Νάπολι: Ο φοβερός και τρομερός Λορέντσο Ινσίνιε

Ο Λορέντζο Ινσίνιε έπιασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα στη λίστα όλων των εποχών με τους κορυφαίους σκόρερ της Νάπολι φτάνοντας τα 115 γκολ.

Ο Ιταλός επιθετικός μπήκε στα βιβλία της ιστορίας της Νάπολι ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Ντρις Μέρτενς βρίσκεται στη κορυφή της λίστας καθώς στον αγώνα με την Σαλερνιτάνα πέτυχε το 144ο γκολ του για τον σύλλογο. Ο διεθνής Βέλγος, παραχώρησε τη θέση του για να επιτρέψει στον Ινσίνιε να αναλάβει την ευθύνη και να εκτελέσει το πέναλτι για το ρεκόρ.

Ο Ινσίνιε είχε μπει ως αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ο Μέρτενς είπε: «Άφησα το δεύτερο πέναλτι στον Λορέντσο γιατί ήταν σημαντικό για αυτόν». Ο Ινσίνιε δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του και θα φύγει στο τέλος της σεζόν ώστε να ενταχθεί στην Τορόντο FC και το MLS, αλλά ο 30χρονος επέμεινε ότι θα έχει για πάντα στην καρδιά του τον σύλλογο. «Τα ντέρμπι δεν παίζονται… κερδίζονται… Συνεχίζουμε έτσι μέχρι το τέλος. Πάντα και για πάντα FORZA NAPOLI». Ο Ινσίνιε είναι τώρα έξι γκολ πίσω από τον δεύτερο Μάρεκ Χάμσικ στη λίστα των σκόρερ της Νάπολι.

Ο Ινσίνιε δεν επέκτεινε το συμβόλαιο του και μετακομίζει σε νέο εντελώς διαφορετικό περιβάλλον το καλοκαίρι. Μετά το γκολ έριξε και την μπηχτή του στον ισχυρό άνδρα της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε ΛαουρέντιςΔεν φταίω εγώ. Θα σε αγαπάω για πάντα».

Ο αείμνηστος θρύλος της Αργεντινής Μαραντόνα παραμένει ο σπουδαιότερος και πιο σεβαστός παίκτης στην ιστορία της Νάπολι, αφού πήγε από την Μπαρτσελόνα το 1984 και πέρασε 7 χρόνια στη Serie A. Βοήθησε τη Νάπολι να κερδίσει πρωταθλήματα (1986-87) και (1989-90), τα μοναδικά που έχει κατακτήσει ο σύλλογος- και ο θάνατός του πυροδότησε μια έκρηξη θλίψης στην πόλη. Το γκολ της περασμένης Κυριακής (23/1) ήταν το 6ο στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο συμπαίκτης του, Ντρις Μέρτενς, που ίσως φύγει στο φινάλε της σεζόν, πιστεύει ότι η Νάπολι μπορεί ακόμα να πιέσει σκληρά την Ίντερ για τον τίτλο, λέγοντας στην ιστοσελίδα του συλλόγου: “Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να κοιτάμε μόνο εμάς. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα πολύ και μπορούμε να είμαστε πρωταγωνιστές

Μετά από προτάσεις που έχουν γίνει από την διοίκηση της Νάπολι, ο Βέλγος επιθετικός δεν έχει πρόθεση να επεκτείνει το συμβόλαιό του. Τόσο ο αρχηγός, Λορέντσο Ινσίνιε, όσο και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, Ντρις Μέρτενς, είναι έτοιμοι να φτιάξουν βαλίτσες και να αποχωρήσουν από το Stadio Diego Armando Maradona ως ελεύθεροι τον Ιούλιο. Ενώ στον Ινσίνιε προσφέρθηκε νέο συμβόλαιο μόνο εάν έκανε τεράστια μείωση μισθού, η Νάπολι δεν έχει καμία πρόθεση να ενεργοποιήσει την επιλογή επέκτασης με τον Μέρτενς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις θα είχε ήδη πουλήσει τον Μέρτενς το περασμένο καλοκαίρι, αλλά παρέμεινε αφοσιωμένος στον σύλλογο. Ο Ινσίνιε έχει ήδη υπογράψει στην Toronto FC και ο καναδικός σύλλογος έχει ήδη κάνει μια αρχική προσέγγιση για τον Μέρτενς που γίνεται 35 ετών τον ερχόμενο Μάιο και είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Νάπολι με 144 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ντρις ΜΕΡΤΕΝΣ 144 ΓΚΟΛ

Μάρεκ ΧΑΜΣΙΚ 121 ΓΚΟΛ

Ντιέγκο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ 115 ΓΚΟΛ

Λορέντσο ΙΝΣΙΝΙΕ 115 ΓΚΟΛ

Ατίλα ΣΑΛΟΥΣΤΡΟ 107


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.