Κρίστιαν Ρομέρο: Αναμένοντας στο ακουστικό

Η Γιουβέντους θέλει κεντρικό αμυντικό και ο Κρίστιαν Ρομέρο περιμένει στο ακουστικό του κλήση από τον Μασιμιλιάον Αλέγκρι ώστε να γυρίσει στο Τορίνο και την Γιουβέντους.

Δανεικός στην Μεγάλη Κυρία, ο Αργεντινός κορυφαίος στόπερ για την σεζόν (2020-2021) που ολοκληρώθηκε στην Ιταλία, δηλώνει χαρούμενος στο Μπέργκαμο και ισχυρίζεται πως ο κόουτς Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην βελτίωση αλλά και την καταξίωσή ενός σπουδαίου στόπερ. Ο Ρομέρο γνωρίζει τα κατατόπια του Καμπιονάτο, όμως άργησε να μάθει τα κόλπα της τακτικής που επιβάλλεται στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

To 2019 ο Φάμπιο Παρατίτσι με τον Πάβελ Νέντβεντ εντόπισαν τον Αργεντινό αμυντικό αφήνοντας καλές εντυπώσεις με την φανέλα της Τζένοα. Η μπιανκονέρι αγόρασαν τα δικαιώματα του όμως τον άφησαν να ψηθεί ακόμα περισσότερο στο Λουίτζι Φεράρις. Όταν ολοκληρώθηκε ο δανεισμός, ο Αντρέα Πίρλο προτίμησε να εμπιστευτεί τους παλιούς συμπαίκτες του στη Γιούβε (Μπονούτσι, Κιελίνι), τον Τούρκο Ντεμιράλ και τον Ολλανδό Ματίας Ντε Λιχτ. Ο Ρομέρο δεν χωρούσε στα πλάνα του άπειρου τεχνικού, που τελικά από ότι φάνηκε έκανε λάθος. Η γερασμένη άμυνα της Γιουβέντους είχε πολλά προβλήματα και ο 22χρονος Αργεντινός μάλλον έλειψε.

Ο 23χρονος έχει υπογράψει για ακόμα ένα χρόνο στην Αταλάντα με την οψιόν αγοράς. Η Γιουβέντους έχει το δικαίωμα να σπάσει την συμφωνία και τον επιστρατεύσει. Ο Μπονούτσι βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, το μέλλον του Κιελίνι είναι άγνωστο, ο Ντεμιράλ είναι λίγος για τη Γιιουβέντους και το μπαλάκι πέφτει στον Αλέγκρι. Μοναδικός σίγουρος στα μετόπισθεν θεωρείται ο Ματίας Ντε Λιχτ που αποτέλεσε όαση σε μια κακή χρονιά που σώθηκε στο φινάλε.

Ο Ρομέρο είναι ήσυχος χαρακτήρας και δεν μιλάει πολύ. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι το γνωρίζει και ο Ρομέρο συμφωνεί.

“Έχει δίκιο, είμαι ένας άνθρωπος που δεν μιλάει πολύ. Έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω. Ο Μπονούτσι με πήρε τηλέφωνο για να με συγχαρεί για τη πρόκριση της Αταλάντα στο Champions League. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν έφυγα από τη Γένοβα για να μεταβώ στο Τορίνο, μιλούσα συχνά με τον συμπατριώτη του Πάολο Ντιμπάλα, κάθισα τρεις εβδομάδες στο Τορίνο και πήρα μέρος σε στάδιο προετοιμασίας πριν ξαναφύγω για το Μπέργκαμο. Δέθηκα αρκετά και έκανα παρέα με τους Ντανίλο, Κιελίνι και Μπεντανκούρ”.

“Όταν έφτασα στο Μπέργκαμο, αμέσως κατάλαβα πως το περιβάλλον είναι αρκετά διαφορετικό. Υπάρχει νέος κόσμος στα αποδυτήρια που σε κάνει κατευθείαν να νιώσεις άνετα. Η Γιουβέντους το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε προπονητή και συνειδητοποίησα πως είναι δύσκολο να παραμείνω. Ήλπιζα να μείνω, όμως υπήρχαν αρκετοί στόπερ και μεγάλα ονόματα. Τηλεφώνησα στον ατζέντη μου και του είπα πως δεν υπάρχει χώρος για μένα στο Τορίνο, ας κοιτάξουμε άλλες επιλογές, αποχωρώ, δεν θέλω να περιμένω και να χάσω τον χρόνο μου. Είμαι νέος, θέλω να παίζω και να βελτιωθώ. Η Γιουβέντους είναι η Γιουβέντους αλλά δεν θέλω να κάθομαι στον πάγκο”.

Ο Ρομέρο περιμένει τηλέφωνο από τον πρόεδρο της Αταλάντα, Αντόνιο Περκάζι, να τον καλέσει για να τον μονιμοποιήσει στο Μπέργκαμο. ”Θέλω να με καλέσει ι και να μου πει, Ρομέρο είσαι δικός μας. Όταν έφυγα από τη Τζένοα αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν όμως όταν πληροφορήθηκα πως με θέλει η Αταλάντα είπα αμέσως το ναι”.

Η Αταλάντα θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή που έδεσε στην άμυνα παρέα με τους Τολόι, Παλομίνο και Τζιμσίτι βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του ώστε ο σύλλογος να τερματίσει στην 3η θέση του πρωταθλήματος, μια θέση πάνω από την Γιουβέντους. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ξεκουράστηκε και επέστρεψε στους πάγκους και το Τορίνο. Ήδη έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν που δεν σηκώνει λάθη. Ποιος θα προλάβει να πάρει πρώτος τηλέφωνο τον Ρομέρο;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.