Γιουβέντους: Ο Αλέγκρι μένει χωρίς τίτλο και χτίζει την ομάδα με Πογκμπά

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι φαίνεται σε πορεία να διατηρήσει τη δουλειά του ως προπονητής της Γιουβέντους μετά από μια σεζόν χωρίς τρόπαια.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο προκάτοχοι του έδειξαν την πόρτα μετά την κατάκτηση τροπαίων, ο Μαξ Αλέγκρι στην επιστροφή του στο Τορίνο δεν πανηγύρισε τίποτα. Ο Μαουρίτσιο Σάρι, υπεύθυνος για τη σεζόν 2019-20, παρέδωσε τον τελευταίο τίτλο της Γιουβέντους στη Serie A για να ολοκληρώσει εννέα σκουντέτο στη σειρά. Ωστόσο, σε μια σεζόν που διαταράχθηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ διεξήχθη μετά το τέλος της σεζόν του πρωταθλήματος – και ένας απογοητευτικός αποκλεισμός στα εκτός έδρας γκολ από τη Λιόν στους 16 σημείωσε το τέλος.

Ενώ η Γιούβε είχε κερδίσει τον τίτλο, το έκανε με μη πειστικό τρόπο και έχασε τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της για να τερματίσει τελικά έναν βαθμό μπροστά από τη δεύτερη Ίντερ. Εκείνη τη σεζόν η Γιουβέντους έχασε επίσης τον τελικό του Coppa Italia από την πρώην ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, Νάπολι, στην διαδικασία των πέναλτι. Ο Σάρι αντικαταστάθηκε από τον θρύλο του συλλόγου, Αντρέα Πίρλο, ο οποίος κέρδισε την πρόκριση στο Champions League μόνο την τελευταία μέρα της σεζόν χάρη στην εντός έδρας ισοπαλία της Νάπολι εναντίον της Βερόνα. Ωστόσο, έφερε επιτυχία στο Supercoppa, με μια νίκη 2-0 επί της Νάπολι, και το Coppa Italia νικώντας εντυπωσιακά την Ίντερ στους ημιτελικούς και στη συνέχεια την Αταλάντα στον τελικό.

Οι ”μπιανκονέρι” θα τερματίσουν πιθανότατα τέταρτοι στη Serie A, αν και θα μπορούσαν να κατακτήσουν την τρίτη θέση με δύο νίκες στους δύο τελευταίους αγώνες, υπό την προϋπόθεση ότι η Νάπολι θα χάσει και τους δύο. Σε ότι αφορά στα μεταγραφικά η Γιουβέντους ότι είναι φαβορί για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά, αυτό το καλοκαίρι. Ο Γάλλος ο οποίος εντάχθηκε στη Γιουνάιτεντ από τη Γιουβέντους με αντίτιμο τότε παγκόσμιου ρεκόρ ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να φύγει από το Ολντ Τράφορντ όταν λήξει το συμβόλαιό του στο τέλος της σεζόν.

Αρκετοί σύλλογοι, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Παρί Σεν Ζερμέν και πιο πρόσφατα η Μάντσεστερ Σίτι, λέγεται ότι ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Ωστόσο, η Γιουβέντους έχει υποβάλει μια πρόταση που πιστεύει ότι την κάνει πρωτοπόρους για την απόκτηση του. Το πακέτο της Γιούβε με μισθό 10 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως δεν είναι από τα υψηλότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τα τεράστια μπόνους που περιλαμβάνονται στη συμφωνία του θα το καθιστούσαν μια πολύ ελκυστική προσφορά. Με τον Πάολο Ντιμπάλα και τον Τζόρτζιο Κιελίνι να αποχωρούν, η Γιούβε πουλά στον Πογκμπά ένα όραμα να είναι το βασικό αστέρι του συλλόγου μαζί με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ο Πογκμπά έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη Γιουνάιτεντ το 2011, αλλά έφυγε για να ενταχθεί στη Γιουβέντους με ελεύθερη μεταγραφή στο τέλος της σεζόν 2011-12. Κέρδισε τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα καθώς και το Coppa Italia δύο φορές στις τέσσερις σεζόν του στο Τορίνο πριν επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ το 2016.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.