Αταλάντα: Κι επίσημα σε νέα εποχή!

Ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς έφτασε σε συμφωνία για την αγορά μεριδίου 55% της εταιρείας που διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο της Αταλάντα.

Πέντε ημέρες πριν τη ρεβάνς των playoffs του Europa League με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ιταλική ομάδα άλλαξε χέρια και πέρασε σε πμάδα επενδυτών, με επικεφαλής τον Στέφεν Παλιούκα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Atalanta Bergamasca Calcio S.p.A. ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της οικογένειας Περκάσι και μιας ομάδας επενδυτών με επικεφαλής τον Στέφεν Παλιούκα, συνιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς, καθώς και συμπρόεδρο της Bain Capital, ένα από τα κορυφαία επενδυτικά ταμεία στον κόσμο.

Η συμφωνία προβλέπει την είσοδο νέων επενδυτών με συνολικό ποσοστό 55% στο μετοχικό κεφάλαιο της La Dea Srl («La Dea»). Η οικογένεια Περκάσι θα διατηρήσει το μερίδιο του 45%. Η La Dea είναι η υπο-εκμετάλλευση εταιρεία της οικογένειας Περκάσι, ιδιοκτήτριας περίπου του 86% του μετοχικού κεφαλαίου της Αταλάντα.

Η οικογένεια Περκάσι θα παραμείνει ο κύριος μεμονωμένος μέτοχος και η διακυβέρνηση θα είναι η έκφραση μιας ισότιμης εταιρικής σχέσης: ο Αντόνιο και ο Λούκα Περκάσι θα συνεχίσουν να κατέχουν τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Αταλάντα, αντίστοιχα, ενώ ο Στέφεν Παλιούκα θα διοριστεί συμπρόεδρος του συλλόγου.

Η ομάδα νέων επενδυτών περιλαμβάνει κορυφαίους επαγγελματίες με βαθιά εμπειρία στον ποδοσφαιρικό και αθλητικό κλάδο γενικότερα. Και γι΄ αυτό τον λόγο, η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση του συλλόγου και της ομάδας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των αθλητικών και οικονομικών αποτελεσμάτων -πέρα από τα αξιόλογα- που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Η δέσμευση είναι να εγγυηθεί το κλαμπ ένα ακόμη πιο σπουδαίο μέλλον εντός κι εκτός των συνόρων, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα του μπραντ εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, επεκτείνοντας το δίκτυο ταλέντων στα οποία έχει πρόσβαση η Αταλάντα και ανοίγοντας τις πόρτες σε νέες ευκαιρίες για εμπορικές συνεργασίες και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογίες για τη διαχείριση – αθλητική και οικονομική – του συλλόγου.

Όλα αυτά στη δεδηλωμένη επιθυμία να μην χαλαρώσουν ποτέ οι ισχυρές ρίζες της Αταλάντα στην περιοχή του Μπέργκαμο και η στενή σχέση με τους υποστηρικτές της.

Ο πρόεδρος της Αταλάντα, Αντόνιο Περκάσι, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκμεταλλευτήκαμε αυτή την ευκαιρία με την οικογένειά μου, με στόχο να μεγαλώσουμε την ομάδα μας επιλέγοντας να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τον σύλλογο, στον οποίο σε περισσότερα από 10 χρόνια έχουμε φέρει αποτελέσματα που ίσως κανείς δεν θα περίμενε από μια επαρχιακή ομάδα.

Η Αταλάντα, στις τάξεις της οποίας έπαιξα τη δεκαετία του 1960, είναι στην καρδιά μου καθώς και στις καρδιές χιλιάδων οπαδών που τη στηρίζουν. Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις και πιστεύω ότι οι συνεργασίες με τέτοιους επενδυτές υψηλού προφίλ μόνο επιτυχία θα φέρουν στην αναπτυξιακή μας πορεία».

Ο Στέφεν Παλιούκα, μελλοντικός συμπρόεδρος του κλαμπ, υποστήριξε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που συνάπτουμε συνεργασία με την οικογένεια Περκάσι και υποστηρίζουμε τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου.

Η Αταλάντα και οι Μπόστον Σέλτικς μοιράζονται τις ίδιες αθλητικές αξίες: ομαδικό πνεύμα και έναν μοναδικό δεσμό με τους υποστηρικτές και τις κοινότητές τους. Πιστεύουμε ότι η οικογένεια Περκάσι έχει χτίσει πολύ γερά θεμέλια πάνω στα οποία μπορεί να συνεργαστεί για μια παγκόσμια ενίσχυση του μπραντ, με στόχο την ενθάρρυνση της περαιτέρω διαφοροποίησης και αύξησης των εσόδων, επιτρέποντας στον σύλλογο να γίνει ολοένα και πιο ανταγωνιστικός σε ιταλική και διεθνή κλίμακα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.