Μουσταφά Σισέ: Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Στις 22 Φεβρουαρίου, ο Μουσταφά Σισέ, ο οποίος μετακόμισε στην Ιταλία ως πρόσφυγας και ορφανός, αποκτήθηκε από την Αταλάντα, αφού οι σκάουτερ των «μπεργκαμάσκι» τον εντόπισαν να παίζει σε ένα φιλικό παιχνίδι, με την ASD Rinascita Refugees, ένα κλαμπ για παίκτες που ζητούν άσυλο.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, αφού μετακόμισε από την όγδοη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου στη Serie A, ο 18χρονος επιθετικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα κόντρα στην Μπολόνια , στο «Stadio Dall’Ara» αντικαθιστώντας τον Λουίς Μουριέλ για τα τελευταία 25 λεπτά της αναμέτρησης. Ο γεννημένος στη Γουινέα νεαρός επιθετικός, είχε άμεση επίδραση στο ματς και περίπου 17 λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ της νίκης.

Λίγο πριν έπαιζε στην όγδοη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου και έναν μήνα αργότερα σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο επαγγελματικό του ντεμπούτο ! Μετά το τελευταίο σφύριγμα, είχαμε μία πολύ συγκινητική στιγμή, με τον 18χρονο να φεύγει από το γήπεδο στους ώμους των συμπαικτών του!
Ο Αντόνιο Πάλμα, ο οποίος είναι πρόεδρος της ASD Rinascita Refugees, μίλησε πρόσφατα για την ιστορία του Σισέ. «Ήταν ένα ευγενικό και σεβαστό αγόρι, ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής», λέει ο Πάλμα μέσω της «La Gazzetta dello Sport».

«Μετά από μια σειρά οικογενειακών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του πατέρα του, ο Μουσταφά παράτησε το σχολείο ως έφηβος και έφυγε από τη Γουινέα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Εκείνη την εποχή ήταν ένα αγόρι 16 ετών. Αποπροσανατολισμένο, φοβισμένο, που δεν ήξερε τι να κάνει. Στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου, υπάρχει μια ποδοσφαιρική ομάδα, η Renaissance Refugees, που αποτελείται από αγόρια που επιζητούν άσυλο. Εκεί ο Μουσταφά κάνει τα πρώτα του βήματα στα ιταλικά γήπεδα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές μας. Έκανε το όνειρό του για μια ζωή πραγματικότητα, ωστόσο δεν έχασε την ευαισθησία του και θα παραμείνει ένα παιδί για πάντα!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.