Μίλαν – Γιουβέντους 2-0: Πήρε το ντέρμπι κι έπιασε κορυφή! (hls)

Η Μίλαν ήταν η μεγάλη νικήτρια στον ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Serie A, καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Γιουβέντους στο Σαν Σίρο και έπιασε στους 20 βαθμούς τις Νάπολι και Αταλάντα.

Οι “ροσονέρι” ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Είχε προηγηθεί διπλή… προειδοποίηση από τον Λεάο, ο οποίος αρχικά το 20′ και στη συνέχεια στο 34′ σημάδεψε δις το δοκάρι.

Τελικά, τη λύση στη Μίλαν έδωσε ο Τομόρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Καναδός στόπερ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και με γυριστό δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Πιόλι μπήκε “φουριόζα” και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54′ χάρη σε φοβερή ατομική ενέργεια του Μπραχίμ Ντίαθ (πέρασε όποιον βρήκε στο δρόμο του) έφτασε στο 2-0, βάζοντας γερές βάσεις για το “τρίποντο”.

Η Γιουβέντους έψαξε αντίδραση, με τον Αλέγκρι να προχωρά σε μαζεμένες αλλαγές, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με τους “ροσονέρι” να πανηγυρίζουν δίκαια την 6η φετινή νίκη στη Serie A, που τους διατηρεί σε τροχιά κορυφής.

Όσο για τη Γιούβε, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα και τέταρτη απώλεια βαθμών στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, κάτι που επιβεβαιώνει πως η ομάδα του Αλέγκρι δεν βρίσκεται σε καθόλου καλό… φεγγάρι.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντές, Τονάλι, Μπενασέρ (84΄ Βρανξ), Πομπέγκα (59΄ Κρούνιτς), Λεάο (84΄Οριγκί), Ντίαθ (65΄ Ντε Κετελάρ), Ζιρού (65΄ Ρέμπιτς)

Γιουβέντους (Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Μπρέμερ, Άλεξ Σάντρο, Λοκατέλι (56΄ Παρέδες), Ραμπιό (80΄ Σούλε), Κουαδράδο (46΄ ΜακΚένι), Κόστιτς (56΄ Μιρέτι), Μίλικ, Βλάχοβιτς (78΄ Κιν)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.