Νέο γήπεδο για Μίλαν, Ίντερ και όχι ανακατασκευή του «Σαν Σίρο»

Ο Πάολο Σκαρόνι εξήγησε γιατί η Ίντερ και η Μίλαν αποφάσισαν να εργαστούν για τη δημιουργία ενός νέου γηπέδου, αντί να ανακαινίσουν το υπάρχον «Stadio Giuseppe Meazza».

Οι δύο σύλλογοι του Μιλάνου θέλουν απεγνωσμένα να φτιάξουν το δικό τους γήπεδο και να φύγουν από το Σαν Σίρο, το οποίο είναι το σπίτι τους για σχεδόν 100 χρόνια. Σίγουρα είναι ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο, αλλά αρχίζει ξεκάθαρα να δείχνει την ηλικία του και το γεγονός ότι ανήκει στον Δήμο του Μιλάνου, αποτελεί πηγή απογοήτευσης για την Ίντερ και τη Μίλαν.

Μιλώντας στο «Gulf News» από το καταφύγιο της Μίλαν στο Ντουμπάι, ο Σκαρόνι συζήτησε αρχικά τα σχέδια χωρητικότητας για την Ίντερ και το νέο γήπεδο της Μίλαν. «Δεν θα φτάσουμε ποτέ τη χωρητικότητα 80.000 του San Siro, το μέγιστο που έχουμε είναι 75.000 θέσεις. Έτσι το νέο γήπεδο θα είναι κοντά στις 70.000 γιατί θέλουμε να είναι γεμάτο και να είναι ένα πολύ αποδοτικό γήπεδο, οπότε η ιδέα είναι να μειωθεί λίγο η χωρητικότητα».

Ο πρόεδρος των «ροσονέρι» εξήγησε γιατί οι δύο σύλλογοι πίεσαν για ένα νέο γήπεδο, αντί να ανακαινίσουν το υπάρχον Σαν Σίρο. «Δεν μπορούμε να ξαναφτιάξουμε το Σαν Σίρο γιατί με δύο ομάδες να παίζουν εκεί και οι δύο στο Champions League, υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια για να σκεφτούμε. Το στάδιο θα απαιτούσε επίσης μια μεγάλη ανακαίνιση, και αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο. Δεν υπάρχει γήπεδο με αξιοπρεπή χωρητικότητα στο οποίο μπορούμε να περάσουμε λίγο χρόνο ενώ θα ξαναχτίζαμε το Σαν Σίρο. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε ένα νέο γήπεδο».

Τέλος, ο Σκαρόνι συζήτησε τα οικονομικά οφέλη της Ίντερ και της Μίλαν με την προοπτική να έχουν δικό τους γήπεδο. «Το να έχουμε ένα σύγχρονο γήπεδο είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του συλλόγου. Πρέπει να κλείσουμε το χάσμα μεταξύ της Serie A και των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, πρωτίστως της Premier League, όπου τα έσοδα των γηπέδων είναι ένας από τους κύριους παράγοντες ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια».
Το νέο στάδιο έχει σχεδιαστεί από τους ειδικούς της αρχιτεκτονικής «Populous» και θα κατασκευαστεί στην πόλη του Μιλάνου. Το σημερινό «Stadio Giuseppe Meazza» σχεδιάζεται να γίνει ένα αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων, ανοιχτό στο ευρύ κοινό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.