Νάπολι-Ρόμα 2-1: Ασταμάτητη προς τον τίτλο! (hls)

Μεγάλη νίκη στην 20η στροφή της Serie A για τους Παρτενοπέι.

Η Νάπολι ναι μεν δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε με 2-1 της Ρόμα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση στους 13 βαθμούς! Λυτρωτής της και σκόρερ του νικητήριου τέρματος, ο Τζιοβάνι Σιμεόνε.

Οι Παρτενοπέι είχαν προηγηθεί με τον πρώτο σκόρερ της Serie A, Όσιμχεν, πριν οι Τζιαλορόσι ισοφαρίσουν προσωρινά με τον Ελ Σαράουι. Όπως είπαμε όμως, την τελευταία κουβέντα είχε ο Αργεντινός φορ των γηπεδούχων που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή!

Ανωτερότητα και προβάδισμα με Όσιμχεν

Η Νάπολι μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 4′, ο Κβαρατσκέλια συνέκλινε από τα αριστερά προς τον άξονα, σούταρε δυνατά, αλλά ο Πατρίσιο έβγαλε σε κόρνερ!

Δεκατρία λεπτά μετά είχαμε το 1-0! Ο Γεωργιανός εξτρέμ και ο Ρούι έκαναν το 1-2, ο δεύτερος έβγαλε τη σέντρα και ο Όσιμχεν με δυο εξαιρετικά κοντρόλ κατέβασε τη. μπάλα και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Πατρίσιο, φτάνοντας τα 14 γκολ σε 16 εμφανίσεις στη Serie A.

Η Νάπολι έφτασε κοντά στο 2-0 στο 45′. Ο Λοσάνο απέφυγε τον Ιμπανέζ, έβγαλε τη σέντρα, όμως η δυνατή κεφαλιά του Όσιμχεν πέρασε άουτ. Οι Ρωμαίοι βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ο Πελεγκρίνι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, βολέ του Σπινατσόλα, η μπάλα έσκασε κιόλας στο χορτάρι και ο Μέρετ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ισοφάριση και λύτρωση με Σιμεόνε

Η Ρόμα ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και άργησε να βρει το γκολ, αλλά τελικά… διακιώθηκε! Στο 75ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σκόραραν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ζαλέφσκι να «σερβίρει» και τον Ελ Σαράουι με προβολή από κοντά να νικά τον Μερέτ για το 1-1!

Ύστερα από αυτό, η Νάπολι έψαχνε με κάθε τρόπο στο 2-1 και έφτασε σε αυτό στο 86′! Η γηπεδούχος ομάδα… λυτρώθηκε από τον Σιμεόνε, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Ζιελίνσκι, ρόλαρε πάνω σε έναν αντίπαλο και με τρομερό τελείωμα έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας για το 2-1

Σκόρερ: 17′ Όσιμχεν, 86′ Σιμεόνε – 75′ Ελ Σαράουι

Νάπολι: Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρούι (69′ Ολιβέιρα) – Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (90+2′ Εντομπελέ) – Λοσάνο (76′ Σιμεόνε), Όσιμχεν (76′ Ρασπαντόρι), Κβαρατσχέλια (69′ Ελμάς)

Ρόμα: Πατρίσιο – Μαντσίνι, Σμόλινγκ (83′ Ταχίροβιτς), Ιμπανέζ- Ζαλέβσκι, Κριστάντε (89′ Βολπάτο), Μάτιτς, Σπινατσόλα (46′ Ελ Σαράουι) – Ντιμπάλα, Πελεγκρίνι(83′ Μποβ), Έιμπραχαμ (73′ Μπελότι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.