Λάτσιο: Η επιστροφή του Φελίπε Άντερσον

Ο Βραζιλιάνος Φελίπε Άντερσον επιστρέφει στην αιώνια πόλη προκειμένου να ξαναβρεί την χαμένη ποδοσφαιρική του ταυτότητα.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσε την επιστροφή του στη Λάτσιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ύστερα από τρία χρόνια. Ο Άντερσον είχε αγωνιστεί στη Serie A για πέντε χρόνια κάνοντας το μεγάλο βήμα αποχωρώντας από την πατρίδα του σε ηλικία 20 ετών. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Βραζιλία και τη Σάντος και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού δίπλα στον Νειμάρ. Οι τραυματισμοί του Γκάνσο και η κακή φόρμα του Ελάνο του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια και να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του που του χάρισαν την μεταγραφή του στο εξωτερικό και την Ιταλία.

Η Λάτσιο πλήρωσε 7.5 εκατομμύρια για να τον προσγειώσει στο Ολίμπικο της Ρώμης το 2013 και μετά από 3 χρόνια επιστρέφει. Στην πρώτη του θητεία έβαλε 34 γκολ σε 177 συμμετοχές πανηγυρίζοντας το Supercoppa Italiana το 2017, χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής στον τελικό απέναντι στη Ρόμα (3-2).

Η σεζόν 2017-18 ήταν περίεργη για τον Άντερσον που δυσκολεύτηκε να βρει τον καλό του εαυτό και τη φόρμα του. Οι άσχημες εμφανίσεις και πολλές φορές η αδιαφορία του στις προπονήσεις ανάγκασαν τον Σιμόνε Ινζάγκι να μην τον υπολογίζει με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να έρθουν σε ρήξη. Ο Άντερσον δεν πήρε τον απαιτούμενο χρόνο και το ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ ήρθε κουτί για τον Κλαούντιο Λοτίτο που έβαλε στην τσέπη 38 εκατομμύρια για να τον ξεφορτωθεί.

Ο προπονητής των “σφυριών”, Μάνουελ Πελεγκρίνι, αμέσως έδωσε φανέλα βασικού στον Βραζιλιάνο που έκανε μεστή πρώτη σεζόν, πέτυχε 9 γκολ και βοήθησε την Γουέστ Χαμ να τερματίσει στη 10η θέση της βαθμολογίας. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς την επόμενη χρονιά ο έμπειρος Χιλιανός μάνατζερ αποχώρησε και ο Άντερσον έμεινε στον πάγκο. Τα προβλήματα στη μέση δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ και σε συνδυασμό με τον παραγκωνισμό του από τον Ντέιβιντ Μόγες που δεν τον πίστεψε ποτέ, ο χρόνος περιορίστηκε σημαντικά και έφυγε για την Πορτογαλία.

Με την μορφή δανεισμού πήγε στην Πόρτο, αλλά ούτε εκεί κατάφερε να αφήσει το στίγμα παίζοντας μόλις δέκα φορές σε όλες τις διοργανώσεις (κυρίως αλλαγή) και ρίχνοντας το φταίξιμο στον Σέρτζιο Κονσεϊσάο που δεν του έδωσε ευκαιρίες για να παίξει. Την ευκαιρία προφανώς θα του τη δώσει ο νέος τεχνικός των “λατσιάλι”, Μαουρίσιο Σάρι, που εισηγήθηκε την απόκτηση του. Μάλιστα ο Σάρι, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Νάπολι, είχε προσπαθήσει να φέρει στο νότο τον ποδοσφαιριστή πριν φύγει για το Λονδίνο και την Γουέστ Χαμ. Τέσσερα χρόνια αργότερα η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα και παρέα ξανά στα θαλασσί, αλλά στο βορρά της Ιταλίας θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Λάτσιο στα υψηλά πατώματα της Serie A.

“Ο αποχαιρετισμός στους δράκους”

«Με τη σεζόν μας να τελειώνει, είμαι εδώ για να πω ότι ήταν τιμή μου που φόρεσα την φανέλα της Πόρτο και με καθαρή συνείδηση ​​έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό από την πρώτη μέρα που έφτασα στο κλαμπ. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες να παίξω και, κατά συνέπεια, να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο που θα ήθελα, αλλά εδώ είναι τα καλύτερα συναισθήματά μου για το μέλλον όλων των συλλόγων. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες, την διοίκηση που με καλωσόρισε από τότε (έφτασα) και σε όλους τους οπαδούς και τους κατοίκους της όμορφης πόλης του Πόρτο, για το στοργικό καλωσόρισμα. Μια μεγάλη αγκαλιά και ο Θεός να σας ευλογεί όλους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.