’ αυτήν την περίπτωση όμως η επανεξέταση της φάσης από το VAR οδήγησε στην ακύρωση της αρχικής απόφασης.

Όλα κρίθηκαν στις καθυστερήσεις και πιο συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό αυτών, όταν ο Πεσίνα έκανε το 1-2 διευρύνοντας το αήττητο σερί τους στα οκτώ ματς, λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο επί της πρωταθλήτριας Νάπολι. Αποτέλεσμα που φέρνει τη Μόνζα αγκαλιά με την 8η θέση…..


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.