Σπαλέτι: Νάπολι και “στην υγειά μας” με… δικό του κρασί (pics)

Ο προπονητής της Νάπολι αλλά και οινοπαραγωγός, Λουτσιάνο Σπαλέτι, ξέρει από ποικιλίες ποδοσφαιρικές και… όχι μόνο

Η Νάπολι ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από το 1990. Συνεχίζει στο Champions League με ξεχωριστά όνειρα και εκεί. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες του έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που αρέσει πολύ. 

Ο Σπαλέτι πριν από λίγες μέρες (στις 7 Μαρτίου) γιόρτασε τα 64α γενέθλιά του. Στις 17 του προηγούμενου Φλεβάρη συμπλήρωσε μια 1000άδα παιχνίδια στην προπονητική του καριέρα, στη νίκη της Νάπολι επί της Σασουόλο με 2-0. Ενας ξεχωριστός άνθρωπος με δραστηριότητα και εκτός ποδοσφαίρου με επίκεντρο τον τόπο του, στην ευρύτερη περιοχή της Φλωρεντίας. 

Εκεί δραστηριοποιείται -και- επιχειρηματικά σε μια τεράστια έκταση για τους λάτρεις του αγροτοτουρισμού και όχι μόνο. Είναι η περίφημη Rimessa που εκτός όλων των άλλων, καταλύματα, ελαιώνες, γήπεδα τένις, αθλητικοί χώροι, έχει και μια λίμνη μέσα. 

Παρεμπιπτόντως ο Σπαλέτι έχει μια μεγάλη συλλογή από φανέλες παικτών.

Και φυσικά τα κρασιά του. Εκεί κοντά είναι και οι αμπελώνες του.

Ο Σπαλέτι είναι περήφανος για το οινοποιείο του και για το κρασί που βγάζει. Τον προηγούμενο Μάιο μάλιστα, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου της σεζόν είχε δώσει από ένα μπουκάλι κρασί στους εκπροσώπους του Τύπου.

Τότε, μερικούς μήνες πριν, η Νάπολι πανηγύριζε την έξοδο στο Champions League. Πρωταθλήτρια ήταν η Μίλαν και η Νάπολι ήταν στην τρίτη θέση. 

Η πιο σοβαρή ενασχόλησή του με το κρασί είχε αρχίσει μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Ιντερ το 2019.

Είχε μείνει για δύο χρόνια μακριά από την προπονητική, από το Μάιο του 2019 που αποχώρησε από την Ιντερ μέχρι τον Μάιο του 2021 που ανέλαβε τη Νάπολι.

Μια προπονητική καριέρα που άρχισε από την Εμπολι το 1994 και συνεχίστηκε σε Σαμπντόρια, Βενέτσια, Ουντινέζε, Ανκόνα, Ουντινέζε πάλι, Ρόμα, Ζενίτ, Ρόμα και πάλι, Ιντερ και Νάπολι.

Λίγο μετά που είχε αποχωρήσει από την Ιντερ, οι φίλοι της Φιορεντίνα εκδήλωναν την προτίμησή τους στον Σπαλέτι και τον ήθελαν στον πάγκο της ομάδας.

Ηταν τότε όμως, τον Ιούνιο του 2019 που είχε κάνει τη δήλωση. “Τώρα θα ασχοληθώ με τη γη. Πρέπει να ετοιμάσω το κρασί. Εχω όλο τον χρόνο που θέλω”.

Εμεινε μακριά από το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια. Επέστρεψε έχοντας έτοιμο το κρασί (του) για αυτή τη Νάπολι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.