Τσίρο Ιμόμπιλε: Το κανόνι της Λάτσιο και της Serie A

Αν εξαιρέσουμε τις εμφανίσεις του στην εθνική ομάδα, ο επιθετικός της Λάτσιο έχει αποδείξει πέρα ​​από κάθε αμφιβολία πως σε συλλογικό επίπεδο είναι από τους καλύτερους της σύγχρονης εποχής.

Διεκδικώντας το στέμμα του Capocannoniere σε ηλικία 32 ετών, ο γεννημένος στην Καμπανία Τσίρο Ιμόμπιλε, όχι μόνο αψήφησε τους εναπομείναντες επικριτές, αλλά έδειξε ότι βρίσκεται ακόμα στο απόγειο της καριέρας του. Διεκδικεί επίσης το βραβείο Πάολο Ρόσι, που ταιριαστά πήρε το όνομά του από τον θρυλικό νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ τη σεζόν 1977-78 με τη Βιτσέντσα – αφού σημείωσε 27 γκολ σε 31 αγώνες. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς τερμάτισε δεύτερος μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα της σεζόν στη Φιορεντίνα προτού δυσκολευτεί πολύ περισσότερο να επαναλάβει την πρώιμη φόρμα του στη Γιουβέντους. Τον Σέρβο εκτελεστή ακολούθησε ο σκοπευτής της Ίντερ, ο Αργεντινός Λαουτάρο Μαρτίνες, με τους Τζιανλούκα Σκαμάκα και Τζιοβάνι Σιμεόνε να ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση μετά από εξαιρετικές σεζόν στη Σασουόλο και στην Ελλάς Βερόνα, αντίστοιχα.

Η κληρονομιά του Ιμόμπιλε ως ενός από τους πιο αξιόπιστους και παραγωγικούς επιθετικούς στην ιστορία του Calcio είναι αδιαμφισβήτητη. Ως νικητής του Capocannoniere 2021-2022, απέχει τώρα μόλις έναν τίτλο από το να ισοφαρίσει τη σουηδική μηχανή γκολ της Μίλαν, Γκούναρ Νόρνταλ, που κατέχει το ρεκόρ με πέντε βραβεία πρώτου σκόρερ την περίοδο 1949-1955. Οι συγκρίσεις μεταξύ παικτών διαφορετικών γενεών συχνά πυροδοτούν εξαγριωμένες αλλά τελικά άσκοπες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρίθμητοι παράγοντες που διαχωρίζουν τα επιτεύγματα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους καθιστούν τα επιχειρήματα κούφια και γεμάτα προφανείς πλάνες. Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους.

Μεταβαίνοντας σε τέσσερις κορυφαίους σκόρερ, ο επιθετικός της Λάτσιο σκαρφαλώνει πάνω από τον σεβαστό επιθετικό της Ίντερ, Τζουζέπε Μεάτσα, τον σπουδαίο Τζίτζι Ρίβα της Κάλιαρι, τον Μισέλ Πλατινί της Γιουβέντους και το είδωλο της μπιανκοσελέστι, Τζουζέπε Σινιόρι, μεταξύ άλλων. Είναι ένα εκπληκτικό ορόσημο για έναν επιθετικό που είναι επίσης ο από κοινού κάτοχος του μεγαλύτερου αριθμού γκολ που σημειώθηκαν σε μία μόνο σεζόν – 36 στη σεζόν 2019-20, κατόρθωμα που ισοφάρισαν επίσης οι Τζίνο Ροζέτι στη Τορίνο και Γκονσάλο Ιγουαϊν στη Νάπολι. Κέρδισε για πρώτη φορά το τίτλο του Capocannoniere τη σεζόν 2013-14 στο Τορίνο, σημειώνοντας 22 γκολ. Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2017-2018 πρώτος σκόρερ της Λάτσιο με 29 γκολ, μαζί με τον Μάουρο Ικάρντι της Ίντερ πριν από μια σεζόν ορόσημο ένα χρόνο αργότερα, στην οποία σκόραρε 36 φορές. Τώρα στέκεται ξανά μόνος, αδιαφιλονίκητος ως ο καλύτερος επιθετικός σκόρερ σε όλη την Ιταλία, με 27 γκολ σε 31 εμφανίσεις στη Serie A.

Υποκινούμενος από τα εξαιρετικά ταλέντα στη μεσαία γραμμή, Σεργκέι Μίλινκοβιτς-Σάβιτς και Λουίς Αλμπέρτο, έχει το είδος της εξαιρετικής υπηρεσίας που λατρεύουν όλοι οι επιθετικοί. Ξεκίνησε την σεζόν σημειώνοντας τέσσερα γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια. Έμπιστος εκτελεστής πέναλτι, συνεπής εναντίον των μεγαλύτερων συλλόγων του πρωταθλήματος. Αποτελεσματικός στον αέρα και πάντα καλά τοποθετημένος για τις μπάλες και τις σέντρες. Ο άνθρωπος με τη χρυσή πινελιά έχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ 182 γκολ σε 291 αγώνες της Serie A και ανεπηρέαστος από την ηλικία, φαίνεται έτοιμος να προκαλέσει περισσότερους τίτλους και ρεκόρ Capocannoniere την επόμενη σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.