Serie A: Προσεχώς αλλαγές

Οι σύλλογοι της Serie A δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην ανανέωση της δομής του πρωταθλήματος, μειώνοντας τις ομάδες από 20 σε 18, στο παιχνίδι και τα πλέι οφ.

Οι σύλλογοι της Serie A δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην ανανέωση της δομής του πρωταθλήματος, μειώνοντας 20 ομάδες σε 18 και εισάγοντας πλέι-οφ. Ο Πρόεδρος της FIGC (Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) Γκαμπριέλε Γκράβινα, έχει ήδη προτείνει την ιδέα αρκετές φορές, επιμένοντας ότι είναι απαραίτητες ριζικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος και των εσόδων, ιδίως μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, οι σύλλογοι είναι όλο και περισσότερο πεπεισμένοι για την ανάγκη μετατροπής της υπάρχουσας δομής Serie A. Το πρωτάθλημα θα μπορούσε να μειωθεί από 20 κλαμπ σε 18, επομένως απελευθερώνοντας επίσης τη λίστα αγώνων μειώνοντας τον αριθμό των αγώνων.

Αυτό θα ευθυγραμμίσει τη Serie A με την Μπουντεσλίγκα και τη Λιγκ 1, ενώ η Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και η ισπανική Λίγκα έχουν και οι δύο 20 ομάδες. Ένα άλλο σχέδιο που προτάθηκε, είναι η χρήση πλέι-οφ και πλέι-άουτ, για να αποφασιστεί το Scudetto και η άνοδος. Αυτές οι αλλαγές θα συζητηθούν αύριο (21/7) και θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ για τη σεζόν 2023-24.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.